Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

DagPauwOog
Korte verhalen

Auteur

S. van der Veen

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

DagPauwOog is een verhalenbundel, deels gebaseerd op eigen ervaringen, waarnemingen en ontmoetingen uit heden en verleden. De verhalen zijn verdeeld in clusters van thema's voorafgegaan door een korte inleiding. Zo is er een levensbeschouwelijk thema met onderwerpen als geloof, momenten van bezinning, bovennatuurlijke verschijnselen en voornemens rond de jaarwisseling die anders uitpakken. Andere verhalen handelen over historische, cultuurhistorische en sociaal-maatschappelijke gebeurtenissen in eigen land en daar buiten, zoals een verhaal over een kerstviering met Papoea's. Ook alledaagse zaken zijn onderwerp van verhalen, bijvoorbeeld over een rommelmarkt, een busreis, ziekenhuisopname, daten en erfenisperikelen. Afsluitend is er een verhaal waarin heden en verleden samenkomen.

Over de auteur

Evenals in zijn vorige historische romans beschrijft Siebo van der Veen in DagPauwOog de intrinsieke eigenschappen van de mens. Hij schroomt niet om zich daarbij kwetsbaar op te stellen. De korte verhalen beschrijven gebeurtenissen rond personen, waarbij een heel scala aan aspecten van het leven voorbij komt, sommige als sappige anekdotes. Deze veelal bijzondere belevenissen stemmen tot nadenken, leiden tot herkenning of zorgen voor een glimlach. 

Productinformatie

ISBN
9789464505146 / 978-94-645-0514-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Wilt u er nog iets lekkers bij?’ vroeg het meisje.
Nee, dat hoefde niet voor haar en ook niet voor hem. Hij wees op het lege gebakschoteltje.
‘Was heel smaakvol!’ Waarom hij niet gewoon zei dat hij de appeltaart lekker had gevonden, wist hij niet. Kwam dat door haar? Gewóón doen, jongen, waarschuwde een stem in hem. Gewoon jezelf blijven. Geen fratsen. Af en toe was het nodig om zichzelf tot de orde te roepen. Hij keek naar “de andere” Cora en zag haar vragende blik. Zoiets van: heb jij soms ook?
‘Volgens mij heeft u, als ik zo vrij mag zijn, ook al die tijd zitten wachten op iemand die niet is komen opdagen. Naar ik begrepen heb, heeft u, of ik kan misschien beter zeggen, had u een afspraak met een zekere Cora?’
‘Helemaal juist en uit uw woorden begrijp ik dat uw afspraak ook spaak is gelopen?’
‘Zegt u dat wel. Ik begrijp gewoonweg niet waarom zij niets van zich heeft laten horen. Ik heb haar een bericht gestuurd waar ze bleef, maar ik krijg geen reactie. Niet leuk!’ Die woorden kwamen er ietwat verbeten uit.
‘Ik kan met u meevoelen, maar ik vroeg en vraag mij ook nu nog af of er wellicht plotseling iets is tussengekomen, waardoor ik en ook u hier in de wachtkamer zitten.’
‘Verwacht u haar nog dan?’
‘Eerlijk gezegd niet, u wel?’
‘Nee, ik ook niet. We zijn inmiddels bijna een uur verder. Maar stelt u zich eens voor dat zij beiden zo dadelijk hierbinnen komen lopen.’
Het bleef even stil. Hij keek naar haar en zijn ogen begonnen te twinkelen. Tja, stel je dat eens voor. ‘Dan kon het nog wel eens een heel bijzondere dag worden. Met de vraag wat te doen: met z'n tweeën op pad gaan of met z'n vieren.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Erfdochters Weg van De Stelt

S. van der Veen

Onverwachte gebeurtenissen op het slot De Stelt in het rivierenland en de toekomst van de twee dochters van de slotvrouw staan centraal in deze roman. Een ontmoeting met een jonge ridder uit het Rheinland heeft verstrekkende gevolgen voor de twee jonkvrouwen. Hun eerste bezoek aan zijn familie krijgt een verrassende wending door een voorval uit het verleden. Geleidelijk aan groeit er een hechte band tussen beide families ondanks de grote verschillen in aanzien en opvatting. Zal deze standhouden onder de dreiging van intriges, gewapende conflicten en mogelijke natuurrampen?
25,50
Voorkant cover

De Erfdochters Morgen aan de horizon

S. van der Veen

In dit tweede deel van 'De Erfdochters' lezen we hoe het verder gaat net de slotvrouwe Adelheid en haar beide dochters. Anna Maria is inmiddels moeder en kasteelvrouwe, terwijl Mathilde Stiftsjuffer is in een adellijk klooster. Beiden krijgen te maken met niet alleen verrassende, maar ook heftige gebeurtenissen. Moeder Adelheid pendelt tussen het Jachtslot en de grote burcht van haar dochter. Zij ontpopt zich als zakenvrouw en weldoenster. Ondertussen geniet zij van haar kleinkinderen. Zelden komt zij nog op haar slot De Stelt. Zal zij het slot afstoten of heeft zij er andere plannen mee?
25,50
Voorkant cover

De Erfdochters Een edel slotakkoord

S. van der Veen

1 reviews
Op De Stelt vraagt men zich af of de jonge Dirck Jan de pest in Nimwegen overleefd heeft. Men heeft op De Stelt te maken gehad met brand en een overlijden. Gerben krijgt bijzonder nieuws te verwerken, waarbij een kostbaar crucifix een belangrijke rol speelt. Vrouwe Adelheid behartigt vanuit het Jachtslot het beheer van De Stelt en haar belangen in De Duffelt. Wat is de rol van kerk en overheid in de ontvoeringszaak van Mathilde? Vindt Ludwig het antwoord hierop? Nieuwe liefdes bloeien op in De Duffelt en op De Stelt, maar krijgen zij ook tijd van leven en beleven?
24,99
Voorkant cover

Verborgen Verten De vrouwen van ‘toean besar’

S. van der Veen

2 reviews
Will denkt na zijn pensionering een rustig leven te gaan leiden in zijn chalet aan de Linge. De ontmoeting met weduwe Enke leidt tot onverwachte ontwikkelingen. Enke is op zoek naar gegevens over haar vermiste broer, die evenals Will in Indië als militair diende. Will biedt zijn hulp bij die zoektocht aan. Als een tweede vrouw, Jacobien, zich aandient, wordt de aandacht naar de vermiste broer geleidelijk aan verlegd naar Wills eigen ervaringen. Enke doet daarbij een heel bijzondere ontdekking, waardoor er een derde vrouw in beeld komt. Welke gevolgen heeft dat voor de toekomst van Enke en Will?
21,50