Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Bokkerijders
De bende van Joannes Vincken alias Den Generael

Auteur

Arthur Moonen Sr.

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Deze keer laat Arthur de lezer op een heel spannende manier een kijkje nemen achter de schermen. We zullen zien waarvan de eerste bendeleden van de Bokkerijdersbende werden verdacht en waarvoor ze werden aangeklaagd. Ook hoe ze werden gearresteerd en opgeborgen in de kerkers van diverse kastelen. Verder zal hij ingaan op de verhoren die met de nodige gruwelijke manieren van foltering gepaard gingen. Tevens zal duidelijk worden op welke manier de verklaringen van de bendeleden werden verkregen. Fatsoensrakkers zoals Schout en Schepenen worden niet buiten beschouwing gelaten. De lezer krijgt inkijk op het sadistische brein van deze heren van Justitie en hun manier om de meest gruwelijke en onmenselijke executies te laten uitvoeren. De beul en zijn knechten deden in de Rechtszaal en op het schavot hun uiterste best, om de aangeklaagde hevigste pijnen te laten lijden of de al veroordeelde zo lang mogelijk te laten lijden. Dit alles gebeurde op een beestachtige manier totdat soms de dood er op volgde. Al deze rechtsgeldige handelingen van de handhavers van de wet werden zonder protest goedgekeurd door de Rooms Katholieke Kerk en haar vertegenwoordigers. Voor deze overtredingen van de wet krijgt men op de dag van vandaag een korte gevangenisstraf of zelfs een voorwaardelijke straf. Een werkstraf is ook mogelijk. In de 18e eeuw, waar de Kerk en de adel machtige instituten waren en iedereen naar hun pijpen moest dansen kreeg men zelfs voor het stropen van een konijn de doodstraf. Bovendien hield de kerk de adel de hand boven het hoofd, want bij de adel was veel geld te halen. Geld, rijkdom en bezittingen speelden een grote rol, iets waarvan iedereen, behalve het gewone volk, profiteerde. Het gewone volk was massa en mocht verhongeren.

Over de auteur

Arthur is naar aanleiding van een gratis boekje over de Bokkerijders, al sinds zijn 17e jaar met deze bendes bezig. Omdat hij zich ergerde aan de z.g. Vaderlandse Geschiedenis, waarin nooit iets werd vermeldt over de geschiedenis van zijn eigen Limburg, is hij na zijn pensionering begonnen met het schrijven van boeken die alleen maar over de geschiedenis van Limburg gaan. Hier is namelijk de geschiedenis van Europa geschreven en niet boven de rivieren.

Productinformatie

ISBN
9789464506112 / 978-94-645-0611-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-05-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
184
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De beste wapens krijgen de complicen die de boerderij of het huis moeten binnendringen. Alles wat de complicen te pakken kunnen krijgen zoals snaphaenen 18, pistolen, sabels, jachtmessen en knotsen moet meegebracht worden. Ook een eikenhouten knuppel is goed. Gereedschap speelt ook een rol en moet niet vergeten worden. Ze hebben hamers, beitels, breekijzers en ploegcouters 19 nodig voor de karweitjes. Zoals gezegd is het de bedoeling dat de complicen geruisloos proberen binnen te komen. De beste manier is ergens een ruit in te tikken. Als dat niet lukt, kunnen de complicen nog altijd een gat in een muur breken. Als laatste middel wordt de deur open gebroken. Als de overvallenen wakker worden en om hulp beginnen te roepen worden ze meteen in elkaar geslagen en gekneveld. Voor dit moment geldt dat er zo snel mogelijk uitgevogeld moet worden waar geld en waardevolle zaken zijn verstopt. Als een eenvoudige bedreiging niet helpt dan moet geen enkel middel geschuwd worden om de bewoner aan de praat te krijgen. Meer hoeft Baltus de mannen niet uit te leggen. De buit wordt zo snel mogelijk naar de woning van een van de complicen gebracht. Daar of ergens in het veld wordt ze ook verdeeld. Alle opdrachten worden door een bode aan de Capteyns verteld. Meer heeft Baltus niet meer te vertellen. Als hij iets vergeten is of als iemand het met zijn plannen niet eens is, dan wil hij het nu horen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek