Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Competentiebevordering voor de Toekomst
Noodzakelijke skills voor jongeren voor de komende samenleving

Auteur

Ben Daeter

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

We leven momenteel in een zich sterk ontwikkelende samenleving met grote invloed van de kunstmatige intelligentie. Jongeren lopen het gevaar overruled te worden en dat hun privacy wordt aangetast. In deze publicatie worden suggesties gegeven hoe zij door middel van diverse 21ste-eeuwse vaardigheden dit alles toch de baas kunnen blijven. Maar het gaat niet alleen om zich te kunnen handhaven in de huidige samenleving, maar ook om jongeren te begeleiden tot vernieuwers van een nieuwe samenleving. Daarbij kan ook gebruikgemaakt worden van die 21ste-eeuwse skills. Deze publicatie, met veel aandacht voor die kunstmatige intelligentie en Design Thinking, biedt vele handvatten om beide doelstellingen te kunnen bereiken. Onmisbaar voor (aanstaande) leerkrachten, opvoeders, begeleiders en ook ouders. Blijf beheersen. Ga vernieuwen.

Over de auteur

Ben Daeter is jarenlang in vele vormen van het onderwijs en de stichting Leerplanontwikkeling (SLO) werkzaam geweest voor een concept leerplan voor de Pedagogische Academies. Daarnaast studeerde hij onderwijskunde en vrijetijdsagogiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij verdiepte zich in onderwerpen als hoogbegaafde kinderen, epigenetica, de werking van de hersenen, opvattingen over en het mysterie van het leren en aangeleerde hulpeloosheid. Hij schreef hierover reeds vele boeken en artikelen. Dit werk Competentiebevordering voor de Toekomst kan als een neerslag opgevat worden van zijn vele praktische opvoedings- en onderwijservaringen en gegroeide inzichten in het begeleiden van jongeren gericht op een voor ons allen nieuwe samenleving.

Productinformatie

ISBN
9789464891072 / 978-94-648-9107-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-02-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Waarom slimmer dan je vriendjes?

Ben Daeter

1 reviews
Slimme kinderen zijn in. Tegelijk bestaan er veel misverstanden over, zoals over de oorzaken van slimheid. Er zijn nog geen boeken waarin allerlei oorzaken overzichtelijk bij elkaar zijn geplaatst. In dit boek gebeurt dat wel. Hoe moet je omgaan met deze kinderen; hoe moet het onderwijs voor ze er uitzien; hoe kunnen we de vele digitale middelen en sociale media aanwenden om deze kinderen zo goed mogelijk onderwijs te bieden; hoe dienen deze kinderen opgevoed te worden? Dit boek geeft daartoe allerlei nuttige suggesties. Iedere Pabostudent en leerkracht basisonderwijs dient hiervan op de hoogte te zijn.

Een onmisbaar boek voor iedere Pabostudent
en leerkracht basisonderwijs.
21,50
Voorkant cover

Onderwijs aan hoogbegaafden

Ben Daeter

Spil voor onderwijsvernieuwing
Hoe kan onderwijs aan hoogbegaafden van betekenis zijn voor een onderwijsvernieuwing van de gehele school? Meer dan veertig deskundigen, zoals leerkrachten basisonderwijs, ECHA-specialisten, begeleiders van hoogbegaafde kinderen, geven hun visie op deze vraag. Er wordt een pleidooi gehouden om onderwijsvernieuwing niet van bovenaf te leiden, maar intern te laten plaatsvinden: leerkrachten die onderling met elkaar in overleg gaan om na te gaan hoe waardevolle elementen van het hoogbegaafdenonderwijs voor de gehele school benut zouden kunnen worden. Daardoor is het een een zeer praktisch boek geworden voor allen die onderwijsvernieuwing noodzakelijk vinden.
22,50
Voorkant cover

Opvattingen over kinderen

Ben Daeter

Visies op kinderen, opvoeding en onderwijs veranderen in de loop der tijd. Daarbij spelen allerlei nieuwe ontwikkelingen een grote rol. Het gevaar is aanwezig dat we nauwelijks nog aandacht hebben voor de opvattingen van grote denkers uit het verleden. Om eenzijdigheid te voorkomen wordt in dit boek een link gelegd tussen heden en verleden om te kunnen komen tot zo evenwichtig mogelijke opvattingen over kinderen, opvoeding en onderwijs. Via talrijke discussievragen voor ouders en leerkrachten kan iedereen zelf, in het belang van het kind, tot een dergelijk gewenst evenwicht komen.
24,50