Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De weg naar huis
Op weg naar jezelf tijdens een pelgrimstocht van Santiago naar huis

Auteur

Ange van Ommen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Omdat thuiskomen bij jezelf een terugkerend thema is tijdens al haar pelgrimstochten, loopt Ange deze laatste keer vanuit Santiago de Compostela naar huis. Het is een pelgrimstocht om terug te blikken op haar herstelproces en om te vieren hoe ze nu in het leven staat. Tijdens de vier maanden durende pelgrimstocht door vaak verlaten gebieden, wordt ze fysiek en mentaal flink op de proef gesteld. Alsof de reis een test is of ze eerdere opgedane lessen in de praktijk kan toepassen. Hoe zorg je goed voor jezelf als je belastbaarheid beperkt is en hoe ga je om met eenzaamheid? In De weg naar huis schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens, emoties en dilemma's. Door de beeldende schrijfstijl krijg je als lezer het gevoel dat je de reis samen met haar maakt en meebeleeft. Het blijft spannend: is het haalbaar deze terugtocht te volbrengen?

Over de auteur

Ange van Ommen (1957) maakte diverse pelgrimstochten en schreef er boeken over. Sinds 2009 heeft ze sarcoïdose. Chronische vermoeidheid en prikkelgevoeligheid zijn de belangrijkste klachten. Wandelen en pelgrimeren is voor haar een sleutel tot herstel. Ze leerde dat je ver kunt komen, als je niet vanuit beperkingen maar vanuit mogelijkheden leeft. De lessen van de Camino gebruikte ze om stap voor stap haar (werkzame) leven opnieuw vorm te geven. Ange is inmiddels klankwerker en mindful coach, en werkt met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Productinformatie

ISBN
9789464897449 / 978-94-648-9744-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-05-2024
Taal
Nederlands

Genre
Reizen
Kwalificaties
Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella Harderwijk

Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 62
Inkijk pagina 63

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De hele weg Lopend naar Santiago, een pelgrimstocht op weg naar herstel

Ange van Ommen

1 reviews
De hele weg is een verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in 2012 maakte naar Santiago de Compostela, een verhaal over met beperkingen op pad gaan, grenzen verkennen en weer thuiskomen. Ange beschrijft ook hoe ze met de lessen van de Camino in de jaren erna haar leven opnieuw heeft vormgegeven. Ze schrijft volstrekt open en eerlijk over haar gevoelens en emoties, en met gepaste afstand over haar beperkingen. Door de vanzelfsprekende schrijfstijl lijkt het alsof je als lezer de reis samen met haar maakt. Ze laat zien dat je ver kunt komen als je vanuit mogelijkheden leeft.   

23,50
Voorkant cover

De weg van het hart Een pelgrimstocht van Montpellier naar Pamplona, op weg naar een nieuwe balans

Ange van Ommen

1 reviews

De weg van het hart is het verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in het najaar van 2019 maakte na een turbulent jaar. Thema’s die spelen zijn mantelzorg, rouw en dementie. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Door de beeldende schrijfstijl heb je als lezer het idee dat je de reis samen met haar maakt. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. De weg van het hart is herkenbaar voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers en kan hen inspireren een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

18,99
Voorkant cover

Nieuwe wegen Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Ange van Ommen

Ange liep in 2008 de Camino Frances na een roerige periode in haar leven: echtscheiding, werken aan zichzelf om haar levensenergie terug te vinden, kinderen die uitvliegen en hertrouwen met haar ex-partner. Ze ging op weg om nieuwe energie op te doen en ruimte te creëren voor een zoektocht naar ander werk. Door de beeldende beschrijvingen van het landschap en de ontmoetingen onderweg krijg je als lezer het idee dat je de tocht samen met haar maakt. Lezers die de Camino Frances zelf hebben gelopen, zullen zich ongetwijfeld herkennen in het boek. Lezers die nog twijfelen of ze deze pelgrimstocht willen maken, kan Ange met dit boek zeker over de streep halen.

18,99