Zingende Sluizen - Quintalogia III

Frans Schaars

Category: Fantasy

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Farras weer veilig in Daim is, ontdekt Geurtsen dat de viceregent uit het Herenhuis met de boekaniers heult en soms in de Vlakte spioneert. Na een controle van de dijken vermoeden Farras en Bertram een verrassingsaanval van de kapers op Daim. De boekaniers weten inderdaad over het water Daim te bereiken als ze een dijk doorsteken maar ze moeten zich op de Zandvlakte terugtrekken omdat hun terugtocht geblokkeerd blijkt. Door het stijgende water van de Assertenna moeten de rovers zich uiteindelijk overgeven. Daim is voorlopig weer onbedreigd.

From the book

"Nee!" kreunde hij, terwijl een ergernis bij hem opkwam omdat hij niet beter uitgekeken had. Bovendien stoorde het hem mateloos dat hij blijkbaar door een bekende overmeesterd was.
"Voor wie werk je eigenlijk?" vroeg de man achter hem. "En wat doe je hier precies?"
"Als je me kent, weet je wat ik hier doe", siste Bertram tussen zijn tanden, terwijl hij trachtte iets te bedenken om uit deze situatie verlost te worden. Op dat moment liet zijn overvaller hem los en draaide hem om. De man hield nu het glimmend staal van een mes voor zijn neus, maar het gezicht in het duister scheen hem vriendelijk toe.
"Maak geen geintjes, Bertram, ik heb geen kwaad in de zin", sprak hij. "Herken je me niet?"
"Wie ben je?" vroeg Bertram, bepaald niet op zijn gemak. Hij pijnigde zijn hersenen af. De stem riep toch herinneringen op. En hoewel hij zich trachtte te herinneren waar hij die stem eerder had gehoord, bleef Bertram op zijn hoede. De man had hem weten te verrassen en zou zeker verdacht zijn op een tegenaanval.
"Ken je me niet meer? Ken je alleen nog je vrienden uit Daim?"
"Vulaan!" Bertrams stem klonk als een kreet. Het mes zakte en verdween in een leren schede.
"Ik was je vriend Vulaan", sprak de stem dof.
"Vulaan!" riep Bertram nogmaals. Hij liep op de man toe, nam hem in beide armen en drukte hem tegen zich aan.
"Onder wat voor merkwaardige omstandigheden zien we elkaar terug", mompelde Vulaan, "en op wat voor een vreemde plaats."
"Hoe bedoel je, ik, ik weet niet...", stamelde Bertram. Toen, omdat hij zijn verbazing nog niet te boven was: "Vulaan, ongelooflijk, ik weet niet wat ik zeggen moet! En vroeger was je bepaald een slechte spion. Hoe kon je me nu te grazen nemen? Wat doe je eigenlijk hier? Hoe is het met je?"
"Wat een vragen allemaal!" spotte Vulaan. Bertram zag hem in het donker grijnzen. "Heb je nog wat te eten voor me? Ik heb in tijden niet behoorlijk gegeten, vrees ik."

About the author

Frans A.M. Schaars (1953) is geboren in Didam en was tot zijn zestigste werkzaam in het onderwijs. Na het verschijnen van Diems Water (januari 2017) begon hij met Quintalogía: vijf fantasyboeken over de belevenissen van Farras. Met het eerste deel Het Herenhuis verjoeg de auteur nachtmerries uit zijn jeugd. In deel twee De Donjon van Daim verbeeldde hij de mooie rozige jaren van Farras op de burcht van Geurtsen. Dit deel drie, het middenstuk van het vijfluik, sluit het verblijf van Farras in de Merliëns af. Hij bereidt zich voor op zijn tocht naar Sousourion.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zingende Sluizen - Quintalogia III

Author:

Frans Schaars

Category:

Fantasy

Number of pages:

224

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-09-2018

ISBN:

978-94-0224-769-5 / 9789402247695

Price:

€ 20,49

Language

Dutch