Solidaire Economie
- Auteur
-
Prof. Dr Nic Douben
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Management
- Prijs
- € 19 ,99
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789402219821 / 978-94-022-1982-1
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 18-09-2015
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Management
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 122
- Formaat
- 12,5 x 20 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
Zo’n meer solidaire economie vereist niet de complete afschaffing van de markteconomie, maar wel een flinke herijking ervan. Dit betekent dat in de strategie van de ondernemingen de invloeden van het productie- en distributieproces op de maatschappij, naar tijd en ruimte, veel meer aandacht dienen te krijgen. Dit betekent ook dat de ecologische en sociale effecten van het huidige economisch handelen voor de toekomstige generaties en alle regio’s elders in de wereld meegenomen moeten worden in de bedrijfscalculatie en dus in de bedrijfsvoering.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van deze auteur
ANDERS over WIJN
Prof. Dr Nic Douben
Robot, werk en inkomen
Prof. Dr Nic Douben
Belfeldse streken
Prof. Dr Nic Douben
Robot, werk en inkomen HARDCOVER
Prof. Dr Nic Douben
Maskerade van de Economische Groei Een kritisch essay
Prof. Dr Nic Douben
Belfeldse historie in vogelvlucht
Prof. Dr Nic Douben
In Belfelds historie in vogelvlucht worden alle aspecten van het dorpsleven door de eeuwen heen beschreven. Met lichte tred komt de ontwikkeling van het dorp, dat wel eens twee eeuwen geleden met een oerwoud werd vergeleken, uitgebreid in beeld. Naast vermakelijke anekdotes komen ook de beproevingen die de inwoners hebben moeten doorstaan aan de orde. En natuurlijk ontbreken ook niet de verschillende sagen die over Belfeld werden verteld.
In de ban van de neoliberale markt Van wetenschap naar ideologie
Prof. Dr Nic Douben
Veranderingen in technische mogelijkheden hebben de economische relaties tussen landen wereldwijd steeds meer van elkaar afhankelijk gemaakt. Daarnaast hebben verschuivende politieke machtsverhoudingen hun stempel gedrukt op dominante opvattingen over de inrichting van de economische stelsels. Economische verbanden zijn daardoor steeds meer gepolitiseerd en werden theoretisch economische samenhangen overgroten met een zware ideologische saus.
Dagelijks worden de burgers in hun doen en laten beïnvloed door sterk ideologisch getinte maatschappelijk-economische opvattingen. Meer dan ooit bepalen financieel-economische macht, vermogen en politiek gezag van enkelingen het leven van de burgers. De steeds verder opgestoomde ideologie van de neoliberale vrije markt heeft consumenten en werkers steeds meer tot slaven van deze economische ideologie gemaakt.