Wie is Hij, dat ik in Hem geloven mag
Gedachten over het geloof, de opstanding en de Opgestane
- Auteur
-
Wim van der Knaap
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Geloofszaken
- Prijs
- € 21 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789402230512 / 978-94-022-3051-2
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 28-10-2016
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Geloofszaken
- Kwalificaties
- Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 176
- Formaat
- A5
- Illustraties
- Ja
Inkijk
De Stoïcijnse en Epicureïsche wijsgeren, de denkers over het verkrijgen van het hoogste goed en genot, de denkers van de ongestoorde vrijheid, de denkers van het onbekommerde leven, zijn onmachtig om tot de hoogte van de prediking van Paulus te stijgen. Want hoe zouden zij dat kunnen? Wat in het geloof ten deel valt is anders, meer, rijker, hoger en dieper dan alles wat de wereld en haar wijsgeren ons in haar edelste uitingen kunnen geven. Ik noem de genade en schuldvergeving; de gerechtigheid waarmee wij bekleed worden; de vrede die Christus in onze ziel als Vredevorst gebiedt; de wandel op de eeuwige weg waartoe Hij ons levenslang vasthoudt en bekwaamt; de vertroosting in onze ziel; de zeer stille wateren waarlangs Hij ons zachtjes leidt en de wegneming van de angst voor dood en graf. En het wonderlijke van dit geloof is dat geen mens ons dit kan openbaren. Ook de rede is onmachtig om dit werk te doen en Paulus kon dit dus ook niet.
Hij was alleen een dienstknecht van zijn Meester om Hem als Levensvorst te verkondigen en de weg te wijzen naar de waarheid van God de Vader. Het geloof zelf geschiedt door het wonder van de openbaring in ons, dat ons door Woord en Geest overtuigt dat de ere Gods is in Jezus, de grote Zoon van David. Deze overgave aan Hem is enkel en alleen Gods’ werk, niet alleen voor koningen, raadsheren en vissers, maar ook voor de kinderen en zuigelingen, tot eer en verheerlijking van zijn Naam.
Dyonisius en enkele anderen met hem, waaronder Damaris, kwamen tot het geloof.
De dood werd hun een toegang tot het leven en hun rouwklederen werden vreugdeklederen.
Dit nu is de hoogste volmaaktheid als het geloof een aanschouwen wordt en de mens zijn eeuwige leven verkrijgt als loon, als de prijs voor het zaligmakende geloof.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van Wim van der Knaap
Waar verblijft de tijd?
Maandenlang had de voorbereiding geduurd voor het gala in de havenplaats Caesarea, de vesting van de landvoogd, versierd met de schilden waarop de afbeeldingen van de keizer en de Romeinse adelaar stonden. Deze hingen aan het poortgebouw van de tempel, wat volgens de religie van de Joden een gruwel was. Hij durfde, die landvoogd. Alles glom en blonk voor het feest en er was zowaar een gladiatorengevecht georganiseerd in de kleine arena vlak bij de zee. We schrijven 27 n.Chr. op de Idus, de vijftiende van de maand maart. Niet toevallig gekozen, deze datum. Deze datum was voor Pilatus zijn eerste ambtsjubileum. Bovendien was het 83 jaar geleden dat de vergoddelijkte Julius Caesar in 44 v.Chr. op gewelddadige wijze om het leven kwam.
Mens, waarom vlucht je?
TIEN EEUWEN MAASLAND Waarin een klein dorp geschiedenis kan maken
In het dorp Maasland even ten noorden van Maassluis is mijn grootvader Willem van Santen, met zijn twee zussen, broer en een halfzus geboren. Het Zuid-Hollandse plaatsje met slechts 6600 inwoners lijkt op een plek waar de tijd heeft
stilgestaan. Niemand vermoed dat daar iets opzienbarends is gebeurd. Niets is echter minder waar. Door mijn interesse voor geschiedenis en mijn contacten in en rond Maasland is mij veel ten gehore gekomen, waar ik in dit boekje over kon schrijven. Ik begin bij de vroegst bekende geschiedenis en wat we daarvan kunnen achterhalen. Vervolgens klim ik langzaam en soms snel door de eeuwen heen naar de negentiende en twintigste eeuw , waarin de familie van moederskant in Maasland haar sporen heeft nagelaten. Van vaderskant hield een oom daar verblijf, die enige bekendheid genoot.