Ons hart en de rede
Wie toch kent de geheimen van het hart? (Ps. 44:22)
- Auteur
-
Wim van der Knaap
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Geloofszaken
- Prijs
- € 20 ,99
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789463893473 / 978-94-638-9347-3
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 07-06-2019
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Geloofszaken
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 168
- Formaat
- A5
- Illustraties
- Ja
Inkijk
! Laat de ‘Man uit Nazareth’ nu maar langskomen.
En Hij kwam langs en gaf, zeer teleurstellend overigens, hem er niet van langs! ‘Wat is dat nou, de Meester moet toch wel weten wat voor rakker zich daar in de boom had verstopt.’ Niks daarvan, want Hij kwam juist voor de weggestoten mensen, voor de zieken, voor hen die zich met vijgenbladeren in en achter de bomen hadden verstopt, voor hen die besmeurd waren door hun zonde. Hij is niet voor heiligen gekomen zo die er zijn, maar voor onheiligen. Voor hen die het wel konden uitroepen. O God, wees mij arme zondaar genadig! Hen had de Meester nu net op het oog en in het hart! De Messias kwam voor de verloren schapen van het huis van Israël!
Want wat gebeurde: de Man van Nazareth stopte bij de boom waar onze belastingman zich in had verstopt. Zacheüs zat verscholen om goed te kunnen zien met wie hij te doen had. Al die verhalen en dan ineens Zijn stem en zijn naam, alsof Hij hem al jaren kende, zo vertrouwd en goed klonk dit. Hij riep: “Zacheüs, kom vlug naar beneden, Ik moet heden in uw huis vertoeven.” Het volk met hun leiders stonden perplex en gromden: ‘weet Jezus dan niet wie hij daar riep, bij wie Hij een hapje wilde komen eten.’ Zacheüs op zijn beurt wist niet hoe vlug hij uit de boom moest komen. En daar bleef het niet bij. Hij was op slag ‘om.’ De Messias was het die daar langs trok en sprak zijn naam uit voor God en mensen! Zelfs de Meester kende hem, kende zijn hele voorgeschiedenis, maar sprak daar niet over. Het oprakelen moet Jezus niet hebben gelegen en ligt Hem nog steeds niet! Hij sprak niet over de strijkstok, over zijn dubieuze handel en wandel, maar Hij sprak hem aan met zijn naam. Zijn naam waarin alles lag wat goed, maar meestal verkeerd, was.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van Wim van der Knaap

Waar verblijft de tijd?
Maandenlang had de voorbereiding geduurd voor het gala in de havenplaats Caesarea, de vesting van de landvoogd, versierd met de schilden waarop de afbeeldingen van de keizer en de Romeinse adelaar stonden. Deze hingen aan het poortgebouw van de tempel, wat volgens de religie van de Joden een gruwel was. Hij durfde, die landvoogd. Alles glom en blonk voor het feest en er was zowaar een gladiatorengevecht georganiseerd in de kleine arena vlak bij de zee. We schrijven 27 n.Chr. op de Idus, de vijftiende van de maand maart. Niet toevallig gekozen, deze datum. Deze datum was voor Pilatus zijn eerste ambtsjubileum. Bovendien was het 83 jaar geleden dat de vergoddelijkte Julius Caesar in 44 v.Chr. op gewelddadige wijze om het leven kwam.

Mens, waarom vlucht je?

TIEN EEUWEN MAASLAND Waarin een klein dorp geschiedenis kan maken
In het dorp Maasland even ten noorden van Maassluis is mijn grootvader Willem van Santen, met zijn twee zussen, broer en een halfzus geboren. Het Zuid-Hollandse plaatsje met slechts 6600 inwoners lijkt op een plek waar de tijd heeft
stilgestaan. Niemand vermoed dat daar iets opzienbarends is gebeurd. Niets is echter minder waar. Door mijn interesse voor geschiedenis en mijn contacten in en rond Maasland is mij veel ten gehore gekomen, waar ik in dit boekje over kon schrijven. Ik begin bij de vroegst bekende geschiedenis en wat we daarvan kunnen achterhalen. Vervolgens klim ik langzaam en soms snel door de eeuwen heen naar de negentiende en twintigste eeuw , waarin de familie van moederskant in Maasland haar sporen heeft nagelaten. Van vaderskant hield een oom daar verblijf, die enige bekendheid genoot.

Er zijn nog wat geheimen te ontdekken Wie gelooft wat wij gehoord hebben?

Lonkend leven eten, drinken en vrolijk zijn

De koopman biedt, de dominee ziet Transacties met de Bijbel als venster
