Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

TIEN EEUWEN MAASLAND
Waarin een klein dorp geschiedenis kan maken

Auteur

Wim van der Knaap

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

In het dorp Maasland even ten noorden van Maassluis is mijn grootvader Willem van Santen, met zijn twee zussen, broer en een halfzus geboren. Het Zuid-Hollandse plaatsje met slechts 6600 inwoners lijkt op een plek waar de tijd heeft
stilgestaan. Niemand vermoed dat daar iets opzienbarends is gebeurd. Niets is echter minder waar. Door mijn interesse voor geschiedenis en mijn contacten in en rond Maasland is mij veel ten gehore gekomen, waar ik in dit boekje over kon schrijven. Ik begin bij de vroegst bekende geschiedenis en wat we daarvan kunnen achterhalen. Vervolgens klim ik langzaam en soms snel door de eeuwen heen naar de negentiende en twintigste eeuw , waarin de familie van moederskant in Maasland haar sporen heeft nagelaten. Van vaderskant hield een oom daar verblijf, die enige bekendheid genoot.


Over de auteur

Wim van der Knaap als geboren Voorburger, is na zijn pensionering aan het schrijven geslagen. Van huis uit een wat “vreemde sport,” maar het geeft hem als zeventigplusser veel voldoening. Geschiedenis en theologie zijn favoriete items, die hem heel zijn leven niet hebben losgelaten. In dit boekje leert u hem daarin al een beetje kennen.

Productinformatie

ISBN
9789464314373 / 978-94-643-1437-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-05-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gemma op 10-08-2021
Een interessant stukje geschiedenis van een familie in Maasland, waarvan de voorouders een paar eeuwen geleden kwamen wonen. Dit boek heb ik geschonken aan vrienden die vanuit een stad naar Maasland zijn verhuisd omdat ze daar graag wilden wonen.