Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

TIEN EEUWEN MAASLAND
Waarin een klein dorp geschiedenis kan maken

Auteur

Wim van der Knaap

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In het dorp Maasland even ten noorden van Maassluis is mijn grootvader Willem van Santen, met zijn twee zussen, broer en een halfzus geboren. Het Zuid-Hollandse plaatsje met slechts 6600 inwoners lijkt op een plek waar de tijd heeft
stilgestaan. Niemand vermoed dat daar iets opzienbarends is gebeurd. Niets is echter minder waar. Door mijn interesse voor geschiedenis en mijn contacten in en rond Maasland is mij veel ten gehore gekomen, waar ik in dit boekje over kon schrijven. Ik begin bij de vroegst bekende geschiedenis en wat we daarvan kunnen achterhalen. Vervolgens klim ik langzaam en soms snel door de eeuwen heen naar de negentiende en twintigste eeuw , waarin de familie van moederskant in Maasland haar sporen heeft nagelaten. Van vaderskant hield een oom daar verblijf, die enige bekendheid genoot.


Over de auteur

Wim van der Knaap als geboren Voorburger, is na zijn pensionering aan het schrijven geslagen. Van huis uit een wat “vreemde sport,” maar het geeft hem als zeventigplusser veel voldoening. Geschiedenis en theologie zijn favoriete items, die hem heel zijn leven niet hebben losgelaten. In dit boekje leert u hem daarin al een beetje kennen.

Productinformatie

ISBN
9789464314373 / 978-94-643-1437-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-05-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gemma op 10-08-2021
Een interessant stukje geschiedenis van een familie in Maasland, waarvan de voorouders een paar eeuwen geleden kwamen wonen. Dit boek heb ik geschonken aan vrienden die vanuit een stad naar Maasland zijn verhuisd omdat ze daar graag wilden wonen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Wie is Hij, dat ik in Hem geloven mag Gedachten over het geloof, de opstanding en de Opgestane

Wim van der Knaap

Dit boek bevat gedachten over de wereldgeschiedenis, waar de Bijbel ‘iets’ over te zeggen heeft. Het wereldgebeuren in een ander ‘licht’. Achtergronden van onder andere de aartsvaders geven een andere kijk op de dingen. Twintig afzonderlijke hoofdstukken, welke los van elkaar het grote levensgeheim in beeld trachten te brengen. Wim van der Knaap heeft zich ingeleefd in de hoofdpersonen en was als het ware op het schrijfmoment één met hen en ontdekte wie zij waren. De emoties die hierbij vrijkwamen, hebben hem niet onberoerd gelaten. In dit boek probeert hij u als lezer hierin mee te nemen, naar een leven dat niet eindigt in het eeuwige niets.
21,50
Voorkant cover

Lonkend leven eten, drinken en vrolijk zijn

Wim van der Knaap

Dit boek tracht in 14 hoofdstukken weer te geven waar een ieder mee wordt geconfronteerd. Onze levensuitdagingen en ons droevig ‘(s)lot.’ Beschouwingen over het ‘volle genieten’ te midden van de kortheid van ons leven. Wim van der Knaap schrijft over dat grootse dat wij mensen zijn met een doel en een ‘levenszin’. Dat wij op aarde zijn en deel uitmaken van deze wondervolle schepping. Velen voor mij hebben hier over geschreven en het leek mij goed om vanuit mijn perceptie hier een boekje aan toe te voegen. Temidden van alle levensraadsels moet er ‘iets’ zijn dat de mens staande houdt. Hoofdstuk 11 sluit ik met een uitroep van koning Hiskia: “De levenden, de levenden, hij/zij looft U”, waarbij onze aardse betrekkelijkheid te midden van vreugde, lijden en verdriet in een ongekend perspectief wordt gesteld als het meerdere boven al het aardse.
16,50
Voorkant cover

Ons hart en de rede Wie toch kent de geheimen van het hart? (Ps. 44:22)

Wim van der Knaap

De mens is van huis uit een zoeker, een lotsverbeteraar, een uitvinder. Vanaf het prilste begin is hij of zij daarmee bezig. Zijn beginpunt wordt in de economie genoemd, de agrarische periode. Hij vindt uit, past toe en gaat daar zijn hele leven mee door, tot het maximale wat hij kan bereiken. Economische wetten schrijven hem dat voor. Het zit in zijn bloed de wereld te onderwerpen, zoveel de mens maar kan. Naast al deze beslommeringen denkt hij na over de dingen die hij ziet en waarneemt. Ook dat is ‘uitvinden,’ waar dit boek u mee wil verrassen. De mens wil en zal zijn oorsprong zien te verklaren. Wat mogen we bij alle materie, weten, geloven en hopen? Naast deze beschouwingen ligt de Bijbel, om de ‘spraak’ van de geschiedenis te duiden. De onzichtbare dingen van hart en gedachten zijn geestelijk en religieus, waardoor ons leven wordt bepaald. Onze harde schijf, onze diepste kern is door leven en lijden geschonden, maar dit geloofsorgaan moet, hoe aangetast ook, Hem liefhebben op alle wegen die wij gaan, opdat de liefde het meeste zal zijn en God zal worden alles in allen.
20,99
Voorkant cover

Er zijn nog wat geheimen te ontdekken Wie gelooft wat wij gehoord hebben?

Wim van der Knaap

Ons leven bestaat vaak uit raadselachtige en tegenstrijdige situaties, waar wij maar niet los van kunnen komen. Er is niets nieuws onder de zon, maar elke generatie moet dan toch maar dat ‘oude’, dat zich als het nieuwe presenteert, ondervinden. Het perpetuum mobilé van ons bestaan, blijkt toch niet zo eeuwigdurend te zijn, omdat ons levenslot ongewis en onvoorspelbaar is. De climax van deze ontdekking bevindt zich in de overgang naar een onsterfelijke bestemming, waarmee dit boek haar tonen zet.
19,50
Voorkant cover

Mens, waarom vlucht je?

Wim van der Knaap

Waar komt de onrust van de mensheid vandaan? Door wie of wat denkt hij achterna te worden gezeten? De mens is toch de machtige op aarde, de zelfbeschikker, heel de wereld ligt onder zijn voeten en dan op een of andere wijze gekweld door een haast onverklaarbare macht. Dit onderwerp heeft mij nooit losgelaten en na mijn werkende leven vond ik de tijd om mijn gedachten hierover in diverse boeken aan het papier toe te vertrouwen. Hoe reageert men op deze onrust en wat ontbeert het mensdom op de hoge levensvlucht? In 21 hoofdstukken tracht ik aan te geven wat de mens zoal tegenkomt in die grote, maar ook zo korte levensreis.
19,99