Lonkend leven
eten, drinken en vrolijk zijn
- Auteur
-
Wim van der Knaap
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Geloofszaken
- Prijs
- € 16 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789402247480 / 978-94-022-4748-0
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 14-09-2018
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Geloofszaken
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 96
- Formaat
- 16 x 24 cm
- Illustraties
- Ja
Inkijk
‘Maak Amerika groot in de wereld,’ zo roept president Trump keer op keer. Ja, maar met wat? Met een bloeiende economie? Is dat het geheim voor geluk en liefde en afwezigheid van oorlog. De verhoging van de importtarieven op staal kan zomaar een nieuwe (handels)oorlog ontketenen en met verplaatsing van de werkloosheid schieten we mondiaal gezien ook niet op. De geschiedenis leert ons, dat de wereld in alle eeuwen gebukt ging en gaat onder geweld en de gevolgen daarvan. Daarvoor hoeven we de boeken maar op te slaan over een ver verleden, recente geschiedenissen en het heden. Het paradijs vinden we hier op aarde niet, moeten we constateren. We zoeken daar wel naar, het is een basisverlangen bij ons om in schoonheid en harmonie te leven, maar vroeg of laat zien we dit als een onmogelijkheid. Er is een breuk tussen ons en al wat schoon en perfect is. Hiervan wordt de mens moedeloos en neerslachtig. Hij is toch mens, bijna goddelijk, hij is toch de alleskunner, de ordeschepper, hij is toch tot geweldige dingen in staat? Machtige prestaties en dan zomaar onvermogen in zijn leven? De mens gaat naar de maan, hij kan dieren klonen en dadelijk mensen, hij heeft zich de embryo’s toegeëigend voor experimenteel onderzoek. Geen terrein van wetenschap en techniek is haast onbetreden en dan toch niet komen op de hoogste trap van de ladder. Dat is slikken. Dat hakt er in, zoals we dat nu zeggen, dat komt binnen. Dat wil je niet en moet je niet willen, dus meer onderzoek in de vooruitgang! Maar wat er niet in zit komt er ook niet uit. Zo’n waarheid is misschien wel te gemakkelijk, maar het ontbrekende kan niet geteld worden, zo leerde ons koning Salomo.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van Wim van der Knaap
Waar verblijft de tijd?
Maandenlang had de voorbereiding geduurd voor het gala in de havenplaats Caesarea, de vesting van de landvoogd, versierd met de schilden waarop de afbeeldingen van de keizer en de Romeinse adelaar stonden. Deze hingen aan het poortgebouw van de tempel, wat volgens de religie van de Joden een gruwel was. Hij durfde, die landvoogd. Alles glom en blonk voor het feest en er was zowaar een gladiatorengevecht georganiseerd in de kleine arena vlak bij de zee. We schrijven 27 n.Chr. op de Idus, de vijftiende van de maand maart. Niet toevallig gekozen, deze datum. Deze datum was voor Pilatus zijn eerste ambtsjubileum. Bovendien was het 83 jaar geleden dat de vergoddelijkte Julius Caesar in 44 v.Chr. op gewelddadige wijze om het leven kwam.
Mens, waarom vlucht je?
TIEN EEUWEN MAASLAND Waarin een klein dorp geschiedenis kan maken
In het dorp Maasland even ten noorden van Maassluis is mijn grootvader Willem van Santen, met zijn twee zussen, broer en een halfzus geboren. Het Zuid-Hollandse plaatsje met slechts 6600 inwoners lijkt op een plek waar de tijd heeft
stilgestaan. Niemand vermoed dat daar iets opzienbarends is gebeurd. Niets is echter minder waar. Door mijn interesse voor geschiedenis en mijn contacten in en rond Maasland is mij veel ten gehore gekomen, waar ik in dit boekje over kon schrijven. Ik begin bij de vroegst bekende geschiedenis en wat we daarvan kunnen achterhalen. Vervolgens klim ik langzaam en soms snel door de eeuwen heen naar de negentiende en twintigste eeuw , waarin de familie van moederskant in Maasland haar sporen heeft nagelaten. Van vaderskant hield een oom daar verblijf, die enige bekendheid genoot.