Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 1

Auteur

Leo Weijers

Uitvoering
Paperback
Prijs
25 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Vanaf eind jaren vijftig werden grammofoonplaten op vinyl (45 en 33 toeren) uitgebracht. In Nederland ontstond voorzichtig een popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als Cliff Richard & The Shadows, The Beach Boys, The Rolling Stones en natuurlijk The Beatles zetten de wereld op zijn kop. Nederlandse toppers als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, The Jumping Jewels, Rob de Nijs & The Lords, Peter & zijn Rockets en ZZ & De Maskers maakten furore. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?

Over de auteur

Pophistoricus Leo Weijers (1959, Lisse), van beroep projectadviseur, is vanaf zijn prille jeugd een volger en verzamelaar van popmuziek. Leo schreef drie jaar geleden zijn eerste boek over de ontwikkeling van lichte naar popmuziek in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Daarnaast presenteert hij iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur zijn eigen radioprogramma ‘Leo mag het weten’ op de Amsterdamse zender Radio NoordZij.

Productinformatie

ISBN
9789463892537 / 978-94-638-9253-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-05-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
380
Formaat
14,5 x 20,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Wanda Jackson: ‘The Queen of Rockabilly’
 
Wanda Lavonne Jackson werd geboren op 20 oktober 1937 in Maud, Oklahoma. Haar vader was muzikant. Hij verhuisde met zijn gezin in de jaren veertig naar Californië. Twee jaar daarna kocht hij voor Wanda een gitaar en leerde hij haar daarop te spelen. Hij nam haar ook mee naar optredens van Spade Cooley, Tex Williams en Bob Wills. In 1952 ging de familie Jackson terug naar Oklahoma City. Wanda won daar een talentenjacht en kreeg een radioprogramma van een half uur. Zij zat in 1954 nog op Capitol Hill High School toen countryzanger Hank Thompson haar hoorde zingen in dat radioprogramma. Hij vroeg Wanda of zij opnamen wilde maken met zijn band The Brazos Valley Boys. Zij nam enkele platen voor Capitol Records op met die band. Toen zij aan producer Ken Nelson om een eigen platencontract vroeg, kreeg zij te horen dat ‘meisjes geen platen verkochten’. Bij Decca Records kreeg zij even later wel een contract. Nadat Wanda was afgestudeerd, ging zij op tournee met haar vader als begeleider en manager. Zij toerde onder andere met Elvis Presley, die haar adviseerde om op rock ’n roll en rockabilly over te stappen. Hierdoor werd Wanda volgens velen de eerste rockabilly-zangeres, later ‘The Queen of Rockabilly’ genoemd. In de periode 1955-1960 maakte zij deel uit van de cast van ABC TV’s Ozark Jubilee in Springfield, Missouri. In 1956 tekende zij een contract bij Capitol Records. Haar eerste single was ‘I gotta know’. Op het podium droeg zij door haar moeder gemaakte kleding, inclusief jurken met franjes, lange oorbellen en hoge hakken. Met producer Ken Nelson, die het nu wel in haar zag zitten, nam zij platen als ‘Hot dog! that made him mad’, ‘Mean, mean man’, ‘Fujiyama Mama’ (nr. 1 in Japan) en ‘Honey bop’ op. De zangeres toerde in februari en maart 1959 door Japan. In 1960 kwam zij voor het eerst in de Amerikaanse en Nederlandse hitparade terecht met ‘Let’s have party’, waarop zij werd begeleid door Gene Vincent’s Blue Caps. Hierna had Wanda nog wat kleine hits en trad zij op met haar eigen band The Party Timers, inclusief pianist Big Al Downing en gitarist Roy Clark. In 1961 trouwde Wanda met Wendell Goodman, die haar manager werd. Hierna schakelde zij langzaam over op countrymuziek. Countryhits als ‘Right or wrong’, ‘In the middle of a heartache’, ‘Tears will be the chaser for your wine’, ‘The box it came in’, ‘A woman lives for love’ en ‘Fancy satin pillows’ volgden. In de zomer van 1965 had zij een Nederlandse nr. 6 hit met ‘Santo Domingo’, een succes dat zij moest delen met de Nederlandse zangeressen Anneke Grönloh en Imca Marina. Begin jaren zeventig ging Wanda op verzoek van haar kinderen gospelalbums maken. In 1995 maakte zij haar rentree door mee te werken aan het album ‘Rockabilly Filly’ van Rosie Flores. In 2001 stond zij op het Rockabilly Festival in Jackson, Tennessee. In 2003 kwam haar studio-album ‘Heart trouble’ uit. Op 16 augustus 2007 nam Wanda deel aan een Europees concert als gaste van onder andere René Shuman en Angel-Eye.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 2

Leo Weijers

In Nederland ontstond in de tweede helft van de jaren zestig een echte popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als The Doors, Bob Dylan, The Byrds, The Who, Jimi Hendrix, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, The Moody Blues, Simon & Garfunkel, Led Zeppelin en The Mama’s & Papa’s zetten de wereld op zijn kop. Nederbeat en Nederpop waren helemaal ‘in’ dankzij The Golden Earring(s), The Cats, The Outsiders, Q 65, The Shoes, The Motions, Shocking Blue en Boudewijn de Groot. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
26,50
Voorkant cover

Eeuwige kerst: de 135 populairste kersthits aller tijden

Leo Weijers

Met kerstmis vieren we de geboorte van Jezus Christus. Kerstmis is voor velen een gezellige en sfeervolle periode. Met een fraai versierde kerstboom, een feestelijk gedekte tafel, cadeautjes en natuurlijk sfeerverhogende kerstmuziek. Traditionele kerstliederen, evergreens, moderne kersthits, Rudolph, Frosty en ‘Jingle Bells’, Band Aid en ‘White Christmas’, alles komt voorbij op de radio en de televisie in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen. De 135 populairste kerstliedjes aller tijden vindt u terug in dit boek, compleet met achtergrondverhalen, anekdotes en uitvoerende artiesten. Ik wens u heel gezellige en sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
20,50
Voorkant cover

Nederbiet Kompliet

Leo Weijers

1 reviews
Nederbiet is een muziekstroming die in 1963 ontstaat en aanvankelijk beïnvloed wordt door de muziek van de ­Engelse beatgroepen. Het duurt even voordat Nederlandse muziek­groepjes omschakelen van rock-’n-roll en instrumentale ­gitaarmuziek naar beatmuziek. 1964, 1965 en 1966 zijn de gloriejaren van de Nederbiet. De bekendste exponenten zijn The Golden­ ­Earrings, The Motions, Q65, The Outsiders, Cuby & The Blizzards­, Les Baroques, The Ro-d-Ys en ZZ & De Maskers­. Den Haag krijgt terecht de eretitel ‘Beatstad No. 1’, maar overal in Nederland rijzen de beatgroepen als paddenstoelen uit de grond. Hun verhalen, anekdotes, wetenswaardigheden, inclusief complete discografie vindt u terug in dit boek.
26,99
Voorkant cover

Zomerhit(te): de 300 heetste zon-, zee- en strandklassiekers

Leo Weijers

Zomerhits roepen een ­zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die ­mensen asso­ciëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek ‘ZOMERHIT(TE)’ vindt u de 300 leukste zomerhits terug. Van de klassieker ‘­Summertime’ uit de ­opera ‘Porgy and Bess’ tot de zomerhit van 2017: ‘­Despacito’ van Luis ­Fonsi & Daddy ­Yankee. Hun ­verhalen, anekdotes en ­wetenswaardigheden ­passeren uitgebreid de ­revue, in veel gevallen voorzien van bijzondere herinne­ringen van bekende Nederlanders uit de muziek- en amusements­wereld en andere zon-, zee- en strandliefhebbers
23,50
Voorkant cover

Flower Power Beat Experience (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Leo Weijers

1 reviews
1967 is het jaar van love & peace, flower power, de ‘Summer of Love’ en Monterey Pop. De albums ‘Sgt. Pepper’ en ‘Picknick’ komen uit. De eerste voorstellingen van de hippiemusical ‘Hair’ vinden plaats en de soulmuziek van Motown, Stax en Atlantic breekt door. Het zijn de hoogtijdagen van de Nederbeat en ‘Monkeemania’. De Veronica Drive-In-Show trekt door het land. Jimi Hendrix, The Doors en Procol Harum debuteren op de langspeelplaat en The Beatles excelleren in ‘Our World’. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit 1967 passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50
Voorkant cover

'Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden'

Leo Weijers

2 reviews
Op 31 augustus 1974 moet de zeezender Radio Veronica noodgedwongen haar uitzendingen staken. Dit boek gaat terug naar de laatste drie jaren van Veronica. Het zijn de hoogtijdagen van de glam- en glitterrock en The Philly Sound. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound en de vetkuivenrock. Daarnaast is 'Beat behind the dykes' het credo. Nieuwe muzikale talenten dienen zich aan en The Beatles gaan ieder hun eigen weg. Er zijn opvallende comebacks en ijzersterke singles en elpees die de absolute top halen. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit die onvergetelijke periode passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50