Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 2

Auteur

Leo Weijers

Uitvoering
Paperback
Prijs
26 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

In Nederland ontstond in de tweede helft van de jaren zestig een echte popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als The Doors, Bob Dylan, The Byrds, The Who, Jimi Hendrix, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, The Moody Blues, Simon & Garfunkel, Led Zeppelin en The Mama’s & Papa’s zetten de wereld op zijn kop. Nederbeat en Nederpop waren helemaal ‘in’ dankzij The Golden Earring(s), The Cats, The Outsiders, Q 65, The Shoes, The Motions, Shocking Blue en Boudewijn de Groot. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?

Over de auteur

Pophistoricus Leo Weijers, van beroep handhavingsadviseur, werd in 1959 in Lisse geboren. Hij is vanaf zijn prille jeugd een volger en verzamelaar van popmuziek. Leo schreef vorig jaar zijn eerste boek over de ontwikkeling van popmuziek in de eerste helft van de jaren zestig. Daarnaast presenteert hij iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur zijn eigen radioprogramma ‘Leo mag het weten’ op de Amsterdamse zender Radio NoordZij.

Productinformatie

ISBN
9789463892544 / 978-94-638-9254-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-05-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
438
Formaat
14,5 x 20,5 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De onstuimige relatie tussen Ike & Tina Turner

Ike Wister Turner werd geboren op 5 november 1931 in Clarksdale, Mississippi. Volgens andere bronnen zou zijn geboortenaam Izear Luster Turner Jr. zijn. Zijn ouders waren Beatrice Cushenberry en Izear Luster Turner, die baptistenpredikant was. Op achtjarige leeftijd mocht Ike in Alcazar Hotel bij het plaatselijke radiostation WROX als geluidstechnicus werken. Hij droeg versterkers voor blueszanger Robert Nighthawk, die regelmatig live bij WROX optrad. Zijn idool was boogie-woogie pianist Pinetop Perkins, die hem piano leerde spelen en daarmee de basis voor Ike’s muziek legde. Vanaf zijn elfde was hij als pianist actief voor blueslegendes als Sonny Boy Williamson (Aleck Ford), Howlin’ Wolf, Charley Booker, Elmore James en Muddy Waters. In 1949 formeerde Ike zijn eigen band The Kings of Rhythm, waarin gitarist Willie Kizart en saxofonist/tweede zanger Jackie Brenston speelden. In 1951 nam Brenston onder de naam Jackie Brenston & His Delta Cats de (voor velen) allereerste rock ’n roll hit ‘Rocket 88’ op. Het liedje was een bewerking van ‘Cadillac boogie’ van Jimmy Liggins uit 1947. Op de opname was Ike op de piano te horen. Hij beweerde ook het nummer te hebben geschreven. Gedurende de jaren vijftig begeleidde Ike met zijn band de eerder genoemde artiesten, inclusief Otis Rush en artiesten van het platenlabel Sun Records. Daarnaast was hij ook als producer actief. Als talentenjager voor Modern Records ontdekte hij een groot aantal artiesten. Zo hielp hij onder andere Howlin’ Wolf en B.B. King aan een platencontract. Met The Kings of Rhythm gaf Ike ook op de revue geïnspireerde optredens in het r&b-circuit. In 1958 maakte het gezelschap in St. Louis voor een plaatselijk label opnamen en traden de muzikanten op voor een televisieshow. Op een avond trad Ike met zijn band op in Club Imperial. In het publiek stond een achttienjarig meisje dat brutaal de microfoon pakte en het liedje ‘I know you love me baby’ van B.B. King meezong. Ike was aangenaam verrast en vroeg aan het zangeresje, dat zich bekendmaakte als Little Ann, of zij achtergrondzangeres van zijn band wilde worden. Little Ann was de op 26 november 1939 in Nutbush, Tennessee geboren Annie Mae Bullock. Zij was de jongste van twee meisjes. Haar ouders waren Zelma Currie en Floyd Richard Bullock, een baptistenvoorganger en fabrieksarbeider. Annie Mae ging naar Flag Groove School in Haywood County, Tennessee. In 1956 verhuisde zij van Nutbush naar St. Louis, waar haar moeder en zus woonden. Binnen een jaar was zij samen met haar zus een regelmatige bezoekster van de nachtclubs in St. Louis. Tijdens een opnamesessie in 1960 kwam een zanger niet opdagen. Little Ann, die acht maanden zwanger was van Ike’s zoon Ronald, nam met Ike & The Kings of Rhythm de single ‘A fool in love’ op. De single werd eind 1960 op het label Sue Records uitgebracht en bereikte de 27e plaats in de Amerikaanse hitparade.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Top 10 Toppers van Toen: Sounds of the Sixties deel 1

Leo Weijers

Vanaf eind jaren vijftig werden grammofoonplaten op vinyl (45 en 33 toeren) uitgebracht. In Nederland ontstond voorzichtig een popcultuur, mede dankzij de zeezender Radio Veronica. Buitenlandse toppers als Cliff Richard & The Shadows, The Beach Boys, The Rolling Stones en natuurlijk The Beatles zetten de wereld op zijn kop. Nederlandse toppers als Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, The Jumping Jewels, Rob de Nijs & The Lords, Peter & zijn Rockets en ZZ & De Maskers maakten furore. De achtergrondverhalen, anekdotes en uiteraard de hits vindt u terug in dit boek. Herinnert u zich deze nog?
25,50
Voorkant cover

Eeuwige kerst: de 135 populairste kersthits aller tijden

Leo Weijers

Met kerstmis vieren we de geboorte van Jezus Christus. Kerstmis is voor velen een gezellige en sfeervolle periode. Met een fraai versierde kerstboom, een feestelijk gedekte tafel, cadeautjes en natuurlijk sfeerverhogende kerstmuziek. Traditionele kerstliederen, evergreens, moderne kersthits, Rudolph, Frosty en ‘Jingle Bells’, Band Aid en ‘White Christmas’, alles komt voorbij op de radio en de televisie in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen. De 135 populairste kerstliedjes aller tijden vindt u terug in dit boek, compleet met achtergrondverhalen, anekdotes en uitvoerende artiesten. Ik wens u heel gezellige en sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
20,50
Voorkant cover

Nederbiet Kompliet

Leo Weijers

1 reviews
Nederbiet is een muziekstroming die in 1963 ontstaat en aanvankelijk beïnvloed wordt door de muziek van de ­Engelse beatgroepen. Het duurt even voordat Nederlandse muziek­groepjes omschakelen van rock-’n-roll en instrumentale ­gitaarmuziek naar beatmuziek. 1964, 1965 en 1966 zijn de gloriejaren van de Nederbiet. De bekendste exponenten zijn The Golden­ ­Earrings, The Motions, Q65, The Outsiders, Cuby & The Blizzards­, Les Baroques, The Ro-d-Ys en ZZ & De Maskers­. Den Haag krijgt terecht de eretitel ‘Beatstad No. 1’, maar overal in Nederland rijzen de beatgroepen als paddenstoelen uit de grond. Hun verhalen, anekdotes, wetenswaardigheden, inclusief complete discografie vindt u terug in dit boek.
26,99
Voorkant cover

Zomerhit(te): de 300 heetste zon-, zee- en strandklassiekers

Leo Weijers

Zomerhits roepen een ­zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die ­mensen asso­ciëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek ‘ZOMERHIT(TE)’ vindt u de 300 leukste zomerhits terug. Van de klassieker ‘­Summertime’ uit de ­opera ‘Porgy and Bess’ tot de zomerhit van 2017: ‘­Despacito’ van Luis ­Fonsi & Daddy ­Yankee. Hun ­verhalen, anekdotes en ­wetenswaardigheden ­passeren uitgebreid de ­revue, in veel gevallen voorzien van bijzondere herinne­ringen van bekende Nederlanders uit de muziek- en amusements­wereld en andere zon-, zee- en strandliefhebbers
23,50
Voorkant cover

Flower Power Beat Experience (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Leo Weijers

1 reviews
1967 is het jaar van love & peace, flower power, de ‘Summer of Love’ en Monterey Pop. De albums ‘Sgt. Pepper’ en ‘Picknick’ komen uit. De eerste voorstellingen van de hippiemusical ‘Hair’ vinden plaats en de soulmuziek van Motown, Stax en Atlantic breekt door. Het zijn de hoogtijdagen van de Nederbeat en ‘Monkeemania’. De Veronica Drive-In-Show trekt door het land. Jimi Hendrix, The Doors en Procol Harum debuteren op de langspeelplaat en The Beatles excelleren in ‘Our World’. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit 1967 passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50
Voorkant cover

'Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden'

Leo Weijers

2 reviews
Op 31 augustus 1974 moet de zeezender Radio Veronica noodgedwongen haar uitzendingen staken. Dit boek gaat terug naar de laatste drie jaren van Veronica. Het zijn de hoogtijdagen van de glam- en glitterrock en The Philly Sound. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound en de vetkuivenrock. Daarnaast is 'Beat behind the dykes' het credo. Nieuwe muzikale talenten dienen zich aan en The Beatles gaan ieder hun eigen weg. Er zijn opvallende comebacks en ijzersterke singles en elpees die de absolute top halen. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit die onvergetelijke periode passeren uitgebreid de revue in dit boek.
24,50