Nestje (e ratteke uit de ruien)

Patrick Van Ouytsel

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We volgen Nestje, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleefd boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.

From the book

Deze nacht in de ruien begint zoals elke andere nacht. Alleen is het buiten de ruien een verschrikkelijk hondenweer. Bliksem, donder, regen en felle windvlagen schieten om beurten door de grote stad boven onze geliefde rattenruien.
De donder dringt tot diep in de gewelven door en het is veel drukker dan anders. Elk ratteke van boven spoedt zich naar de veiligheid en geborgenheid van dit onderaardse paradijs, waar de rattekes koning, heer en meester zijn. Tenminste ’s nachts toch, als Gerolf en Walfred er niet zijn.
Er zijn vannacht dan ook veel rattekes die anders boven in de grotemensenstad verblijven. Ook reizigers en vreemdelingen die vrienden of familie komen bezoeken of gewoon schuilen voor het hondenweer voordat ze verder trekken. Andere rattekes logeren hier tijdelijk, maar gaan misschien toch nooit meer weg. Hier, bij de rattekes van de ruien, kan en mag dat allemaal. Geen ratteke zou het je verbieden.

Dit is weer zo’n zonderlinge, zeldzame nacht waarop tante Amber Rozijn haar hoorn bovenhaalt. Onze geliefde tante is weer eens doof voor de rattenverandering.
Ze heeft het niet altijd op met rattekes die ze niet kent. Daardoor leer je haar ook zelf niet snel kennen. Ze kiest haar rattenvrienden met grote zorg uit. Maar eens je haar vriend bent, kan je je geen betere rattenvriendin wensen.
Vraag dat maar aan Pistache. De Moustache, zoals hij van tijd graag wordt genoemd, heeft zich serieus moeten bewijzen. Water en rattenbloed heeft hij gezweet om uiteindelijk bij tante Amber Rozijn in de gratie te komen. En piepen dat hij deed in dat andere rattentaaltje van hem, waar geen enkel ratteke uit de ruien ook maar één piep van verstond. Misschien maar goed ook, want mooi rattengepiep zal het niet echt geweest zijn.

Nestje, daarentegen, vindt dit alles een geschenk uit de rattekeshemel. Zoveel nieuwe rattekes zeg! Zoveel bezoek en uiteraard zoveel nieuwe verhalen!

About the author

Als Antwerps dialectgids wilde Patrick van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden bij iederéén brengen die deze geweldige folklore vergeten is, maar vooral bij de allerjongsten. Met de reeks van Nestje, e ratteke uit de ruien begeven we ons met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog een kind kan zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook met ons mee?

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nestje (e ratteke uit de ruien)

Author:

Patrick Van Ouytsel

Category:

Children books

Number of pages:

54

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-11-2019

ISBN:

978-94-6389-741-9 / 9789463897419

Price:

€ 15,99

Language

Dutch