Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gruwelen in 't stad
Antwerpse stadsverhalen en historische feiten die "shockeren"

Auteur

Patrick Van Ouytsel

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (18 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit boek onthult de auteur de gruwelijke verhalen achter de processen en misdaden, die plaatsvonden in Antwerpen door de eeuwen heen. Van beruchte seriemoordenaars, over heksen- en kettervervolgers, tot de verwoestende oorlogen, dit boek zal je meenemen op een reis door de tijd en je laten kennismaken met de meest angstaanjagende verhalen die Antwerpen te bieden heeft. Elk verhaal is zorgvuldig onderzocht en samengesteld om een compleet en helder beeld te geven van deze donkere perioden in de geschiedenis van Antwerpen. Dit boek is niet alleen voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, maar ook voor hen die op zoek zijn naar een meeslepende en angstaanjagende leeservaring.
Durf je... dit boek te lezen?

Over de auteur

Patrick Van Ouytsel is Antwerps dialectgids en auteur, onder andere van het succesvolle "E poar veroaltsjes oitet stad", dat Boekgoud won in 2022 in de categorie reizen en de historische fictie roman "Drakkars op de Schelde". Dit is het achtste boek van de auteur en aan stoppen met schrijven, denkt hij nog lang niet. Patrick is getrouwd en woont met zijn vrouw in Antwerpen Noord. Hij is nog een rasechte Sinjoor en de helft van het Antwerpse gidsen-bedrijf "Me Lou deur 't stad". In 2022 werd Patrick nog gehuldigd op het Stadhuis, omdat hij al meer dan vijfenvijftigduizend wandelaars had rondgeleid in zijn geliefde stad, in het echt Antwerps dialect en dit sinds 2018.

Productinformatie

ISBN
9789464896565 / 978-94-648-9656-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-11-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Antwerpen België Vlaanderen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
88
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 30
Inkijk pagina 31
Inkijk pagina 32

Reviews (18)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Peter Van Opstal op 15-11-2023
Antwerps dialectgids & auteur, Patrick Van Ouytsel, doet het weer. Wederom een boek over "zijn" Antwerpen. Ik heb al zijn boeken en ben een enorme fan van hem en ook dit keer heeft hij me weer aangenaam verrast. In dit boek staan de gruwelijkste verhalen die Antwerpen te bieden heeft en de schrijver is helemaal niet bang om daar diep en duister in te gaan. Ook de geschiedenis van de stad, die wederom zo nauwkeurig terugkeert. Ik schreef het al, ik ben en blijf fan van deze schrijver en Antwerps dialectgids, hij kan niet alleen goed schrijven en vertellen maar hij kent zijn materie van binnen en van buiten. Heel tevreden met dit boek, het is enkel jammer dat het maar 88 bladzijden zijn en geen 888...
door Lou Ludwine Vereecke op 03-12-2023
Wauw, wat een boek weer van deze Antwerpse schrijver en dialectgids. In dit boek toont hij de lezer de donkere plekken uit de geschiedenis van 't stad. Er zijn verhalen bij waar je nekhaar van recht komt maar spannend tot de laatste bladzijde. Historisch wederom waanzinnig onderbouwd. Knap Patrick!
door Kenn Melis op 06-12-2023
Aanrader! Weer een topper om te lezen. Verhalen worden weer levendig neergepent zodat je er echt in word "meegezogen". Prachtig boek over de gruwelijke geschiedenis van Antwerpen. Had van mij wel 200 pagina's mogen zijn.
door John Keuleers op 01-02-2024
Patrick schrijft zoals hij vertelt: met zoveel kennis, enthousiasme en overgave dat je als het ware het verhaal mee beleeft. Een rasverteller zoals er meer moesten zijn!
door Kristoffel Francois op 01-02-2024
Unieke verhalen in een leuke, beeldende taal
door Peggy op 01-02-2024
Aangenaam om te lezen.Als je begint te lezen wil je blijven lezen
door Eelen Marc op 01-02-2024
Dit is gewoon een topboek geschreven door de top gids Patrick van Ouytsel
door Eliane Borreman op 01-02-2024
Fantastisch geschreven !
door Nicole Jansegers op 01-02-2024
Knap werk!
door Rosalie Bogaard op 01-02-2024
De beleving is zo krachtig dat het lijkt alsof je zelf onderdeel uitmaakt van het boek.
door Anne Vereecke op 01-02-2024
Werk van eigen bodem, leuk om te lezen en toch wat historische achtergrond bijleren.
door Serge Timmers op 01-02-2024
Spannende en griezelige verhalen uit de Antwerpse underground, door een top-gids en topschrijver
door Marc Vlassenbroeck op 01-02-2024
Leest heel gemakkelijk,geschiedkundig
door Pascal Geys op 02-02-2024
Goed geschreven, de nodige spanning
door Christophe Lambrechts op 02-02-2024
Voor de humor en de verrassende weetjes!
door Patrick Lefèvre op 03-02-2024
Erg leuk boek dat je doet twijfelen of het dan echt wel mogelijk is.
door Danny op 27-02-2024
Da gaat over mn stad en de stadsverhalen intresant
door Jurjana op 28-02-2024
Patrick Van Ouytsel neemt u als gids met heel veel passie door Antwerpen en is vol verhalen over deze mooie Stad.
Toen ik uit Kroatië naar Antwerpen kwam heb ik vol bewondering gekeken naar mooi gebouwen. Maar met Patrick als gids en auteur heb ik Stad op ander manier leren kennen. Deze boek is in mijn ogen Goud waard!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Nestje (e ratteke uit de ruien)

Patrick Van Ouytsel

8 reviews
We volgen Nestje, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleefd boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.
16,99
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 2 Een queeste van rattekes of dood

Patrick Van Ouytsel

6 reviews

We volgen Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folkore.

16,99
Voorkant cover

Drakkars op de Schelde

Patrick Van Ouytsel

23 reviews
Drakkars op de Schelde is een historische fictie roman die de inval van de Vikingen in Antwerpen in het jaar 836 beschrijft. We volgen dan ook twee partijen, zoals het meestal is in het leven. Een niets vermoedende Frankische familie, die leeft van handel, landbouw, visvangst en wat jacht langs de oevers van de Schelde en een deel van een Viking bemanning uit het noorden, op een drakkar, op weg naar Andaverpa, niet wetende wat ze zullen beleven, maar heel overtuigd in wat zij zullen doen eens hun bestemming uiteindelijk bereikt is. Als lezer raak je intens betrokken in de levens van vriend en vijand en zal je amper kunnen wachten om de volgende pagina alweer om te slaan.
21,50
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 3 Oude rattekesliefde roest niet

Patrick Van Ouytsel

3 reviews
Ook in deel drie volgen we Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.Als Antwerps dialectgids wilde Patrick Van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden weer bij iedereen brengen die deze geweldige folklore vergeten is maar vooral ook bij de allerjongsten. Met de steeds aangroeiende reeks van Nestje e ratteke uit de ruien begeven we ons dan ook met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog kind zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook weer met ons mee?
16,99
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

7 reviews
Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
19,50
Voorkant cover

Nog mier veroaltsjes oitet stad Van de auteur van "E poar veroaltsjes oitet stad"

Patrick Van Ouytsel

5 reviews
In dit boek krijgt de lezer nog meer Antwerpse volksverhalen, maar ook sagen, mythen, legenden en dit alles uit onze rijke Antwerpse folklore, met op tijd en stond een grap en een grol. Uiteraard mankeren de verwijzingen in en naar het echt Antwerps dialect ook hier weer niet. Historische weetjes en feiten worden u verteld alsof u er zelf bij zou zijn geweest, in een Antwerpse dialectwandeling in' t stad. En net zoals in "E poar veroaltsjes oitet stad", vind je in dit boek ook weer prachtige foto' s terug. Wederom een echt feel good boek van deze Antwerpse auteur en dialectgids.
18,50
Voorkant cover

Bibberen in 't stad Antwerpse spookverhalen

Patrick Van Ouytsel

11 reviews
Sinds ons ontstaan, vragen wij mensen ons het volgende af. Is er leven na de dood? In dit boek schrijf ik over het paranormale in Antwerpen. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oude spookverhalen, sagen, mythen en legenden. Maar uniek zijn de getuigenissen uit mijn onderzoekingen. Antwerpenaars van vlees en bloed, die me anoniem hun ervaringen vertelden met de andere zijde. Voor ons allemaal toch wel het onbekende. De interviews, als ik ze zo mag noemen, gebeurden sereen en met wederzijds respect. Maar ik kan in alle eerlijkheid beamen, dat ze onder mijn huid zijn gekropen en me dan ook nooit meer zullen loslaten. Beste lezer, ik geef u Bibberen in 't stad - Antwerpse spookverhalen.
18,50
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
24,50
Voorkant cover

Wij waren zware jongens Een fictief verhaal over straatcriminaliteit, bendevorming en georganiseerde misdaad

Patrick Van Ouytsel

4 reviews

De regels van ’t straat zijn simpel, maar keihard. Wanneer iemand je wil slaan, zorg je ervoor dat je eerst slaat. Wanneer iemand je slaat, sla je harder terug. Breekt hij je arm, breek jij zijn been en trekt hij een mes, sla je hem in elkaar met een baseball bat. Daarbuiten is het overleven en dat doe je alleen als je de sterkste of de slimste bent, al heeft geluk er natuurlijk ook mee te maken en is een mix van beide nog het beste. Ik ben opgegroeid in de jungle van ’t stad, een kind van ’t straat en al op zeer jonge leeftijd wist ik waar er naam en faam te maken viel en waar het geld dan ook voor het oprapen lag.
Alles draaide om reputatie en eens die verworven was, kwam de rest vanzelf. Ge moest er alleen de ballen voor hebben om het te gaan oprapen en om jezelf die rep te bezorgen.

22,99