Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Drakkars op de Schelde

Auteur

Patrick Van Ouytsel

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (23 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Drakkars op de Schelde is een historische fictie roman die de inval van de Vikingen in Antwerpen in het jaar 836 beschrijft. We volgen dan ook twee partijen, zoals het meestal is in het leven. Een niets vermoedende Frankische familie, die leeft van handel, landbouw, visvangst en wat jacht langs de oevers van de Schelde en een deel van een Viking bemanning uit het noorden, op een drakkar, op weg naar Andaverpa, niet wetende wat ze zullen beleven, maar heel overtuigd in wat zij zullen doen eens hun bestemming uiteindelijk bereikt is. Als lezer raak je intens betrokken in de levens van vriend en vijand en zal je amper kunnen wachten om de volgende pagina alweer om te slaan.

Over de auteur

Patrick Van Ouytsel is auteur en Antwerps dialectgids en woont samen met zijn vrouw in Antwerpen-Noord. Hij is een van de bezielers van de inmiddels zeer bekende historisch gegidste wandeling “de Vikingen in Antwerpen”. Als Antwerpenaar en dialectgids is Patrick verzot op alles wat met zijn Antwerpen te maken heeft, vooral dan ook haar rijke geschiedenis. Met ‘Drakkars op de Schelde’ wilde de auteur vooral de wrede en brute realiteit aantonen die gepaard ging met een inval van de Vikingen en wilde hij de lezer zowel sympathie en verafschuwen laten voelen voor vriend en vijand in dit boek. Lees deze historische fictie roman en overtuig u zelf of de auteur in zijn opzet geslaagd is of niet...

Productinformatie

ISBN
9789464312508 / 978-94-643-1250-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-04-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
Periode na Christus tot ca. 1500

Uitvoering
Paperback
Pagina's
196
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ergens in een dorpje, Bork, in het land van de Denen, staat een grote man zwijgzaam te staren naar de koude donkere zee. Zijn felblauwe ogen zijn groot en stralen vastberadenheid, moed en kracht uit. Lange, lichte korenblonde haren wapperen in een nog steeds felle wind, want ook al loopt de winter op zijn laatste poten en komt de lente het land zacht ingeslopen, voelt diezelfde wind nog altijd bar en koud aan. Deze wind komt dan ook uit het noorden. De man is groot, niet alleen in schaduw, maar ook in lengte en een baard in dezelfde kleur als zijn haarlokken siert zijn gelaat. Een dikke mantel waarin wolven ooit vrank en vrij in de wouden rondliepen en huilden, houdt zijn grote, struise lichaam warm voor de koude wind. Onder de mantel draagt hij zijn tuniek en wollen broek. Hij is Olaf Korenhaar, tweede zoon van Ronjar Einarson en een bekend krijger onder zijn volk. Olaf wacht tot de toorts van de winter uitdooft en de lente stil en zacht binnenvliegt zoals de raaf die gedragen wordt door zijn vleugels op de golven van de wind. Als de winter voorbij is, komen de eerste schepen weet Olaf, knarren die goederen en handelswaar naar Bork zullen brengen, maar ook krijgers en langschepen, de befaamde “drakkars”. Deze lente varen we uit, naar de voor ons zuidelijker en lagergelegen landen, naar Francia wiens kusten de plundering niet zullen ontlopen. Dit gebeurde wel meer onder de regering van Horik I, de koning van de Denen, vooral Frisia wat nu Nederland is moest er vaak aan geloven. De schepen volgden dan de grote waterwegen zoals de Rijn, de Seine, de Loire, de Rhône en de Schelde. Olaf weet ook dat op een van die schepen een schildmeid zal zijn die zijn hart gestolen heeft, Tyra Svendjöttir, dochter van Sven de Onbevreesde uit het land van de Noren, en haar broer Ivar de Rode. Beiden zoeken zij hun weg in het leven gebukt onder de grote schaduw van hun roemrijke vader Sven de Onbevreesde, reeds in Walhalla, maar de verhalen over zijn grootse daden waren alom gekend zowel door Noren, Denen en Zweden. Sven had zijn naam "Onbevreesde” gekregen van Ragnar Lodbroks zoon Sigurd “Slang in het oog” en voer menige keren met Sigurd uit. Svens eigen vader, Skeld Wulfgarson, was nog met Ragnar Lodbrok in Lindisfarne geweest tijdens de bloedige inval in het klooster, in het Angelsaksische koninkrijk van Northumbria.

Reviews (23)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Fernand op 10-04-2021
Ik wil zeker ook benadrukken , dat ik zeer onder de indruk ben van uw boek "Drakkars op de Schelde" - dikke proficiat !!
door Lou op 10-04-2021
Al van de eerste bladzijde zit je mee in het verhaal en volg je Olaf, het is of je achter hem staat. Je krijgt sympathie voor die Vikingen.
Maar dan, het volgende hoofdstuk. Die Franken!
En je krijgt sympathie voor die Franken.
Spannend, meeslepend, aangrijpend!
Een aanrader dus!
door Patrick op 12-04-2021
Dit boek is fictie maar sterk historisch onderbouwd met heel interessante weetjes en verklaringen. Mijn vrouw kocht een gesigneerd exemplaar van de auteur die ze persoonlijk kent maar ik ben de lezer thuis. Moet zeggen, ik was mee vanaf de eerste bladzijde en je leeft inderdaad mee met vriend en vijand en dan plots heb je spijt want is het boek uit en het einde leek mij heel realistisch, zo moet het geweest zijn, denk ik dan. Voor mij persoonlijk het beste boek dat ik in lange tijd las. Moet hier wel aan toevoegen dat ik iets heb met Vikingen. Bravo!
door Gerrit Rombauts op 14-04-2021
Een prachtige verrassing. Een boek waaraan je begint maar dat je niet kan wegleggen. Het is spannend en leerrijk. De manier waarop de schrijver interessante historische achtergrondweetjes afwisselt met het echt spannend verhaal is een schitterende vondst. Het Vikingverleden van onze regio en meer bepaald onze stad Antwerpen is een onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis en komt hier echt tot leven. Elke Antwerpenaar zou dit moeten lezen. Ook draagt de levensechtheid van de personages bij tot de leesbaarheid en zorgt voor een echt inleven van de lezer. Het is echt te hopen dat de schrijver het hier niet bij laat. Kortom een aanrader met vijf sterren.
door Serge meysmans op 15-04-2021
Wat een fantastisch leesplezier!! Perfecte versmelting van fictie en geschiedenis, een aanrader! Kijk al uit naar een volgend werk!
door Peter Valck op 25-04-2021
Het boek leest heel aangenaam en enorm vlot. Is spannend en boeiend tot het einde, je verveelt je tijdens het lezen geen seconde. De auteur heeft een grote historische kennis en elk historisch detail wordt geweldig verklaard en uitgelegd in het boek, geschiedenis en fictie smelten perfect in elkaar. De invalshoeken van de verschillende karakters maken het een levendige en aangrijpende ervaring. Ik geef hier met plezier 5 sterren voor en kan dit boek alleen maar aan iedereen aanraden, zeker niet alleen voor de liefhebbers van dit genre!
door Marc vlassenbroeck op 29-04-2021
Het leest vlotjes, precies of dat je er zelf bij bent, wat, meeslepend en verslavend, hopelijk komt er nog een vervolg over de Romeinen in Antwerpen
door Sven van de Beurie op 03-05-2021
Enkele weken geleden is de historische fictie-roman van Patrick Van Ouytsel uitgebracht. Deze roman is getiteld 'Drakkars op de Schelde' en gaat dan ook over een Deens dorp waarvan de krijgers richting onze contreien zullen trekken, via de Schelde, om het huidige Antwerpen te plunderen. In onze contreien zullen zij Frankische gezinnen tegen komen.
Ik ben deze roman met volle goesting beginnen lezen en was na enkele bladzijden al laaiend enthousiast ? Niet enkel zijn de verhaallijnen en verschillende personages boeiend geschreven, het verhaal leest ook vlot en aangenaam. Daar bovenop is Patrick er ook in geslaagd om interessante (rand)informatie van historische feiten te verweven in zijn roman, waardoor de lezer een leuke inkijk krijgt in hoe het leven er uit zag in de Vroege Middeleeuwen in het huidige Scandinavië en onze streek. Zowel voor diegenen die begeesterd zijn door dit onderwerp, als voor hen die hier een stuk minder mee bezig zijn of gekend mee zijn.
Al bij al, wat een aanrader! ?
Wij kenden Patrick al een tijdje, mede dankzij de gegidste wandeling 'Vikingen in Antwerpen' via "Me Lou deur 't stad". Wat een fantastische prestatie weer!
door Ingrid op 17-05-2021
Prachtig boek. Erg mooi geschreven en bijzonder informatief. Ik heb me geen seconde verveeld en ik hoop op veel meer van deze auteur in dit genre, ik hou enorm van de schrijfstijl.
door Jaap Berens van der Steege op 31-05-2021
Heel leuk geschreven boek! Had van mij minimaal vier keer zo dik mogen zijn. Had ik me er langer mee kunnen vermaken ;-)
door Ludo Van Campenhout op 03-06-2021
" Drakkars op de Schelde " , een fictie roman, gebaseerd op de historische realiteit, van auteur en ervaren dialect-gids Patrick Van Ouytsel over de invallen en vestiging van de Vikings in Antwerpen.
Een boeiende en revelerende " must read " !
door Diego op 17-06-2021
Heel knap boek en zeer vlot en verstaanbaar geschreven wat het lezen zeer aangenaam maakt. De auteur laat de lezer ook empathie verwekken wat de inval van de Vikingen zoveel meer impact geeft. Ik geef hier met heel veel plezier vijf sterren voor want dat is dik verdiend!

door Ludo Ielegems op 23-06-2021
Historisch onderbouwd boek dat zeer vlot leest. Het boek geeft een visie op zowel de Viking leefwijze als de lokale leefwijze in onze streken in het post Karel de Grote tijdperk. Je ziet de dagelijkse leefwijze van beide culturen en volgt de gebeurtenissen die hen door het lot samenbrengen. Het gaat over echte mensen. Zo is het historisch waarschijnlijk ook allemaal gegroeid en gebeurd.
In tegenstelling tot het klassieke gebruik van voetnoten en verwijzingen in "bijlages" geeft de auteur in de lopende tekst de noodzakelijke informatie over gebruiken van beide leefgemeenschappen mee. Dit maakt het lezen van het verhaal zeer aangenaam zonder dat je constant de bijlages moet raadplegen. Ook de passages die de brutale gevechten weergeven zijn enorm boeiend. Een aanrader voor iedereen uit Antwerpen en omgeving.
door A. Claes op 23-06-2021
Een aanrader! Een spannend verhaal waarin er ook historische feiten worden uitgelegd. Ik heb het in één trek uitgelezen en heb vele nieuwe inzichten opgedaan, de ideale combinatie tussen kennis en ontspanning.
door Karel op 24-06-2021
Heel blij dat ik deze parel onder de historische fictie ontdekt heb. Historisch zeer degelijk en goed onderbouwd, de auteur verwekt empathie voor vriend en vijand en is heer en meester van elke pagina in zijn boek waarin wanneer je het leest wordt meegevoerd vanaf de eerste geschreven lijn in het boek. Wauw! Ik was echt onder de indruk en persoonlijk mag dit boek wat mij betreft bekroond worden met een prijs voor historische fictie. Vindt het ook waanzinnig dat de auteur deze inval van de Vikingen in 836 in Antwerpen beschreven want hier bestaat geen enkel boekwerk over dat onderwerp of periode in de donkere geschiedenis van Antwerpen. Je moet het maar doen zeg ik en Patrick Van Ouytsel deed het! Ga alstublieft verder in deze richting!
door Marc Bellon op 08-07-2021
Drakkars op de Schelde - Patrick van Ouytsel-

Het is een historische fictie in romanvorm geschreven.
Gelukkig moeten we die snekken niet meer verwachten, tenzij het voor folklore is.
Ik geeft toe, dat ik weinig van die Noormannen afwist . De geschiedenis- boekjes uit onze schooltijd leerden ons hoe wreed dat volk wel was. Eigenlijk was er geen goed woord over te zeggen.
Het is via Patrick zijn wandelingen, dat ik uiteindelijk meer ben te weten gekomen over die Noorse krijgers die hier in Antwerpen voet aan wal hebben gezet en er geschiedenis hebben achtergelaten. Patrick vertelde er met passie over, zodanig dat je werd overgoten met wetenswaardigheden.
Die passie van hem groeide zodanig dat hij erover ging schrijven. Wie schrijft die blijft; alsook wat en waarover men schrijft.
Patrick schrijft zoals hij gidst. Hij neemt je mee , als in een tijdmachine, naar het land der Denen bij een dorpje dat Bork noemt. Daar staat een stevige vent, met blonde haren, zoals het rijpe koren eruit ziet, met twee fel blauwe ogen, ons op te wachten. Olaf is zijn naam.
Vanaf dan word je opgenomen in het dagelijkse leven van de Noorse vrouwen, mannen en kinderen van toen, met hun zeden en gewoonten. Hun geloof in een oppergod en een leven na de dood! Die gemeenschappen moesten hard werken om hun dagelijks eten. Ook zij moesten, met de middelen die er toen waren, hun huizen, stallen, schepen bouwen. Hun dagelijkse levenswijze komt goed uit de verf, het verveelt geen moment. Het is filmisch weergeven, echt waar.
Het duurt wel even alvorens je de families kent. Hun typische Noors klinkende namen: als Arve, Ubbe, Sigrid, Torstein, Aslaug, Thora, Balder, Thyra, en Astrid, om de voornaamste te noemen. Je maakt ook felle ruzies mee en waren de vrouwen geen doetjes. Patrick laat ons ook een kijkje nemen in de slaapkamers. De vrijages behoren bij de geschiedenis van de mens, liefdevol maar ook bedrieglijk. In die harde tijden, van overleven en bikkelharde strijd was er haast geen variëteit aan ontspanning. De Noormannen en hun vrouwen dronken dagelijks bier met volle teugen, liefst met de gehele bende ,momenten van ruimer sociaal contact.
In een volgend hoofdstuk belanden we in het land van de Franken, ook Francia genoemd, en meer bepaald in Andaverpa aan de Schelde. Daar toeren we rond, ontdekken we Caloes met de kerken Sint-Pieter en Sint-Pauluskerk. De mensen daar hebben mooie namen. Noem ze na elkaar op en je hebt een mooi refrein.
Het leven daar is rustiger. Ook hier krijgen we een filmisch beeld over de stede van toen en de bezigheden van haar bewoners. Bangelijk zijn de boeven die er rond lopen, vooral de bende van "de Kale" baart zorgen. Maar er is daar ook God de Vader, die de touwtjes in handen heeft en zijn herders wil behoeden tegen wellustige bekoringen. Een mooi onschuldig meisje, dat Duna noemt, ligt rustig in het gras te genieten van de natuur. Het wordt een fascinerende passage hoe een priester, die haar bespiedt, zich weet vrij te vechten van zijn lust onder het alziend oog van God, maar zijn bekoring de schuld is van het meisje die hem zou hebben behekst; een rode draad doorheen de eeuwen...
Ondertussen bereiden de Noormannen uit Bork hun reis voor naar het rijke land van de Franken. Die komen uiteindelijk met hun Drakkars op de Schelde terecht, waar ze ontschepen. Een vreselijke strijd wordt het. Het bloed spat in het rond, er wordt gemoord, afgeslacht, en geplunderd. De beschreven beelden zijn vreselijk, bijwijlen zal je zelf voelen, hoe een zwaard doorheen je buik wordt geduwd. Hoofden, schedels, armen, niets vermocht tegen het toenmalig geweld. Het is niet eens overdreven.
Hoe dieper men de geschiedenis induikt, hoe gruwelijker de man aan man gevechten zijn geweest, hoe afzichtelijker de afslachtingen. Zelfs de God uit de oude Bijbelse boeken kon onmeedogenloos toeslaan omwille van hun zondigheid.
Het waren inderdaad donkere tijden Patrick.
Je boek lijkt me het waard voor een plaatsje in de Antwerpse Bibliotheken. Het is evenwel geen kinderboek.

door Karinne op 12-07-2021
Ik kocht dit boek door een vriendin die er laaiend enthousiast over deed en toen het in de postbus zat was het eerste wat me opviel de prachtige cover. Eenvoudig maar zeer aansprekend. Ik kende de auteur niet maar zijn boek is me enorm goed bevallen. Ik las het in een ruk uit op enkele vrije dagen. Het boek is aangrijpend, meeslepend en aandoenlijk. De spanning wordt enorm goed opgebouwd. Vrij erotisch met momenten maar dat dat past perfect in het kader van de tijdsgeest en in het verhaal. Dit boek zou verfilmd kunnen worden meen ik. Ben onder de indruk, echt waar. Ik hoop op veel meer van deze auteur in dit genre. Voor mij is dit de verassing onder de lectuur dat ik tot op heden dit jaar al verslond. Een dikke welgemeende bravo!
door Kristel Vergauwen op 10-08-2021
Heb dit prachtig boek in één ruk uitgelezen, het leest als een trein. Was geboeid van het begin tot het einde. Een historisch epos waarin alles aan bod komt. Iedereen zou dit boek moeten lezen !
door Timothy De Kemper op 11-08-2021
Over dit boek ga ik eerst drie dingen zeggen: Wauw, wauw en nog eens wauw! Drakkars op de Schelde is een uniek boekwerk daar er nergens nooit voorheen in deze materie over de inval van de Vikingen in Antwerpen geschreven is. Het is opbouwend, spannend, vlot geschreven en het is een boek dat door iedereen kan gelezen worden, je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben, het laat zich lezen. De perfecte samensmelting van fictie en historische feiten en zeer interessante historische toelichtingen van de auteur op het juiste moment toegevoegd. Het verhaal is bij wijlen vrij erotisch maar dit past er perfect bij. Dit boek was zonder twijfel het beste boek dat ik deze vakantie gelezen heb. Hopelijk gaat de auteur op deze weg verder, een vervolg of andere onaangeroerde historische feiten uit Antwerpen zouden mij en vele anderen zeer zeker smaken daar ik begreep dat de auteur ook Antwerpenaar is.
door John Keuleers op 04-09-2021
Patrick Van Ouytsel is een verteller. Meer nog, hij is een rasverteller. Ik weet dat, want ik heb al meermaals het genoegen gehad om met hem op stap te gaan en zijn verhalen te aanhoren. Samen met zijn vrouw Ludwine (aka Lou) is hij immers de bezieler van 'Me Lou deur t stad', een gidsenbedrijf dat je heel originele wandelingen door de geschiedenis van Antwerpen aanbiedt. Een aanrader van jewelste, maar daarover later meer.
Een verteller wil ook boeken schrijven, dat is een haast ongeschreven wet. Patrick is daarop geen uitzondering en dit jaar was het eindelijk zover. 'Drakkars op de Schelde' heet het resultaat en wie het wil lezen wil ik alvast waarschuwen: hecht je niet teveel aan bepaalde figuren uit het verhaal, want net als in Game of Thrones vallen de protagonisten hier bij bosjes. Het verhaal zelf bewijst wat ik allang wist en u ook al vertelde: hier is een rasverteller aan het werk. Nee, meer kom je van mij niet te weten, tenzij nog één heel goede raad: koop dit boek en lees het! Je maakt er een enthousiaste schrijver blij mee en je leert heel wat bij over het doen en laten van de Noormannen én over de mogelijk échte stichters van Andaverpa, de stad die eeuwen later de rest van het land tot parking zou uitroepen?. Een verhaal dat schreeuwt om een vervolg en ik hoop dat ik niet uit de biecht klap als ik zeg dat dat er ook komt! Patrick, mijn exemplaar is in elk geval al gereserveerd!
door Catherine op 18-10-2021
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zeer sceptisch aan dit boek begon dat ik trouwens niet zelf gekocht heb maar mijn echtgenoot wel maar al na enkele bladzijden moest ik mijn mening drastisch herzien want ik zat bij die Vikingen in Bork in Denemarken. Het boek leest enorm vlot, is zo zalig opbouwend en spannend tot het allerlaatste moment, ik had moeite met het weg te leggen. Heel knap is ook het feit dat de schrijver beide kampen toont, Franken en Vikingen en historisch is het boek zeer sterk onderbouwd, hier spreek je van heel veel voorkennis. Je leeft mee met vriend en vijand van begin tot einde. Mijn mening is gevormd nu en ik wil en hoop dan ook op een vervolg!
door Peter VO op 15-12-2022
Ik leerde Patrick Van Ouytsel kennen door zijn feel-good boek over Antwerpen: E poar veroaltsjes oitet stad. Toen ik wist dat hij dialectgids is voor de stad Antwerpen bij Me Lou deur't stad, reserveerde ik de gegidste wandeling: De Vikingen in Antwerpen en ik werd weggeblazen. Patrick is een ongelooflijke vriendelijke man met kennis van zaken over zijn stad en de Antwerpse Viking-geschiedenis. Ik kocht het boek onmiddellijk na de wandeling via zijn auteursblog. Toen het aankwam heb ik het in een ruk uitgelezen. Wat een boek! Je krijgt zo een bron aan historische informatie over Vikingen en Franken maar tegelijkertijd wordt je meegetrokken in het verhaal, dat voor een heel groot stuk fictie is. Het enige nadeel aan dit boek is dat het te vlot leest, waardoor het te rap uit is. Ondertussen weet ik van de auteur dat hij een vervolg plant te schrijven genaamd Drakkars op de Seine, dat de inval van de Vikingen in 845 in Parijs zal beschrijven. Ik kan alvast niet wachten Patrick!
door Ludo M op 02-10-2023
Patrick, je boek was voor mij een openbaring. Ik kijk uit naar het vervolg: Drakkars op de Seine dat volgens je auteurspagina op Facebook zou verschijnen 2024-2025.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Nestje (e ratteke uit de ruien)

Patrick Van Ouytsel

8 reviews
We volgen Nestje, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleefd boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.
16,99
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 2 Een queeste van rattekes of dood

Patrick Van Ouytsel

6 reviews

We volgen Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folkore.

16,99
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 3 Oude rattekesliefde roest niet

Patrick Van Ouytsel

3 reviews
Ook in deel drie volgen we Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.Als Antwerps dialectgids wilde Patrick Van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden weer bij iedereen brengen die deze geweldige folklore vergeten is maar vooral ook bij de allerjongsten. Met de steeds aangroeiende reeks van Nestje e ratteke uit de ruien begeven we ons dan ook met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog kind zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook weer met ons mee?
16,99
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

7 reviews
Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
19,50
Voorkant cover

Nog mier veroaltsjes oitet stad Van de auteur van "E poar veroaltsjes oitet stad"

Patrick Van Ouytsel

5 reviews
In dit boek krijgt de lezer nog meer Antwerpse volksverhalen, maar ook sagen, mythen, legenden en dit alles uit onze rijke Antwerpse folklore, met op tijd en stond een grap en een grol. Uiteraard mankeren de verwijzingen in en naar het echt Antwerps dialect ook hier weer niet. Historische weetjes en feiten worden u verteld alsof u er zelf bij zou zijn geweest, in een Antwerpse dialectwandeling in' t stad. En net zoals in "E poar veroaltsjes oitet stad", vind je in dit boek ook weer prachtige foto' s terug. Wederom een echt feel good boek van deze Antwerpse auteur en dialectgids.
18,50
Voorkant cover

Bibberen in 't stad Antwerpse spookverhalen

Patrick Van Ouytsel

11 reviews
Sinds ons ontstaan, vragen wij mensen ons het volgende af. Is er leven na de dood? In dit boek schrijf ik over het paranormale in Antwerpen. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oude spookverhalen, sagen, mythen en legenden. Maar uniek zijn de getuigenissen uit mijn onderzoekingen. Antwerpenaars van vlees en bloed, die me anoniem hun ervaringen vertelden met de andere zijde. Voor ons allemaal toch wel het onbekende. De interviews, als ik ze zo mag noemen, gebeurden sereen en met wederzijds respect. Maar ik kan in alle eerlijkheid beamen, dat ze onder mijn huid zijn gekropen en me dan ook nooit meer zullen loslaten. Beste lezer, ik geef u Bibberen in 't stad - Antwerpse spookverhalen.
18,50
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
24,50
Voorkant cover

Gruwelen in 't stad Antwerpse stadsverhalen en historische feiten die "shockeren"

Patrick Van Ouytsel

18 reviews
In dit boek onthult de auteur de gruwelijke verhalen achter de processen en misdaden, die plaatsvonden in Antwerpen door de eeuwen heen. Van beruchte seriemoordenaars, over heksen- en kettervervolgers, tot de verwoestende oorlogen, dit boek zal je meenemen op een reis door de tijd en je laten kennismaken met de meest angstaanjagende verhalen die Antwerpen te bieden heeft. Elk verhaal is zorgvuldig onderzocht en samengesteld om een compleet en helder beeld te geven van deze donkere perioden in de geschiedenis van Antwerpen. Dit boek is niet alleen voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, maar ook voor hen die op zoek zijn naar een meeslepende en angstaanjagende leeservaring.
Durf je... dit boek te lezen?
17,99
Voorkant cover

Wij waren zware jongens Een fictief verhaal over straatcriminaliteit, bendevorming en georganiseerde misdaad

Patrick Van Ouytsel

4 reviews

De regels van ’t straat zijn simpel, maar keihard. Wanneer iemand je wil slaan, zorg je ervoor dat je eerst slaat. Wanneer iemand je slaat, sla je harder terug. Breekt hij je arm, breek jij zijn been en trekt hij een mes, sla je hem in elkaar met een baseball bat. Daarbuiten is het overleven en dat doe je alleen als je de sterkste of de slimste bent, al heeft geluk er natuurlijk ook mee te maken en is een mix van beide nog het beste. Ik ben opgegroeid in de jungle van ’t stad, een kind van ’t straat en al op zeer jonge leeftijd wist ik waar er naam en faam te maken viel en waar het geld dan ook voor het oprapen lag.
Alles draaide om reputatie en eens die verworven was, kwam de rest vanzelf. Ge moest er alleen de ballen voor hebben om het te gaan oprapen en om jezelf die rep te bezorgen.

22,99