Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nestje (e ratteke uit de ruien)

Auteur

Patrick Van Ouytsel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (8 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

We volgen Nestje, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleefd boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.

Over de auteur

Als Antwerps dialectgids wilde Patrick van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden bij iederéén brengen die deze geweldige folklore vergeten is, maar vooral bij de allerjongsten. Met de reeks van Nestje, e ratteke uit de ruien begeven we ons met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog een kind kan zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook met ons mee?

Productinformatie

ISBN
9789463897419 / 978-94-638-9741-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Deze nacht in de ruien begint zoals elke andere nacht. Alleen is het buiten de ruien een verschrikkelijk hondenweer. Bliksem, donder, regen en felle windvlagen schieten om beurten door de grote stad boven onze geliefde rattenruien.
De donder dringt tot diep in de gewelven door en het is veel drukker dan anders. Elk ratteke van boven spoedt zich naar de veiligheid en geborgenheid van dit onderaardse paradijs, waar de rattekes koning, heer en meester zijn. Tenminste ’s nachts toch, als Gerolf en Walfred er niet zijn.
Er zijn vannacht dan ook veel rattekes die anders boven in de grotemensenstad verblijven. Ook reizigers en vreemdelingen die vrienden of familie komen bezoeken of gewoon schuilen voor het hondenweer voordat ze verder trekken. Andere rattekes logeren hier tijdelijk, maar gaan misschien toch nooit meer weg. Hier, bij de rattekes van de ruien, kan en mag dat allemaal. Geen ratteke zou het je verbieden.

Dit is weer zo’n zonderlinge, zeldzame nacht waarop tante Amber Rozijn haar hoorn bovenhaalt. Onze geliefde tante is weer eens doof voor de rattenverandering.
Ze heeft het niet altijd op met rattekes die ze niet kent. Daardoor leer je haar ook zelf niet snel kennen. Ze kiest haar rattenvrienden met grote zorg uit. Maar eens je haar vriend bent, kan je je geen betere rattenvriendin wensen.
Vraag dat maar aan Pistache. De Moustache, zoals hij van tijd graag wordt genoemd, heeft zich serieus moeten bewijzen. Water en rattenbloed heeft hij gezweet om uiteindelijk bij tante Amber Rozijn in de gratie te komen. En piepen dat hij deed in dat andere rattentaaltje van hem, waar geen enkel ratteke uit de ruien ook maar één piep van verstond. Misschien maar goed ook, want mooi rattengepiep zal het niet echt geweest zijn.

Nestje, daarentegen, vindt dit alles een geschenk uit de rattekeshemel. Zoveel nieuwe rattekes zeg! Zoveel bezoek en uiteraard zoveel nieuwe verhalen!

Reviews (8)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lou op 31-12-2019
Ik vond het ontzettend leuk om voor te lezen aan mijn neefjes, en eigenlijk was ik vooral zelf aan het genieten van het verhaal!
Ontzettend benieuwd naar het vervolg!
door Diego op 31-12-2019
Een heel leuk en boeiend boekje waarin nestje jou meeneemt in zijn avonturen. Zowel jong als oud kan hiervan uren genieten!
door Paul op 19-01-2020
Een fantastisch kinderboekje, uniek en veelzijdig met een ongelooflijk gevoel voor humor. Ik hoop dat er nog vele in de reeks volgen!
door Margot Mortelmans op 21-01-2020
Ik lees de kennismaking en heldendaden voor aan mijn kleindochter, ze luistert met sterretjes in haar ogen en ben er zeker van dat ze met nestje spannende avonturen in haar dromen leeft. Ook mijn dochter en haar plusdochtertjes heb ik plezier gedaan met ons ratje en zeker met de Antwerpse ruien. Het boekje gaat daar mee naar school voor de leesmoeder, ze wachten vol ongeduld op het vervolg. Ik stiekem ook?
door Christof op 23-01-2020
Elke avond hetzelfde spel om de kinderen op tijd in hun bed te krijgen, maar met de komst van dit boekje veranderde alles. Ze lagen al braaf te wachten tot we weer even gingen voorlezen. Ik zag ze inslapen met een glimlach op hun mondjes. Geweldig kinderboekje en zo speciaal, over "rattekes" zoals de auteur het zelf beschrijft, uniek toch? Het verveelt geen enkele seconde, is super grappig (vooral Pistache) en leest zeer vlot en makkelijk. Ik ben fan, van Nestje en ratteke uit de ruien en van de auteur Patrick Van Ouytsel!
door Anneke N op 07-04-2020
Keitof boekje !! Heb er van genoten !! Hopelijk vlug het vervolg > kijk er naar uit . Ben wel een Noni > maar geniet er ook van ! Tof geschreven !
door Linda op 06-08-2020
Tof boekje, een echt hebbeding eigenlijk. Vooral voor wie verzot is op Antwerpse sagen, mythen en legenden. Ik heb deel 1 en deel 2 en kan amper wachten op deel 3.
door Gerrit Rombauts op 13-12-2020
Nestje 1 en 2 zijn prachtige levensschetsen niet alleen voor de Antwerpse kinderwereld maar ook voor volwassenen. We kijken verlangend uit naar een deel 3 dat er hopelijk snel komt. Proficiat voor de schrijver en de illustrator want tekst en tekeningen vormen een sprankelend geheel.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 2 Een queeste van rattekes of dood

Patrick Van Ouytsel

6 reviews

We volgen Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folkore.

16,99
Voorkant cover

Drakkars op de Schelde

Patrick Van Ouytsel

23 reviews
Drakkars op de Schelde is een historische fictie roman die de inval van de Vikingen in Antwerpen in het jaar 836 beschrijft. We volgen dan ook twee partijen, zoals het meestal is in het leven. Een niets vermoedende Frankische familie, die leeft van handel, landbouw, visvangst en wat jacht langs de oevers van de Schelde en een deel van een Viking bemanning uit het noorden, op een drakkar, op weg naar Andaverpa, niet wetende wat ze zullen beleven, maar heel overtuigd in wat zij zullen doen eens hun bestemming uiteindelijk bereikt is. Als lezer raak je intens betrokken in de levens van vriend en vijand en zal je amper kunnen wachten om de volgende pagina alweer om te slaan.
21,50
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 3 Oude rattekesliefde roest niet

Patrick Van Ouytsel

3 reviews
Ook in deel drie volgen we Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.Als Antwerps dialectgids wilde Patrick Van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden weer bij iedereen brengen die deze geweldige folklore vergeten is maar vooral ook bij de allerjongsten. Met de steeds aangroeiende reeks van Nestje e ratteke uit de ruien begeven we ons dan ook met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog kind zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook weer met ons mee?
16,99
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

7 reviews
Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
19,50
Voorkant cover

Nog mier veroaltsjes oitet stad Van de auteur van "E poar veroaltsjes oitet stad"

Patrick Van Ouytsel

5 reviews
In dit boek krijgt de lezer nog meer Antwerpse volksverhalen, maar ook sagen, mythen, legenden en dit alles uit onze rijke Antwerpse folklore, met op tijd en stond een grap en een grol. Uiteraard mankeren de verwijzingen in en naar het echt Antwerps dialect ook hier weer niet. Historische weetjes en feiten worden u verteld alsof u er zelf bij zou zijn geweest, in een Antwerpse dialectwandeling in' t stad. En net zoals in "E poar veroaltsjes oitet stad", vind je in dit boek ook weer prachtige foto' s terug. Wederom een echt feel good boek van deze Antwerpse auteur en dialectgids.
18,50
Voorkant cover

Bibberen in 't stad Antwerpse spookverhalen

Patrick Van Ouytsel

11 reviews
Sinds ons ontstaan, vragen wij mensen ons het volgende af. Is er leven na de dood? In dit boek schrijf ik over het paranormale in Antwerpen. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oude spookverhalen, sagen, mythen en legenden. Maar uniek zijn de getuigenissen uit mijn onderzoekingen. Antwerpenaars van vlees en bloed, die me anoniem hun ervaringen vertelden met de andere zijde. Voor ons allemaal toch wel het onbekende. De interviews, als ik ze zo mag noemen, gebeurden sereen en met wederzijds respect. Maar ik kan in alle eerlijkheid beamen, dat ze onder mijn huid zijn gekropen en me dan ook nooit meer zullen loslaten. Beste lezer, ik geef u Bibberen in 't stad - Antwerpse spookverhalen.
18,50
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
24,50
Voorkant cover

Gruwelen in 't stad Antwerpse stadsverhalen en historische feiten die "shockeren"

Patrick Van Ouytsel

18 reviews
In dit boek onthult de auteur de gruwelijke verhalen achter de processen en misdaden, die plaatsvonden in Antwerpen door de eeuwen heen. Van beruchte seriemoordenaars, over heksen- en kettervervolgers, tot de verwoestende oorlogen, dit boek zal je meenemen op een reis door de tijd en je laten kennismaken met de meest angstaanjagende verhalen die Antwerpen te bieden heeft. Elk verhaal is zorgvuldig onderzocht en samengesteld om een compleet en helder beeld te geven van deze donkere perioden in de geschiedenis van Antwerpen. Dit boek is niet alleen voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, maar ook voor hen die op zoek zijn naar een meeslepende en angstaanjagende leeservaring.
Durf je... dit boek te lezen?
17,99
Voorkant cover

Wij waren zware jongens Een fictief verhaal over straatcriminaliteit, bendevorming en georganiseerde misdaad

Patrick Van Ouytsel

4 reviews

De regels van ’t straat zijn simpel, maar keihard. Wanneer iemand je wil slaan, zorg je ervoor dat je eerst slaat. Wanneer iemand je slaat, sla je harder terug. Breekt hij je arm, breek jij zijn been en trekt hij een mes, sla je hem in elkaar met een baseball bat. Daarbuiten is het overleven en dat doe je alleen als je de sterkste of de slimste bent, al heeft geluk er natuurlijk ook mee te maken en is een mix van beide nog het beste. Ik ben opgegroeid in de jungle van ’t stad, een kind van ’t straat en al op zeer jonge leeftijd wist ik waar er naam en faam te maken viel en waar het geld dan ook voor het oprapen lag.
Alles draaide om reputatie en eens die verworven was, kwam de rest vanzelf. Ge moest er alleen de ballen voor hebben om het te gaan oprapen en om jezelf die rep te bezorgen.

22,99