Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 3
Oude rattekesliefde roest niet

Auteur

Patrick Van Ouytsel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ook in deel drie volgen we Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.Als Antwerps dialectgids wilde Patrick Van Ouytsel Antwerpse sagen en legenden weer bij iedereen brengen die deze geweldige folklore vergeten is maar vooral ook bij de allerjongsten. Met de steeds aangroeiende reeks van Nestje e ratteke uit de ruien begeven we ons dan ook met zijn allen in deze magische wereld waar een kind nog kind zijn en waar grote mensen zeer graag in zullen vertoeven. Lees jij ook weer met ons mee?

Over de auteur

Patrick Van Ouytsel is de auteur van de succesvolle historische fictie roman Drakkars op de Schelde en tevens Antwerps dialectgids in het gidsen bedrijf Me Lou deur't stad en woont met zijn vrouw in Antwerpen Noord. Als Antwerpenaar en dialectgids is Patrick verzot op werkelijk alles wat met zijn geliefde stad te maken heeft. Hij is dan ook nog een echte sinjoor voor altijd en eeuwig verliefd op zijn stad en dat merk je tot hiertoe in al zijn boeken. Met Nestje e ratteke uit de ruien begon het voor hem als auteur in 2019 en ziehier amper twee jaar later is deel drie er al in deze prachtige aangroeiende serie kinderboekjes over de spannende, knotsgekke en super fantastische avonturen over Nestje, niet zomaar e ratteke uit de ruien hoor. Als auteur en als dialectgids is Patrick een geboren en tevens een fantastische verhalen verteller en hij heeft het geluk gehad dit zowel in zijn hoofd als in zijn bijberoep te kunnen en mogen doen want een fantastisch verhaal is nu eenmaal goud waard!

Productinformatie

ISBN
9789464501292 / 978-94-645-0129-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Gwijde stapt als eerste door de poort met de kapelaan naast hem. De wapenknechten en Jan volgen als laatsten. De ruien zijn donker, nat en koud en het stinkt er voor ons mensen. ‘Kijk uit waar je loopt kerels,’ zegt Gwijde terwijl hij zijn zwaard uit de schede trekt. Timotheus bidt en loopt de mannen voor. Van rui tot rui, onder en door gewelven en bogen, gaat de tocht van Gwijde en zijn dappere mannen. ‘Er zijn hier zelfs géén rattekes te zien,’ mompelt Jan. ‘Ik zei het je toch,’ mompelt Gwijde, ‘die twee onnozele ruimeesters hebben vader iets op de mouw gespeld, hier is niets buiten duisternis, kilte, water en stank,’ zegt hij een beetje ergerlijk, ‘wat een kostbaar tijdverlies toch!’ En dan, als bij toverslag, spoelt een enorme watergolf uit de rui over iedereen en alle fakkels gaan uit. ‘Wat is dit nu weer?’ roept Gwijde. Het is zo duister en donker, dat niemand iets ziet en dan gaan de fakkels als bij toverslag terug aan, wapenknechten hun monden vallen open. ‘Bij st Joris!’ wordt er geroepen en dan ziet iedereen dat de wapens weg zijn… niemand heeft nog een zwaard, dolk of kruisboog in zijn handen. Vanuit het ruiwater komt een groot hoofd tevoorschijn, volledig bestaande uit water. ‘ZOEKEN JULLIE MIJ?’ buldert de waterkop van Lange Wapper met een holle klank. Wapenknechten verstijven van schrik, Timotheus begint hardop te bidden & Gwijde staat met open mond Lange Wapper aan te staren en Jan… die staart eerder in volle verwondering… ‘DAPPEREN UIT DE STENEN BURCHT, GA TOCH NAAR HUIS HEREN RIDDERS, MIJN STRIJD IS IMMERS NIET MET JULLIE MAAR… TART GEEN KRACHTEN DIE JULLIE VERSTAND TE BOVEN GAAN. GA NU IN VREDE OF… BLIJF HIER BIJ MIJ, IN DE HEL… IN MIJN HEL.’ ‘Onze wapens, geef eerst onze wapens terug, jij lelijke plaaggeest,’ roept Gwijde kwaad. ‘DIE LIGGEN NETJES EN BRAAF BUITEN OP EEN VEILIGE PLEK OP JULLIE TE WACHTEN EN EEN BEETJE BELEEFDER GRAAG, GWIJDE ANDOVERPIA. ZEG NIETS WAAR JE ACHTERAF SPIJT VAN KRIJGT, HEER RIDDER VAN DE STENEN BURCHT.’

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Dujardin Marianne op 14-12-2021
Beste heer Van Ouytsel ik ben de tante van Ellen en Luc en ben in de boekjes aan het lezen van rattekes uit de ruien,al ben ik al 81 jaar ik lees zoiets heel graag , de tekeningen van Ellen zowel als jou verhalen zijn fantastisch mooi ,voor jong en oud zou ik zeggen ,vriendelijke groeten van Dujardin Marianne
door Lou op 19-12-2021
Fantastich! hoe hilarisch weer opnieuw, die avonturen van Nestje en zijn beste vriendje Pistache.
ik ben ook ongelofelijke fan van de hond, Antigoon, die humor!
En was ik een jonkvrouwe geweest in die tijd, dan Koenegonde graag.
Het boekje leest heel vlot, en de verhalen zijn telkens uniek, ik ben benieuwd wat het mysterieuze drakenei met zich meebrengt.
Ook de tekeningen zijn alweer prachtig, ze spreken tot de verbeelding en zuigen je zo mee in de verhalen,
dus ja, smaakt ook ditmaal naar meer.

door Wendy DRVL op 24-05-2023
Nestje... Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?
Wij kennen Patrick en zijn lieve ega persoonlijk. De eindeloze energie die Patrick heeft stroomt mee door in de avonturen van Nestje. Ik heb de eerste 3 boekjes gewoon verslonden en zelf exemplaren cadeau gegeven aan mete- en petekindje.
Het is zonneklaar, Nestjes avonturen zijn een perfecte mix van geschiedenis en cultuur van het oude Antwerpen. Overgoten met een sausje van heerlijke humor, conversaties en avontuur. Zowel voor groot als klein zijn deze boekjes heerlijk te lezen.
Nestje maakt bij ons ook deel uit van onze "voorlees-bibliotheek", die we momenteel aan het bijeensprokkelen zijn.
Ik kan eigenlijk niet wachten op de volgende avonturen die Nestje nog zal beleven!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Nestje (e ratteke uit de ruien)

Patrick Van Ouytsel

8 reviews
We volgen Nestje, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleefd boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folklore.
16,99
Voorkant cover

Nestje e ratteke uit de ruien 2 Een queeste van rattekes of dood

Patrick Van Ouytsel

6 reviews

We volgen Nestje weer, een ratteke uit de Antwerpse ruien die samen met zijn beste rattekes vriend Pistache de meest spannende en vrolijke avonturen beleeft boven en onder de grond. Nestje leeft in het Middeleeuwse Antwerpen, waar fantasie, sagen, mythen en legenden hand in hand gaan met die prachtige oude Antwerpse folkore.

16,99
Voorkant cover

Drakkars op de Schelde

Patrick Van Ouytsel

23 reviews
Drakkars op de Schelde is een historische fictie roman die de inval van de Vikingen in Antwerpen in het jaar 836 beschrijft. We volgen dan ook twee partijen, zoals het meestal is in het leven. Een niets vermoedende Frankische familie, die leeft van handel, landbouw, visvangst en wat jacht langs de oevers van de Schelde en een deel van een Viking bemanning uit het noorden, op een drakkar, op weg naar Andaverpa, niet wetende wat ze zullen beleven, maar heel overtuigd in wat zij zullen doen eens hun bestemming uiteindelijk bereikt is. Als lezer raak je intens betrokken in de levens van vriend en vijand en zal je amper kunnen wachten om de volgende pagina alweer om te slaan.
21,50
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

7 reviews
Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
19,50
Voorkant cover

Nog mier veroaltsjes oitet stad Van de auteur van "E poar veroaltsjes oitet stad"

Patrick Van Ouytsel

5 reviews
In dit boek krijgt de lezer nog meer Antwerpse volksverhalen, maar ook sagen, mythen, legenden en dit alles uit onze rijke Antwerpse folklore, met op tijd en stond een grap en een grol. Uiteraard mankeren de verwijzingen in en naar het echt Antwerps dialect ook hier weer niet. Historische weetjes en feiten worden u verteld alsof u er zelf bij zou zijn geweest, in een Antwerpse dialectwandeling in' t stad. En net zoals in "E poar veroaltsjes oitet stad", vind je in dit boek ook weer prachtige foto' s terug. Wederom een echt feel good boek van deze Antwerpse auteur en dialectgids.
18,50
Voorkant cover

Bibberen in 't stad Antwerpse spookverhalen

Patrick Van Ouytsel

11 reviews
Sinds ons ontstaan, vragen wij mensen ons het volgende af. Is er leven na de dood? In dit boek schrijf ik over het paranormale in Antwerpen. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oude spookverhalen, sagen, mythen en legenden. Maar uniek zijn de getuigenissen uit mijn onderzoekingen. Antwerpenaars van vlees en bloed, die me anoniem hun ervaringen vertelden met de andere zijde. Voor ons allemaal toch wel het onbekende. De interviews, als ik ze zo mag noemen, gebeurden sereen en met wederzijds respect. Maar ik kan in alle eerlijkheid beamen, dat ze onder mijn huid zijn gekropen en me dan ook nooit meer zullen loslaten. Beste lezer, ik geef u Bibberen in 't stad - Antwerpse spookverhalen.
18,50
Voorkant cover

E poar veroaltsjes oitet stad Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken

Patrick Van Ouytsel

Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. E poar veroaltjes oitet stad neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto's die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van't stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben. Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
24,50
Voorkant cover

Gruwelen in 't stad Antwerpse stadsverhalen en historische feiten die "shockeren"

Patrick Van Ouytsel

18 reviews
In dit boek onthult de auteur de gruwelijke verhalen achter de processen en misdaden, die plaatsvonden in Antwerpen door de eeuwen heen. Van beruchte seriemoordenaars, over heksen- en kettervervolgers, tot de verwoestende oorlogen, dit boek zal je meenemen op een reis door de tijd en je laten kennismaken met de meest angstaanjagende verhalen die Antwerpen te bieden heeft. Elk verhaal is zorgvuldig onderzocht en samengesteld om een compleet en helder beeld te geven van deze donkere perioden in de geschiedenis van Antwerpen. Dit boek is niet alleen voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, maar ook voor hen die op zoek zijn naar een meeslepende en angstaanjagende leeservaring.
Durf je... dit boek te lezen?
17,99
Voorkant cover

Wij waren zware jongens Een fictief verhaal over straatcriminaliteit, bendevorming en georganiseerde misdaad

Patrick Van Ouytsel

4 reviews

De regels van ’t straat zijn simpel, maar keihard. Wanneer iemand je wil slaan, zorg je ervoor dat je eerst slaat. Wanneer iemand je slaat, sla je harder terug. Breekt hij je arm, breek jij zijn been en trekt hij een mes, sla je hem in elkaar met een baseball bat. Daarbuiten is het overleven en dat doe je alleen als je de sterkste of de slimste bent, al heeft geluk er natuurlijk ook mee te maken en is een mix van beide nog het beste. Ik ben opgegroeid in de jungle van ’t stad, een kind van ’t straat en al op zeer jonge leeftijd wist ik waar er naam en faam te maken viel en waar het geld dan ook voor het oprapen lag.
Alles draaide om reputatie en eens die verworven was, kwam de rest vanzelf. Ge moest er alleen de ballen voor hebben om het te gaan oprapen en om jezelf die rep te bezorgen.

22,99