Zelf je boek uitgeven voor
spectaculair weinig geld

De stappen die je doorloopt

Wil je jouw boek uitgeven in eigen beheer? Hier zie je de stappen die je bij BoekXpress zal doorlopen:

  1. Je vraagt een vrijblijvende offerte aan. Wij stellen een kostenoverzicht voor je op en helpen je alvast verder met eventuele vragen die je hebt.
  2. Wanneer je hebt gekozen voor BoekXpress neemt een van onze vormgevers contact met je op over het gereedmaken en aanleveren van je bestanden.
  3. Hebben we alle onderdelen ontvangen? Dan zijn wij aan zet! Wij gaan aan de slag met het gereedmaken van jouw boek. Vaak duurt dit enkele dagen tot maximaal twee weken.
  4. Na het opmaken ontvang je allereerst een digitale correctieproef. Een exacte digitale weergave van hoe jouw boek er straks uit zal komen te zien. Aan de hand hiervan kun je de laatste foutjes opspeuren.
  5. Mocht je nog correcties/aanpassingen hebben naar aanleiding van de proef, dan voeren wij die voor je door. Jij krijgt een nieuwe versie toegestuurd.
  6. Nadat we jouw akkoord ontvangen op de gecorrigeerde versie, geven we onze drukker de printopdracht voor jouw proefexemplaar of meteen de volledige order, afhankelijk van wat is afgesproken.
  7. Het drukproces neemt bij een softcover enkele dagen in beslag, en bij een hardcover één tot twee weken. Alleen bij hele grote oplages zal de drukperiode iets langer zijn. Is alles klaar? Dan worden de boeken naar jouw adres opgestuurd.
  8. Dan rest enkel nog het leukste moment in het hele proces: het moment dat jij jouw boeken in handen hebt!

Lees verder: Wat kun je van ons verwachten? Vraag direct een offerte aan