Uitgeverij Boekscout
geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten

Je hebt een boek geschreven en dat wordt straks gerealiseerd. Het is een mooi moment, als je voor het eerst je eigen boek in handen houdt! Is het eenmaal zover, dan breekt opnieuw een spannende fase aan: je wilt dat je boek gekocht wordt. Om ervoor te zorgen dat jij straks als ambassadeur zo goed mogelijk bent voorbereid om je boek onder de aandacht te brengen, zorgen wij voor zo veel mogelijk ondersteuning. De rol van ambassadeur van je eigen boek zal je op je lijf geschreven zijn.

Ontwerpen

We zorgen dat je diverse promotiematerialen tot je beschikking hebt.

Faciliteren

We faciliteren onder andere een eigen website en het versturen van persberichten.

Ondersteunen

Onze marketingagenten staan voor je klaar om je te helpen bij het inrichten van je promotieplan.

Promotiematerialen

We verzorgen digitaal promotiemateriaal dat wij je gratis ter beschikking stellen. Allemaal toegespitst op jouw boek, zodat je iedereen op de hoogte kunt stellen!


  • Posters
  • Flyers
  • Boekenleggers
  • Visitekaartjes
  • Promotiebericht
  • Of stel je eigen poster samen

We informeren alle betrokkenen en geïnteresseerden

Persberichtensysteem

We verzorgen een persbericht. Daarbovenop kun je gebruikmaken van onze perscontacten-database. Natuurlijk kun je ook al je eigen contacten toevoegen.

Informeren boekhandels

We hebben contact met de boekhandels in Nederland en de meeste in België. We informeren ze in de week van verschijning over je boek.

Promotiemailing

Informeer bekenden en volgers als eerste over de verschijning van je boek. Als ze zich hebben ingeschreven dan ontvangen ze als eerste alle informatie.

Kosteloos je eigen website en webshop

Informeer je volgers

Een belangrijk hulpmiddel om je potentiële kopers te informeren is een eigen website. Met het Auteursblog creëer je eenvoudig jouw eigen website. Het is een blogsysteem waarmee je snel en zonder zorgen je volgers en andere geïnteresseerden kunt informeren over je boek. Je kunt al direct starten tijdens de productiefase.

Je eigen webshop

Als je boek beschikbaar is, dan zorgen we ervoor dat er op jouw Auteursblog ook direct een eigen webshop is.

Overige hulpmiddelen

Het boek 'Boekpromotie in de praktijk'

Hoe pak je dat eigenlijk aan, het promoten van je boek? Speciaal voor auteurs bij Boekscout is het boek 'Boekpromotie in de praktijk' geschreven. Een doorgewinterde auteur helpt je op weg. In dit boek beschrijft hij zijn promotionele ervaringen. Lars Meiners, oprichter van Boekscout.nl, gaat in op de vraag: durf ik dit allemaal wel? Dit boek is straks gratis beschikbaar en staat vol met tips!

Checklists en stappenplannen

Als je boek in productie is genomen, vind je in je login allemaal hulpmiddelen. Je hebt onder andere de beschikking over diverse checklists en stappenplannen. Waaronder een stappenplan over hoe je zelf een boekhandel kunt benaderen. Natuurlijk vind je er ook alle belangrijke informatie die je moet weten.

Onze marketingblogs

6 praktische tips om je boek te promoten

Je boek is bijna klaar en dat feit wil je, als het even kan, wereldkundig maken. Maar hoe doe je dat? Om je te helpen bij het promoten van je boek heeft Boekscout 6 praktische tips voor je op een rijtje gezet. Lees verder

Wat is een geschikte coverfoto voor jouw boek?

Op internet zijn ontzettend veel afbeeldingen te vinden die prachtig zouden staan op de voorkant van een boek. Alleen, wanneer is een foto of illustratie daadwerkelijk geschikt als coverfoto voor jouw boek? Lees verder