geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten

Je hebt een boek geschreven en dat wordt straks gerealiseerd. Het is een mooi moment, als je voor het eerst je eigen boek in handen houdt! Is het eenmaal zover, dan breekt opnieuw een spannende fase aan: je wilt dat je boek gekocht wordt. Om ervoor te zorgen dat jij straks als ambassadeur zo goed mogelijk bent voorbereid om je boek onder de aandacht te brengen, zorgen wij voor zo veel mogelijk ondersteuning. De rol van ambassadeur van je eigen boek zal je op je lijf geschreven zijn.

Je boek is overal verkrijgbaar

Boekscout heeft het grootste distributienetwerk van de Benelux, wij zorgen ervoor dat jouw boek beschikbaar komt via 2500 online én offline boekhandels in Nederland en België.

Onze webwinkel

Je boek krijgt een prachtige plek in onze webwinkel. Je boek is ook al voor de verschijning verkrijgbaar tijdens een exclusieve pre-orderperiode.

Centraal Boekhuis (CB)

Het centrale bestel- en distributiesysteem in Nederland, en gedeeltelijk België, heet Centraal Boekhuis (CB). Je boek is direct te bestellen via het CB voor alle boekwinkels en online webwinkels.

Bol.com

Bol.com is de grootste webwinkel op het gebied van de verkoop van boeken. Je boek is natuurlijk ook verkrijgbaar via Bol.com en andere online boekenwebwinkels, denk aan bruna.nl, Libris etc..

Boekenbank.be

Een vergelijkbaar bestelsysteem als het CB is er ook voor Belgische boekhandels. Zij kunnen direct via boekenbank.be een bestelling plaatsen bij Boekscout. Deze bestellingen worden gekoppeld aan ons boekhandelsportal.

Standaard Boekhandel België

De boekhandel met de meeste vestigingen in België is Standaard Boekhandel, zij kopen gecentraliseerd in. Wij ontvangen dagelijks van Standaard Boekhandel een bestelling en leveren deze ook aan bij het DC van Standaard Boekhandel.

WE INFORMEREN ALLE GEÏNTERESSEERDEN

Informeren boekhandels

We hebben contact met de meeste boekhandels in Nederland en de meeste in België via ons speciale boekhandelsportal. We informeren ze in de week van verschijning over je boek.

Persbericht naar media

Wij maken een speciaal persbericht over de verschijning van je boek. Wij vragen je ook om zelf contacten toe te voegen. Daarbovenop kun je gebruikmaken van onze perscontacten-database.

Promotiemailing (exclusieve pre-order)

Informeer bekenden en volgers als eerste over de verschijning van je boek. Een week voor de verschijning ontvangen zij een speciale promotiemailing en kunnen ze het boek als eerste bestellen.

Lisanne
Tamar
Daphne

Ondersteunen

Onze marketingagenten staan voor je klaar om met je mee te denken over je marketingplan, om tips en advies te geven, het schrijven van je persberichten en de promotie via de Boekscout socialmediakanalen te regelen. Stel ze gerust je vragen

Promotiematerialen

Om te zorgen voor goede zichtbaarheid van je boek zowel online als offline verzorgen wij verschillende digitale promotiemateriaal. Deze bestanden kun je gratis downloaden en zijn allemaal toegespitst op jouw boek, zodat je iedereen op de hoogte kunt stellen.

  • Posters
  • Flyers
  • Boekenleggers
  • Visitekaartjes
  • Promotiebericht
  • Persbericht
  • Socialmediabanners
  • Socialmediaprofielfoto’s
  • Alle materialen zijn aan te passen.

Gratis hulpmiddelen

Het boek 'Boekpromotie in de praktijk'

Cover Boekpromotie

Hoe pak je dat eigenlijk aan, het promoten van je boek? Speciaal voor auteurs bij Boekscout is het boek 'Boekpromotie in de praktijk' geschreven. Een doorgewinterde auteur helpt je op weg. In dit boek beschrijft hij zijn promotionele ervaringen. Lars Meiners, oprichter van Boekscout, gaat in op de vraag: durf ik dit allemaal wel? Tot slot geeft Erwin de Haan je gerichte marketingadviezen over de promotie van je boek. Dit boek is gratis beschikbaar voor Boekscout auteurs en staat vol met tips!

Checklists en stappenplannen

Als je boek in productie is genomen, vind je in je login allemaal hulpmiddelen. Je hebt onder andere de beschikking over diverse checklists en stappenplannen. Waaronder een stappenplan over hoe je zelf een boekhandel kunt benaderen of hoe je het beste socialmedia-activiteiten kan opzetten.

JE EIGEN (blog)WEBSITE

auteursblog

Een blog is een bijzonder effectieve manier om geïnteresseerden aan te trekken via Google. Ook informeer je volgers over bijvoorbeeld de ontwikkeling van je boek. Via je eigen persoonlijke auteursblog kun je op elke moment een bericht delen over je boek, een sneakpreview geven of met volgers in gesprek gaan. Met het Auteursblog creëer je eenvoudig jouw eigen website. Het is een blogsysteem waarmee je snel en zonder kosten je volgers en andere geïnteresseerden kunt informeren over je boek. Je kunt al direct starten tijdens de productiefase.

Schijf je een boek over een specifiek thema (meestal non-fictie) en je deelt online regelmatig relevante informatie over het thema, dan positioneer je jezelf als expert, kom je geloofwaardiger over en schep je vertrouwen. Hiermee komt er ook elke keer opnieuw aandacht voor je boek.

Je eigen webwinkel

Altijd al je eigen online boekhandel gewild? Als je boek beschikbaar is, dan zorgen we ervoor dat er op jouw Auteursblog ook direct een eigen webshop is. Via jouwnaam.auteursblog.nl kan je jouw kopers leiden naar je eigen persoonlijke omgeving.

Onze marketingblogs

Uitgeven is ons vak, schrijven jouw passie. Samen kunnen we daar een prachtig boek van maken! In deze kennisbank tref je allerlei tips en trucs op het gebied van schrijven en taal, kun je alles nalezen over wet en regelgeving en verdiep je je kennis over het uitgeefvak. Duik je mee in de wondere wereld van boeken?

6 praktische tips om je boek te promoten

Je boek is bijna klaar en dat feit wil je, als het even kan, wereldkundig maken. Maar hoe doe je dat? Om je te helpen bij het promoten van je boek heeft Boekscout 6 praktische tips voor je op een rijtje gezet. Lees verder

Wat is een geschikte coverfoto voor jouw boek?

Op internet zijn ontzettend veel afbeeldingen te vinden die prachtig zouden staan op de voorkant van een boek. Alleen, wanneer is een foto of illustratie daadwerkelijk geschikt als coverfoto voor jouw boek? Lees verder