Zelf je boek uitgeven voor
spectaculair weinig geld

Een professioneel vormgegeven boek

Een boek is veel meer dan alleen de tekst die erin staat. Er zit veel werk in en je hebt jouw boek met zorg samengesteld. Het is dan ook heel belangrijk dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan en dat het de perfecte finishing touch krijgt.

Voordat je boek gereed is om te laten drukken, zijn er nog diverse belangrijke stappen te nemen. Hoe gaat jouw boek eruitzien? Welke papiersoort past het beste bij jouw boek? Hoe groot moet het boek worden? Welk lettertype kies je? Geen zorgen, met al deze vragen kan je bij ons terecht.

Het binnenwerk

Het binnenwerk van je boek moet met zorg opgemaakt worden en grafisch verantwoord uitgevoerd zijn. Het is vanzelfsprekend mogelijk om (kleuren)illustraties in je boek op te nemen. Je kunt het binnenwerk zelf op te maken aan de hand van de instructies, sjablonen en tips die wij meegeven, of wij doen het voor je! In beide gevallen lopen wij jouw bestanden na om te kijken of ze aan de eisen van de drukker, maar ook die van een professioneel boek, voldoen. Is alles netjes opgemaakt? Staan de paginanummers juist? Heb je colofonpagina’s toegevoegd? Staan alle instellingen juist? Wij controleren dit, en meer, kosteloos bij alle boeken die we maken.

De omslag

De omslag wordt geheel in kleur (full colour) gedrukt. Wij ontwerpen die graag voor je. Heb je al een idee? Dan maken we de cover helemaal gratis. Doe je dat liever zelf, dan mag dat natuurlijk ook. Wil je het in zijn geheel aan ons overlaten, dan nemen onze vormgevers contact met je op en brengen zij je wensen in kaart.

ISBN

Niet te vergeten: wil je dat het boek straks ook verkocht kan worden in de boekwinkel of online, dan heeft je boek een barcode met bijbehorend ISB-nummer (ISBN) nodig. Wij kunnen het ISBN voor je verzorgen en zorgen voor de aanmelding bij het CB en de registratie bij het Commissariaat voor de Media. Door de hoeveelheid aan termen kan het gaan duizelen, meer hierover lees je uitgebreid in onze veel gestelde vragen.

N.B. Is het boek enkel bedoeld voor eigen gebruik en/of wil je het niet verkopen, dan is een ISBN en bijbehorende registratie niet nodig.

Lees verder: Hoe ziet je boek eruit Vraag direct een offerte aan