Zelf je boek uitgeven voor
spectaculair weinig geld

Hoe ziet je boek eruit?

Je hebt een boek in alle vormen en maten én in vele uitvoeringen. De beste uitvoering van je boek is volledig afhankelijk van je wensen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden, want de keuze is enorm. Een goed advies helpt je om keuzestress te voorkomen.

Paperback, hardcover of ringbang

We nemen je nu in vogelvlucht mee langs de belangrijkste en meest gebruikte uitvoeringen. Heb je een specifieke wens, schroom dan niet om ons te vragen naar de mogelijkheden.

De meeste boeken worden uitgevoerd in een paperback of hardcover. Een alternatief dat vaak gebruikt wordt voor kook- of werkboeken is de stalen ringband. De kaft van onze paperbacks wordt voorzien van een 'zachte' (maar wel stevige!) omslag met een mooie, beschermende glanzende of matte laminaat-laag. Een hardcover is vanzelfsprekend voorzien van een harde omslag en kapitaalband.

Papiersoorten

Wij adviseren je graag over de beste keuze voor papier en afwerking. Voor boeken waar leescomfort het belangrijkste is wordt meestal gekozen voor romanpapier (crèmekleurig) of wit/naturel papier. Zijn afbeeldingen van groot belang, dan adviseren we je om te kiezen voor een wittere glanzende papiersoort. Denk bijvoorbeeld aan een glossy papiersoort (off-white) of voor een bewerkte matte variant. Op beide komen foto's helderder uit de verf. Naast de uitvoering van papier is gewicht en opdikking van het papier erg belangrijk. Wil je een lijvig boek of is het juist belangrijk dat het door de brievenbus past? Al deze afwegingen nemen wij mee in de opmaak en uitvoering van je boek.

Formaten

Welk formaat past nou het beste bij jouw boek? Dat is vaak een beetje afhankelijk van het type boek dat jij uitgeeft. Wij werken met een aantal standaard formaten om zeer scherpe prijzen te kunnen bieden. Echter ook speciale XL-formaten zijn mogelijk. Meer hierover lees je in de veelgestelde vragen.

Wij denken graag mee!

Weet je het niet helemaal zeker? Wij denken graag met je mee. Het is daarnaast altijd mogelijk om een fysiek proefexemplaar toegezonden te krijgen zodat je deze dingen kan controleren, vaak geheel kosteloos! Ook kunnen we je vooraf voorbeeldvellen sturen zodat je gemakkelijker jouw keuze kunt maken.

Wij geven via onze boeken niet alleen de cultuur, maar ook de aarde graag door aan onze kinderen. Alle door ons gebruikte papiersoorten hebben minimaal het FSC-keurmerk.

Lees verder: Gedegen kennis en ervaring Vraag direct een offerte aan