geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten

PERSBERICHT

Uitgeverij Boekscout heeft nieuwe eigenaren

De eigenaren van Boekscout: Erwin de Haan, Gert en Myriam van de Beek. Boekscout, de gerenommeerde uitgeverij in Soest, is in nieuwe handen overgegaan. Sinds 15 juni is PriBe B.V. van Gert en Myriam van de Beek uit Nijkerk de nieuwe eigenaar. Erwin de Haan, de huidige directeur, is eveneens voor een deel eigenaar geworden. Het voltallige personeel maakt deel uit van de overname.

PriBe B.V. legt zich toe op ICT-diensten en procesmanagement. Gert van de Beek: “Boekscout functioneert al jaren uitstekend, maar het kan toch ook veel baat hebben bij onze expertise. Erwin heeft de kennis en ervaring binnen Boekscout en de branche. Samen met mijn achtergrond in de ICT en (logistieke) processen zorgen wij dat Boekscout toonaangevend blijft in deze markt. Het is een heerlijk bedrijf dat in de vijftien jaar van z’n bestaan vele duizenden schrijvers blij heeft gemaakt. Daar gaan we natuurlijk gewoon mee door. Iedereen die een boek heeft geschreven, is en blijft van harte welkom. Ik ben er trots op dat ik hiervan nu de mede-eigenaar ben!”

Boekscout is in 2006 opgericht door Stefanie en Lars Meiners om hun eigen droom, het uitgeven van een boek, te realiseren. Zij gelden als pioniers in het uitgeven van boeken door middel van Printing on Demand (POD). Met de oprichting van Boekscout wilden ze die droom ook voor anderen mogelijk maken. Dit gedachtegoed is nog altijd de basis van het bedrijf. Boekscout wil auteurs stimuleren om met hun schrijftalent aan de slag te gaan.

Lars Meiners (70): “Op het moment dat ik Gert van de Beek voor het eerst zag, wist ik dat hij de gedroomde kandidaat was. Hij wist het toen alleen zelf nog niet. De (ik zeg in mijn hoofd nog steeds: onze) schrijvers kunnen ook met hem een enthousiast elan verwachten. Het blijft dus leuk bij Boekscout!”Foto: De eigenaren van Boekscout: Erwin de Haan, Gert en Myriam van de Beek.