geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten
Zelf boek uitgeven

Boek zelf uitgeven in eigen beheer

Daar is ‘ie dan eindelijk: jouw manuscript! Na al jouw harde werk wil je natuurlijk dat jouw boek ook het beoogde publiek bereikt. Uiteraard kan je nu op zoek gaan naar een uitgever, maar er is ook een tweede optie: jouw boek zelf uitgeven in eigen beheer! Dit is ideaal als jij een auteur bent die graag de touwtjes zelf in handen houdt. Maar wat is uitgeven in eigen beheer nou precies? Het belangrijkste kenmerk van jouw boek zelf uitgeven in eigen beheer is dat jij naast auteur niet alleen de opdrachtgever maar daarmee óók de uitgever bent. Wanneer jij het liefst de controle houdt over het eindresultaat, het marketingproces zelf in de hand wil houden én zelf de verkoopprijs en daarmee dus de winst van jouw boek wil bepalen, is een uitgave in eigen beheer bij uitstek geschikt voor jou!

Boek zelf uitgeven via BoekXpress

Naast onze uitgeverij hebben wij ook een eigen beheer afdeling: BoekXpress! Hier zetten wij onze jarenlange ervaring in om zo tot de perfecte uitgave van jouw boek te komen. Wij werken hierbij wel net wat anders dan de meeste bedrijven die auteurs helpen met self-publishing. Jouw boek verdient na al het werk dat je erin hebt gestoken een kwalitatief perfecte finishing touch. Dat is waarom wij geloven in deskundige begeleiding en controle. Wij zijn niet een printpartij, die enkel een kant-en-klaar boek print/drukken. Nee, met onze uitgeverij (Boekscout) en afdeling eigen beheer (BoekXpress) zorgen wij dat wij samen het beste uit je boek kunnen halen. Of het nou gaat om een familiekroniek met kleine oplage of een managementboek inclusief uitgebreid marketingplan in een grote oplage; elk boek is bij ons welkom! Wij zorgen voor een grafisch verantwoord én professioneel boek dat verbazend weinig kost. Hierbij heb je de verkoop helemaal zelf in de hand, maar je kan het ook aan ons overlaten: jouw boek komt dan in de webwinkel van Boekscout. Over de kosten hoef je je niet druk te maken. Jij betaalt alleen voor de boeken die je conform je opdracht afneemt. Dat kan bij BoekXpress al vanaf één exemplaar!

Boek zelf uitgeven bij BoekXpress: het stappenplan

Nu zal je je wel afvragen hoe dit precies werkt! Nou, daar hebben wij een gemakkelijk stappenplan voor:

  1. Offerte

    De eerste stap is de offerte: je wilt natuurlijk weten waar je aan toe bent én hoeveel je daaraan kwijt zal zijn. Daarvoor hebben wij altijd enkele basisgegevens nodig, maar ook zal er alvast moeten worden nagedacht over de uiteindelijke uitvoering van jouw boek. Mocht je een voorkeur hebben voor uitvoering (paperback of toch juist hardcover?), formaat en/of papiersoort, dan kan je dit alvast doorgeven. Weet je dit eigenlijk allemaal nog niet zo goed? Dan voorziet BoekXpress jou graag van advies! Naast de uitvoering is natuurlijk ook de oplage erg belangrijk: wil je 1 exemplaar, 30 of misschien wel 500 of meer? Hierbij geldt altijd: hoe hoger de oplage, hoe minder kosten per exemplaar. De meeste oplages worden gedrukt via printing-on-demand. Echter kan vanaf een oplage vanaf 500 exemplaren in offset drukken ook lonend zijn. Ook hierbij zijn we jou graag van dienst!

  2. Productie

    De oplage en uitvoering zijn besproken en bepaald, de opdrachtbevestiging is binnen en er kan van start gegaan worden met de vormgeving van jouw boek! In principe ben je zelf verantwoordelijk voor de opmaak van het binnenwerk van jouw boek, maar uiteraard ondersteunen wij jou hier graag bij. Je ontvangt van ons het juiste sjabloon met instructies. Nadat jij, aan de hand van onze instructies, jouw manuscript in het sjabloon hebt geplaatst, zorgen wij ervoor dat deze drukklaar wordt gemaakt! Lukt dit toch niet helemaal? Dan nemen wij het graag van jou over en zorgen zo voor de optimale vormgeving van jouw binnenwerk. Daarnaast verdient jouw boek natuurlijk een prachtige cover als ultieme blikvanger! Op basis van jouw wensen maken wij deze graag voor je. Hiervoor kan je zelf een afbeelding aanleveren of via ons kosteloos een afbeelding op de beeldbank uitzoeken. Ben je zelf grafisch onderlegd? Dan mag je uiteraard ook zelf de cover maken en aanleveren!

  3. Uitgave

    Wanneer het boek optimaal is vormgegeven, ontvang je van ons altijd eerst nog een digitale correctieproef. Op dit moment kunnen nog de laatste aanpassingen worden gedaan. Had je graag een fysiek proefexemplaar in handen gehad? Vanaf een oplage van 50 exemplaren krijg je deze kosteloos van ons! Na goedkeuring van de cover en het binnenwerk is het tijd voor de laatste stap: de printopdracht gaat naar de drukker! Of jouw boek nou via printing-on-demand of in offset wordt gedrukt, onze drukkers zorgen altijd voor een optimaal eindresultaat. Wanneer jouw bestelling gereed is, wordt die naar het door jou opgegeven adres gestuurd en heb jij jouw eigen boek in handen! Ons werk zit erop en jij gaat aan de slag met de marketing en verkoop. Gaat de verkoop van jouw boek nou zo goed dat je al bijna door je voorraad heen bent? Het boek is altijd na te bestellen, al vanaf één exemplaar. Bij nabestellingen van 10 exemplaren of meer bieden we je zelfs 5% korting!

Zie je dat uitgeven in eigen beheer wel zitten? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een offerte aan! Geef je misschien toch liever de touwtjes uit handen? Natuurlijk ben je ook welkom bij onze uitgeverij!