geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten
Online boek maken

Online boek maken

In dit digitale tijdperk gebeuren de meeste dingen steeds vaker online. Zo ook het maken van je eigen boek! Zo is het maken van fotoboeken van je vakantie al bijna niet meer weg te denken bij bijvoorbeeld een Albelli, CEWE of je lokale drogisterijketen. Ook het maken van een leesboek, gedichtenbundel of managementboek is natuurlijk online mogelijk. Echter is dat wel een compleet ander vak! Het maken van een boek gaat veel verder dan alleen het ordenen van je teksten en het maken van een leuke cover. Waar een fotoboek vaak voor persoonlijk gebruik is of als cadeau voor een vriend of familie, wil je met je boek natuurlijk een groter publiek bereiken.

Het uitgeven van het boek gaat dan ook niet over één nacht ijs. Vraag jezelf het volgende dan ook af, heb ik voldoende verstand van:

  1. Het opmaken en ontwerpen van een boekcover?
  2. Beheers ik de Nederlandse taal zo goed dat ik een foutloos boek kan schrijven?
  3. Weet ik wat de commerciële eisen zijn aan het design van de cover en het binnenwerk?
  4. Heb ik de juiste grafische computerprogramma’s?
  5. Heb ik verstand van boekpromotie en in de markt zetten van een boek?
  6. Heb ik toegang en de kennis van logistieke verspreidingssysteem van boeken?
  7. Ben ik bereid en in staat om in mijn boekproject te investeren?
  8. Lees meer over de keuze voor het maken van je juiste afweging!

Als je eerlijk antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen, dan is het bijna onmogelijk dat je op alle bovenstaande vragen ja hebt kunnen zeggen. Veel (beginnende) auteurs kiezen er daarom voor om hun werk uit te geven via een uitgeverij of een eigen beheer partij. Die laatst helpt je tegen betaling bij de stappen waar je zelf geen ervaring mee hebt. Met de vele aanbieders en wisselend gebruik van de term self-publishing/zelf uitgeven, raak je al snel verdwaalt in het doolhof van de boekenwereld. Verdiep je daarom goed in de vorm die je kiest voor het uitgeven van je boek!

Jouw boek verdient na al het werk dat je erin hebt gestoken een kwalitatief perfecte finishing touch. Dat is waarom wij geloven in deskundige begeleiding en controle! Wij zijn dus niet zomaar een printpartij, die enkel een kant-en-klaar boek print/drukken. Nee, met onze uitgeverij (Boekscout) en afdeling eigen beheer (BoekXpress) zorgen wij dat wij het beste uit je boek kunnen halen. Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bekijk dan ons aanbod en lees ons stappenplan.

Online boek maken: digitaal drukken

Bij Boekscout hebben wij dus twee afdelingen: de gelijknamige uitgeverij én de afdeling eigen beheer, BoekXpress. Bij de uitgeverij treden wij op als uitgever en nemen wij het grootste deel van het proces uit handen. Niet alleen zorgen wij voor persoonlijke begeleiding en de perfect opmaak en vormgeving van jouw boek, ook ondersteunen wij jou bij de promotie! Bij BoekXpress ben jij de opdrachtgever én de uitgever en treden wij dus alleen op als productiebureau. Zo behoud jij zelf de controle over de opmaak en vormgeving van jouw boek, zorgen wij voor de kwalitatief perfecte finishing touch en leveren wij de boeken op het door jou opgegeven adres.

Boekscout noemt zichzelf met trots een moderne én digitale uitgeverij. Een van de grootste redenen hiervoor is onze manier van drukken: printing-on-demand. Strikt gesproken ‘drukken’ wij onze boeken niet, maar ‘printen’ wij deze. Dit doen wij niet met huis-tuin-en-keukenprinters, maar met grote professionele machines die zorgen voor het mooiste eindresultaat. Dit is anders dan bij traditionele uitgeverijen, die in offset drukken. Offsetdruk is peperduur, want er zitten veel voorbereidingskosten aan. Daarom worden hier alleen enorme voorraden mee aangelegd, die natuurlijk weer risico’s met zich meebrengen. Bij printing-on-demand is het mogelijk om slechts één boek per keer te drukken, waardoor je geen risicovolle voorraden aan hoeft te leggen. Om zoveel mogelijk beginnende auteurs te helpen, heeft Boekscout dus voor digitaal drukken gekozen.

Boekscout en BoekXpress

Hoe wij jou verder kunnen helpen bij het online maken van jouw boek naast digitaal drukken? Ons deskundige team staat altijd voor je klaar: of je nou voor de uitgeverij kiest, of toch liever uitgeeft in eigen beheer. Ook ons verdere proces verloopt grotendeels digitaal bij zowel de uitgeverij als de afdeling eigen beheer. Van het aanleveren van het manuscript tot het vormgeven van het boek; alles gaat digitaal. Dat wil echter niet zeggen dat er geen ruimte is voor persoonlijk contact. Bij de uitgeverij vindt er altijd een (online) auteursbijeenkomst plaats en heb je ook veel telefonisch contact met jouw team. Zo zorgen wij voor persoonlijke begeleiding op afstand en dit zie je ook in onze boeken. In plaats van een wat-je-inlever-is-wat-je-krijgt-eindresultaat, ontvang jij een professioneel vormgegeven boek.

Zie jij het wel zitten? Stuur dan nu je manuscript in óf vraag een offerte op voor een uitgave in eigen beheer! Twijfel je nog? Lees dan gerust even verder op onze website!