geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten
Kop afbeelding

Schrijvers van boeken met naamsbekendheid

Als iemand je vraagt naar bekende Nederlandse schrijvers van boeken, komen er waarschijnlijk al snel wat namen in je op. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van Geert Mak, Arnon Grunberg en Tonke Dragt. Dit zijn dus auteurs met een behoorlijke naamsbekendheid. Maar daarnaast worden er natuurlijk ook nog boeken van bekende Nederlanders, zoals Gordon, Martien en Erica Meiland, uitgegeven. Deze boeken zijn vaak geschreven door een ghostwriter, maar gaan uit van de naamsbekendheid van deze BN’ers! Uitgeverijen staan vaak te springen om boeken van dit soort bekende ‘schrijvers’, want die naamsbekendheid is natuurlijk al een flinke voorsprong in de marketingcampagne. Zo weten zij vrijwel zeker dat de uitgave een succes zal worden en dat ze daarmee de hoge kosten van enorme voorraden eruit halen!

Startende schrijvers van boeken

Maar waar is dan plek voor de startende schrijvers van boeken? Veel traditionele uitgeverijen hanteren momenteel een manuscriptenstop, waardoor jij als startende auteur al vaak niet eens meer binnenkomt. Wanneer je jouw manuscript instuurt, belandt deze vaak op een grote stapel en wordt hier niet meer naar omgekeken. Gelukkig zijn er moderne uitgeverijen, zoals Boekscout, die vinden dat elk manuscript het verdient om gelezen te worden, ook wanneer jij als auteur niet dezelfde naamsbekendheid hebt als de grote Nederlandse schrijvers óf BN’ers. Moderne uitgeverijen werken namelijk op een andere manier dan traditionele: met printing-on-demand worden er geen enorme voorraden aangelegd en blijven de kosten voor een uitgave beperkt. Zo verdient iedereen bij ons een kans!

Voor welke schrijvers zijn wij er en waarom?

Je hebt een boek geschreven en na al jouw harde werk verdient deze het natuurlijk om ook door anderen gelezen te worden. Maar hoe kies je nou een uitgever of geef je het misschien toch liever zelf uit in eigen beheer? Boekscout vindt dat iedere auteur een kans verdient om zijn of haar boek uit te laten geven. Wij staan dan ook altijd klaar voor de beginnende schrijver. Dat jij (nog) geen landelijke naamsbekendheid hebt, vinden wij geen probleem! Het is namelijk niet zo dat je helemaal geen bekendheid hebt, want die heb je lokaal natuurlijk wel. Zo kan je bijvoorbeeld al enige naamsbekendheid hebben binnen je vak/kennisgebied wanneer je een non-fictie boek hebt geschreven, of houdt jouw kennissenkring misschien wel van net zo’n goede roman als jij! We starten dus met de marketingcampagne in jouw eigen omgeving, maar met de juiste promotie reikt jouw boek nog veel verder!

Ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw manuscript kunnen betekenen? Neem dan snel een kijkje op onze website voor meer informatie! Ben je er al helemaal klaar voor, stuur dan snel jouw manuscript in!