geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten
Kop afbeelding

Maak een boek: het schrijfproces en insturen bij een uitgeverij

Ondanks dat iedere auteur op zijn of haar eigen manier werkt, vind je toch een aantal essentiële stappen in het schrijfproces van iedere auteur terug: jouw manuscript de juiste structuur geven, het bijna eeuwige schrijven en herschrijven, en alvast de eerste correcties van taalfouten. Na bloed, zweet en tranen is het eindresultaat dan eindelijk daar: jouw manuscript is klaar om opgestuurd te worden en dus is het tijd om een uitgever te kiezen. Bij de traditionele uitgeverijen belandt jouw manuscript al snel op een grote stapel waar nauwelijks nog naar omgekeken wordt, en soms ontvang je zelfs helemaal geen reactie. Bij Boekscout geven we elk ingestuurd manuscript de tijd en aandacht die het verdient, of dit nou bij de uitgeverij of de afdeling eigen beheer is! Voor een uitgave via de uitgeverij stuur je jouw manuscript in met het instuurformulier. Na enkele weken ontvang je van ons een (telefonische) reactie. Mogelijk moeten er nog enkele aanpassingen worden gedaan, maar misschien kan je al meteen door naar de volgende ronde: de (online) auteursbijeenkomst, waarna je onze inhoudelijke beoordeling van jouw manuscript ontvangt. Als jij ons concept ziet zitten en wij de samenwerking met elkaar aangaan, is het tijd voor de volgende stap: het productieproces! Wil je je jouw boek liever uitgeven in eigen beheer? Dan kan je gemakkelijk én vrijblijvend een offerte opvragen.

De opmaak van een boek: het productieproces

Tijdens het productieproces maken wij de digitale versie van jouw boek op, waarbij we o.a. kijken naar het formaat, de papiersoort, en de vormgeving van het binnenwerk en de omslag van jouw boek. Ook hier zit er een aantal verschillen tussen hoe dit in z’n werk gaat via de uitgeverij en bij een uitgave in eigen beheer, maar één ding is in ieder geval hetzelfde: er staat tijdens het gehele proces een professioneel en deskundig team voor jou, jouw boek en jouw vragen klaar! Is jouw manuscript geaccepteerd door de uitgeverij, dan gaat jouw productieteam aan de slag met jouw wensen en beginnen zij aan de vormgeving in goed overleg. Daarbij houden zij altijd rekening met de beoogde afzetmarkt en gaan daarom voor het best passende formaat en de juiste papiersoort. Via onze beeldbank kan jij kosteloos de perfecte afbeelding voor jouw cover uitzoeken, die jouw productieteam tot dé blikvanger van jouw boek zal omtoveren. Je krijgt altijd nog een digitale correctieproef van het eindresultaat toegezonden. Ook maak je op dit moment kennis met onze marketingafdeling, en worden de eerste stappen naar de promotie van jouw boek gezet. Dit gaat net iets anders in z’n werk bij een uitgave in eigen beheer: hier houd je de opmaak geheel in eigen hand en bepaal jij zo bijvoorbeeld zelf het formaat, de papiersoort en de vormgeving. Het BoekXpress-team zorgt ervoor dat jouw boek professioneel is opgemaakt, en mocht je dit willen dan ontwerpen zij ook de cover naar jouw wensen.

Na uitgave: hoe maakt de drukker jouw boek?

Daar is ‘ie dan: jouw boek! Na het productieproces, heb je het eerste exemplaar dan eindelijk echt in handen en kan de echte promotie gaan starten. Maar, welk pad van de digitale versie tot het fysieke exemplaar legt jouw boek nou precies? Kortom, hoe maakt de drukker nou jouw boek? Jouw boek wordt digitaal gedrukt volgens het printing-on-demand-principe. Met deze moderne techniek kan een boek al vanaf één exemplaar worden geproduceerd en hoeven er dus geen voorraden te worden aangelegd. Het boek wordt besteld, geprint en geleverd. Dit proces neemt van bestelling tot levering ongeveer twee tot vijf werkdagen in beslag. Dat printen gebeurt niet met de gewone ‘huis-tuin-en-keuken’-printer, maar met grote professionele machines die gedetailleerd af te stellen zijn voor ieder afzonderlijk boek. Geprinte boeken tonen daarbij geen zichtbaar verschil met gedrukte boeken. In tegenstelling, de kleuren in een geprint boek kunnen zelfs wat 'echter' zijn dan de kleuren in een gedrukt boek! Dit digitale drukproces is hetzelfde voor een uitgave via de uitgeverij en in eigen beheer. Het enige verschil is de hoeveelheid boeken: van de uitgeverij krijg jij jouw eerste exemplaar gratis toegestuurd en in eigen beheer neem jij, als opdrachtgever, een eigen gekozen hoeveelheid af die bij jou thuis wordt afgeleverd. Heb jij echter een grote oplage van jouw uitgave in eigen beheer, vanaf de 500 exemplaren, voor ogen? Dan kan off-set drukken lonend zijn, ook daar helpen we je graag bij!

Dat was het maken van een boek in een notendop! Hopelijk zien we snel jouw ingestuurde manuscript snel bij de uitgeverij of een vrijblijvende aanvraag voor een offerte bij de afdeling eigen beheer binnenkomen. Wil je liever toch nog wat meer over ons te weten komen? Dan verwijzen we je graag door naar Boekscout en BoekXpress.