geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten
Kop afbeelding

Welke uitgevers van boeken in Nederland zijn er?

Wat voor soorten uitgevers van boeken zijn er allemaal in Nederland? Wat is het verschil tussen traditionele en moderne uitgevers in Nederland, en welke uitgever past nou eigenlijk het best bij jou?

Je kans bij een traditionele uitgever in Nederland

Je hebt een boek geschreven, en nu? Er is een behoorlijk aantal uitgevers van boeken in Nederland, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij zit er nog een groot verschil tussen traditionele en moderne uitgevers van boeken in Nederland. Wij zetten de grootste verschillen graag even voor je op een rij. De traditionele uitgeverijen drukken hun boeken in off-set, een kostbaar proces, en daarom werken traditionele uitgeverijen alleen met hoge oplages en dus met grote voorraden. Doordat dit gepaard gaat met hoge kosten, hebben traditionele uitgevers vaak een erg streng selectiebeleid waardoor alleen een zeer klein aantal auteurs met grote naamsbekendheid wordt uitgegeven. Wil je meer weten over je kans bij een traditionele uitgever, lees dan ons uitgebreide artikel hierover.

Uitgeven via een moderne uitgever in Nederland

Je komt als beginnende auteur bijna onmogelijk tussen de al gevestigde namen. Moderne uitgeverijen, zoals Boekscout, werken daarentegen met een heel andere druktechniek, namelijk printing-on-demand. De naam zegt het al: een boek wordt pas geprint wanneer deze is besteld. Hiermee gaan wij de hoge kosten die aan grote voorraden gebonden zijn én het strenge selectiebeleid op naamsbekendheid uit de weg. Daarom kunnen wij jou als beginnende auteur een unieke kans bieden. Ben je benieuwd naar ons aanbod, lees dan meer over onze werkwijze.

Welke uitgever in Nederland past bij jou?

Geniet jij niet zo’n grote naamsbekendheid als bijvoorbeeld Gordon of Heleen van Royen, maar wil je toch graag jouw eigen boek laten uitgeven door een Nederlandse uitgeverij? Dan kan jij als beginnende auteur dus het beste terecht bij een moderne uitgeverij. Na alle tijd en moeite die jij in jouw manuscript hebt gestoken, verdien je het om, ook zonder naamsbekendheid, jouw boek echt in handen te hebben. Boekscout, als een van de weinige Nederlandse moderne uitgeverijen, biedt jou daarom de kans om jouw boek uit te geven zonder financiële investering van jouw kant! De keuze voor een uitgever neem je niet over een nacht ijs. Wij helpen je daar graag bij en geven handvatten in onze blog over de uitgeverskeuze.

Wat voor Nederlandse uitgeverij zijn wij en hoe kunnen wij jou helpen?

Wij bieden jou dus de kans om jouw boek als beginnende auteur uit te laten geven. Hierbij doen wij een financiële investering en nemen daarbij het risico op ons zodat jij als auteur gratis het eerste exemplaar in handen krijgt. Daarbij bieden wij persoonlijk contact en een betrokken team dat iedere auteur en ieder boek een kans wil geven. Door gebruik te maken van printing-on-demand verschillen wij van andere uitgevers in Nederland. We doen niet mee aan hun strenge selectiebeleid op basis van naamsbekendheid en gaan daarbij juist een persoonlijke samenwerking met de auteur aan. Jouw boek verdient het toch ook om uitgegeven te worden? Stuur het nu inof lees meer over onze werkwijze.