Reis door Georgië en Armenië

Marja Vos

Category: Travel
  • (12)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Reis door Georgië en Armenië’ is een boeiend reisverhaal. Hierin houdt de schrijfster een uitstekende balans tussen haar persoonlijke beleving en algemenere, herkenbare elementen, zoals de manier waarop zij keuze voor de landen heeft gemaakt. Het is bewonderenswaardig hoe ze tussen haar persoonlijk relaas op een natuurlijke wijze informatie geeft over de landen. Dit boek is interessant voor mensen die van reizen houden en nog geen reisdoel hebben bepaald. Het verhaal is echter ook interessant voor een ieder die deze reis nooit echt zal maken. In gedachten gaan ze met de schrijfster mee op reis. Een aanrader voor iedereen dus.

From the book

In november 2018 ontvangen we van NRV reclame voor rondreizen. Wij zijn altijd op zoek naar een nieuw reisdoel en met deze organisatie maakten we al eens een rondreis over Bali. We hebben een goede ervaring met hen.

Ons oog valt op de rondreis door een stuk van de voormalige Sovjetrepubliek namelijk Georgië en Armenië. Eerst genoemd land kwam de afgelopen tijd wat in beeld omdat het veelbekeken tv-programma ‘Wie is de mol’ zich daar afspeelde. Leuke plaatjes kwamen de huiskamer binnen en heel veel mensen werden door dit land geënthousiasmeerd. En nu wordt hier een rondreis naartoe georganiseerd.

Meteen gaan we op internet kijken wat de organisatie biedt en we zijn reuze enthousiast.

We polsen onze vrienden met wie we door Colombia reisden of zij soms ook wat in deze reis zien. Ook zij reageren zeer positief en diezelfde maand boeken we al een reis voor volgend jaar juli. Zo vlot waren we nooit eerder.

Ik besluit voor mijn man voor sinterklaas een reisgids te bestellen. Zo waar, er is een Dominicusgids waarin beide landen worden besproken. Zo kunnen we straks lekker bij onze open haard vast genieten van wat we volgend jaar gaan doen.

Geheel door toeval vallen we in november in het televisieprogramma ‘3 op reis’ op NPO 3. De reislustige Chris Zeegers brengt een bezoek aan Georgië. Wat een toeval. In een rode Lada rijdt hij de hoofdstad Tbilisi in. Hij is meteen enthousiast. Hij roemt alles wat hij ziet en beschrijft de heerlijke sfeer. Het werkt aanstekelijk. Hij interviewt een aantal bewoners van de stad. Deze zijn dol op hun land en vertellen dat Georgië zich snel moderniseert, dat het steeds meer op Europa gericht is, maar dat ze de oude tradities willen handhaven.

About the author

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, fietsen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen. In 2018 kreeg zij van de uitgever een oeuvreprijs.

Reviews

2020-11-29 21:22:34 | By: Dries de Jager | Rating:
Reis door Georgie en Armenie geeft een goede indruk van beide landen: landschap, bevolking, cultuur. Marja Vos geeft op een makkelijk leesbare manier veel (achtergrond)informatie. Ook de gezellige sfeer van de groepsreis weet ze goed weer te geven. Voor mensen die een reis naar deze landen overwegen, is haar boek zeker een aanrader. Ook voor mensen die niet zo van reizen houden, maar het wel leuk vinden om te lezen over andere landen en culturen, is haar informatieve en prettig leesbare boek een aanrader.

2020-08-29 12:51:33 | By: Kiara | Rating:
Lieve oma, je hebt een hele fijne schrijfstijl waardoor ik volledig word meegenomen in jullie reis. Wat een bijzondere rondreis hebben jullie wederom gemaakt. Ik kijk op naar jullie enthousiasme, interesse en open blik waarmee jullie iedere cultuur bekijken en je laten verwonderen door de bijzonderheden van het land. Nu al heb ik zin in onze rondreis door Sardinië.

2020-06-19 18:36:17 | By: Petra | Rating:
Wederom een leuk reisboekje van Marja, ditmaal over Georgië en Armenië, landen waar ik echt niets van wist. Door dit boekje kom je een hoop te weten. Marja schrijft vlot en onderhoudend en je hebt het zo uit. Daarna heb je zin om deze landen zelf ook te bezoeken!

2020-06-16 13:31:01 | By: Erwin | Rating:
Leuk boek over twee voor mij totaal onbekende landen. Je komt er veel over te weten. Mooie afwisseling van tekst, foto's en gedichtjes. Als je van plan bent naar Georgië en Armenië te gaan moet je dit zeker lezen. En ook als je gewoon lekker thuis blijft!

2020-06-07 11:40:03 | By: Ida | Rating:
Ik ben echt een fan van de boeken van Marja Vos. Ze staan altijd garant voor een paar uurtjes ontspanning. Dit reisverslag nam mij mee op een boeiende reis. Georgië en Armenië zijn niet direct de landen waar ik aan zou denken om naartoe te gaan. Marja Vos vertelt in goed leesbare taal, niet alleen over de bezienswaardigheden maar ook over de cultuur en het (prachtige)landschap. De toegevoegde foto's vond ik prettig (jammer dat het niet allemaal kleurenfoto's waren) het geeft gelijk een goede indruk. Dit boek is een aanrader voor iedereen die deze landen wil bezoeken.

2020-06-07 19:54:32 | By: Dewi | Rating:
Wauw!! Wat een mooie reisomschrijving. En wat een fijne geschiedenisles. Veel dingen wist ik niet over deze beide landen. Ben gelijk enthousiast om deze reis ooit zelf te maken.
Het boekje leest weer heerlijk omdat het zoals altijd fijn geschreven is. Echt een aanrader dus!

2020-05-13 16:15:39 | By: Orlando morroy
Heb deze reis als tourleader gemaakt met Marja en Peter als enthousiaste deelnemers.

Mooi reisverslag met veel extra inhoudelijke informatie, wat alles weer doet herleven.
Voor een geinteresseerde in Georgie en Armenie een must om te lezen en dan.....gaan!

2020-05-11 11:53:40 | By: Hellen Strouken
Deze reis heb ik ook gemaakt. Het is een prachtig naslag verhaal over deze mooie reis naar deze interessante landen. Een aanrader als je de landen wilt bezoeken of bezocht hebt.

2020-05-09 14:10:43 | By: Resy Weernink
Deze reis heb ik ook gemaakt, in dezelfde groep als Marja. Voor mij fungeert het als een heel leuk aandenken. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Fijne afwisseling tussen de grote lijnen, belangrijke bezienswaardigheden en persoonlijke beleving. Het is met details mooi ingekleurd.

2020-05-02 19:05:44 | By: Miranda | Rating:
Dit is een heel interessant boek. De schrijfster neemt je mee met de bijzondere reis die ze maakte door Georgië en Armenië. Je leest niet enkel over de reis maar leert ook het land met haar cultuur en geschiedenis kennen. Het leest gemakkelijk weg en is mooi aangevuld met foto's en gedichten. Echt een aanrader!

2020-04-29 13:32:47 | By: Peter Vos | Rating:
Dit boek lees je gemakkelijk. Je komt veel te weten over de voorbereidingen voor deze reis en de manier waarop de schrijfster zich in de geschiedenis van beide landen heeft ingelezen. De belevenissen tijdens de rondreis komen uitvoerig ter sprake met vaak een persoonlijke noot. De foto's illustreren bepaalde hoogtepunten. Een ideaal boek voor diegenen die Georgië en Armenië alleen maar kennen van het songfestival. Zeker leuk om de landen te bezoeken als dat weer mogelijk is. Dit boek helpt je zeker om je enthousiast te maken.

2020-04-29 15:16:36 | By: Karen | Rating:
Een heel mooi, interessant boek van een boeiende reis.
De schrijfster vertelt zo mooi over Georgië en Armenië, alsof je zelf de reis hebt geboekt hebt en 1 bent van het reisgezelschap.
Ik zie weer uit naar het volgende boek. De schrijfstijl en de verhaallijn is zo fijn, dat je de boeken in een korte tijd uitleest.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Reis door Georgië en Armenië

Author:

Marja Vos

Category:

Travel

Number of pages:

90

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-04-2020

ISBN:

978-94-640-3207-9 / 9789464032079

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (12)