Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bram de ram en andere verhalen

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
14 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Bram de ram is een bundel korte verhalen voor volwassenen. In ieder verhaal staat een dier centraal. Soms is de schrijfster aan het woord, een andere keer het dier. Dat laatste kan heel humoristisch zijn, want mag een dier niet openhartiger zijn dan een mens? Een bijzondere bundel, bij het lezen ervan verschijnt een glimlach op je gezicht.

Over de auteur

"Ik heb altijd met plezier gewerkt als docente Nederlands en conrector van de onderbouw op een grote scholengemeenschap in Schoonhoven. Uit mijn huwelijk zijn drie kinderen, schoondochters en drie kleindochters voortgekomen. Nu ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn grote hobby: schrijven. Mijn andere hobby’s zijn lezen, stijldansen en reizen. Al eerder verschenen de kinderboeken De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja en Ik heb twee moeders."

Productinformatie

ISBN
9789460891236 / 978-94-608-9123-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Gekakel in het kippenhok. Baas Inge is met pensioen gegaan. Nu vindt hij het leuk om kippetjes te nemen. IJverig begint hij een hok te timmeren. Hij doet dit heel secuur. Als het hok klaar is, krijgt hij van zijn kinderen en kleinkinderen voor zijn verjaardag zeven verschillende kippen. De beestjes hebben het eigenlijk direct naar hun zin bij baas Inge. Ze hebben een mooi hok, dat goed wordt schoon gehouden. Elke dag krijgen ze genoeg te eten en baas Inge maakt regelmatig een praatje met ze. Dat gaat dan zo: "Goede morgen dames. Goed geslapen? Het belooft een mooie dag te worden. Genieten jullie maar lekker van het zonnetje." Als dank leggen ze regelmatig een eitje voor hun baas. Vandaag echter is het onrustig in het kippenhok. Het gekakel kun je al van verre horen. "Hebben jullie het gehoord?", vraagt Berta, een grote dikke bruine kip, die altijd haantje de voorste is, "hebben jullie gehoord wat baas Inge vanmorgen zei?" "Natuurlijk hebben wij dat gehoord", tokt Trui, een zwarte kip, "vanmorgen zei hij tegen zijn vrouw, dat het tijd werd, dat hij een haan voor ons ging kopen." "Een haan?", reageert Gerdine, "weet baas Inge dan niet dat we echte feministen zijn en helemaal niet op een haan zitten te wachten?" "Vergeet niet dat baas Inge een mannetje is", zegt Berta weer, "hij denkt dat kippen alleen maar in hun element zijn, wanneer er een haan aanwezig is. Dit is nu een mooi voorbeeld van hanengedrag van baas Inge." "Nou", zegt Liza, een witte kip, die tot nu toe nog niets gezegd heeft, "ik vind het niet zo’n gek idee. Vergeet niet dat mijn biologische klok steeds maar voort tikt. Zo langzamerhand begint het toch te kriebelen en verlang ik ernaar een kloek met een hoop kuikentjes te worden."

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Inge op 19-10-2011
Geweldig boekje. Ik heb vooral enorm gelachen om Gekakel in het kippenhok met boer Inge.
Geschreven door Marja op 21-05-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
Geschreven door Peter op 11-07-2012
Dit boek moet in elke wachtkamer liggen. Elk verhaal geeft een lach op het gezicht. Het maakt het wachten tot een plezierige bezigheid.
door Gerrit van Beek op 14-09-2012
Wat fijn, een verhalenbundel over misschien wel de belangrijkste groep van onze Schepper. Dat wij die eer opeisen is niet terecht. Zonder dieren geen mensen. Marian Thieme, Midas Dekker en ik zijn heel blij dat je het in je kostelijke verhaaltjes met vrolijke kwinkslagen voor hen opneemt.