Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rondreis door Colombia

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,7 / 5 (9 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Ditmaal komt de schrijfster met een verslag van een reis die zij maakte naar Colombia. Tot voor kort stond dit land nog niet op haar bucketlist daar Colombia ruim vijftig jaar burgeroorlog had. Gelukkig is er nu vrede gesloten met guerillabeweging Farc, waardoor reizen door dit kleurrijke, prachtige tropische land mogelijk geworden is.

Uitvoerig doet ze verslag van haar reis. Ze begint echter met tips voor eventueel toekomstige reizigers.

Dat ze gedurende haar tocht van dit land is gaan houden moge duidelijk zijn. Voor reislustigen een aanrader, voor thuisblijvers is dit boek geschikt om in gedachten deze reis te maken.

Over de auteur

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen.

Productinformatie

ISBN
9789402240290 / 978-94-022-4029-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-10-2017
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

En dan wacht ons een verrassing. Een felgekleurde Chivas, dat is een plaatselijke bus, staat op ons te wachten. Gisteren kocht ik al als souvenir een chivas van gebakken klei, bont gekleurd en vol met menselijke figuren, koffers, fruit, en andere marktprodukten. Mijn man moet even poseren, want zijn rode T-shirt kleurt zo mooi bij de groen-wit-rode wagen.
Voor sommigen is het een hele toer om in de hoge open bus te klimmen, maar als je eenmaal zit is het een feest. Lekker een verkoelend windje. Even geen airconditioning vandaag. Als we een bocht omgaan, toetert de jonge chauffeur vrolijk.
De bus brengt ons naar het centrum van San Agustin, waar we kunnen lunchen. ‘Een klein hapje,’ zegt onze reisleider steeds, maar kleine hapjes hebben ze niet. Wij bestellen een tortilla, dat is een soort pannekoek, gevuld met kip en champignons (pollo con champinones). Heerlijk, maar het is veel te veel. Ik kan het echt niet op. Een lekker biertje erbij smaakt geweldig. De tortilla kost COP 15.000,-- wat € 5,-- is. Je kan hier dus lekker, veel en goedkoop eten.
 
De chiva rijdt met ons hoog de bergen in over bochtige ongeplaveide wegen. Dat is hobbelen. Na verloop van tijd zien we een jong stel langs de weg staan met hun duim omhoog. Dit teken kennen we in heel de wereld. De chauffeur wil eerst doorrijden, maar wij roepen dat er nog plaats in de bus is. Het stel stapt blij in. Ze blijken uit Chili te komen en ze maken een reis van een jaar lang om uit te vinden of ze wel goed bij elkaar horen. Hun reisdoel is Mexico. Nu zitten ze tussen dat stel Nederlanders dat op weg is naar het smalste punt van de Magdalena rivier, waar de centrale en westelijke Andesgebergten slechts twee meter van elkaar verwijderd zijn, een spectaculair gezicht. 

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 02-11-2017
Een vlot geschreven boek waarin de lezer aan de hand wordt meegenomen in de voorbereiding voor een reis naar Colombia. Vervolgens maak je de reis zelf mee. Aangevuld met mooie foto's. Je voelt duidelijk hoe de schrijfster haar reis beleefde en de liefde die ze voor het land voelt. Aan het eind verwoordt ze dat nog met een aantal gedichten. Voor wie naar dit land wil gaan en voor wie belangstelling heeft voor verre landen met een bijzondere geschiedenis.
door Ida op 12-11-2017
Het is een heerlijk reisverhaal. Je krijgt zin om ook eens naar Colombia te gaan. De schrijfster neemt je mee naar de verschillende landschappen, die Colombia te bieden heeft. Maar het beste aan het boek vind ik haar beschrijvingen van de mensen, de rijke cultuur en geschiedenis.
door Miranda op 13-11-2017
Een boeiend reisverhaal over een inspirerende reis door Colombia. Het boek omvat zowel een mooie introductie over de cultuur, de natuur en de geschiedenis van het land, als de persoonlijke ervaringen van de schrijfster zelf. Voor mensen die van plan zijn naar Colombia te reizen biedt het tips en alvast een kijkje op een prachtig land in al zijn diversiteit. De foto's in zwart wit en kleur zijn een aanvulling op de tekst en maken het echt een mooi boek. Zeker een aanrader!
door Erwin op 11-12-2017
Leuk te lezen reisverhaal over een voor mij nog onbekend land. Gewoon een prettig verhaal met daarnaast veel tips voor mensen die van plan zijn naar Colombia te gaan. Veel handige informatie over plaatsen, prijzen, de mensen en bezienswaardigheden. Ook nog de zelf gemaakte foto's erbij geven je het idee dat je samen de reis aan het maken bent.
door Leontine op 11-12-2017
Wanneer je het boekje leest heb je het gevoel dat je bij Marja op visite bent en ze over haar vakantie verteld. Heel leuk. Een klein minpuntje vind ik persoonlijk een opmerking over ' dikke mensen ' . Je weet nooit waarom iemand dik is en of ze het hele jaar al aan het lijnen geweest zijn bijvoorbeeld , misschien gebruiken ze medicijnen waar ze dik van worden of is er iets met de schildklier . Het maakt niet uit jullie houden van een drankje, iemand anders van een gebakje...prima toch. Verder weer een heel leuk boekje. Zeker wanneer je ook zo'n reis wilt maken is het heel leuk om te lezen denk ik.
☆ ☆ ☆ door Marijk op 12-12-2017
Een heel leuk te lezen reisverhaal voor mij nog een heel on bekent land. Zoals Marja het verteld en beschrijft is het net of dat he het zelf mee maakt.
door Karen op 29-12-2017
Wat een boeiend boek! Een onbekend land voor mij, maar als je dit leuke boek leest, weet ik wel dat het op mijn lijstje van 'nog te bezoeken landen' zal komen. Ook de foto's geven enigszins een beeld van wat er in Colombia afspeeld. Kortom, weer een heerlijk boek gelezen!
door Dewi op 11-04-2018
Wat een super leuk boek. Ik heb altijd naar Colombia willen gaan en mocht ik ooit een rondreis gaan maken dan weet ik wat mij te wachten staat. Zo leuk om de ervaringen van meneer en mevrouw Vos te lezen. En het boek leest makkelijk, je kunt het in 1 keer uitlezen.
door Marius op 21-11-2021
Toen ik in 1988 Nederlands kreeg van schrijfster Marja Vos, lazen wij in de klas het boek: De adjudant van de vrachtwagen (wat zich afspeelt in Colombia). Wat heb ik genoten van dat boek, het voorlezen van de docent en de aanstekelijke manier van vertellen. Voor mij, nu 2021, was het lezen van het reisverslag "Reis door Colombia" een heerlijke herbeleving van deze fijne tijd vroeger. Marja Vos is het vertellen nog niet verleerd. Wat is het fijn om in haar vertrouwde bewoordingen het verslag van de reis te lezen. Het boek leest gemakkelijk (ik had het in één adem uit) en vlot. Het boek gaat in op de verschillen tussen arm en rijk, de infrastructuur, de horeca, cultuur, flora/ fauna en ook geschiedenis. Vooral dat laatste vond ik zelf heel leuk om te lezen. In een notendop worden in dit boek een aantal wetenswaardigheden gedeeld, die maken dat je toch echt wat meer over het land leert. Een tip voor toekomstige lezers: zoek eens wat van de steden en bezienswaardigheden op tijdens het lezen. Dan krijg je een nog beter beeld van wat er tijdens de reis beleefd is. Tijdens het lezen vond ik eigenlijk één ding wel wat jammer, en dat was dat mijn nieuwsgierigheid naar een aantal dingen werd gewekt, maar dat die nieuwsgierigheid niet werd beantwoord. Een voorbeeldje daarvan op blz. 35. "Vooral de plafondschilderingen zijn boeiend." Ik zou dolgraag lezen dan wat er te zien was. Of hoe het met de reisgenoot is afgelopen met de geblesseerde knie... Hoewel er dus enkele mysteries onopgelost blijven, heb ik na het lezen van het boek een fijn en voldaan gevoel. Het weer was nogal mistroostig hier in het koude Nederland, en ik heb toch het gevoel dat ik warmte en liefde van het land Colombia mee heb gekregen. De foto's in het boek zijn een leuke, functionele aanvulling. Bedankt Mw. Vos dat u me weer eens heeft laten genieten van uw prachtige verhalen. Het was me een genoegen. Het allerbeste gewenst, Marius.