Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lotusschoentjes
Bijzondere ontmoetingen

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (12 reviews )
Prijs
19 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Lotusschoentjes is het titelverhaal van een bundel korte verhalen waarin de schrijfster vele van haar bijzondere ontmoetingen met mensen op papier heeft gezet. Dat kunnen personen zijn die Marja Vos op een van haar vele reizen tegenkwam, zoals die Papoeavrouw op Irian Yaja. Maar ook dicht bij huis heeft ze heel bijzondere mensen ontmoet. Een kennismaking van enkele weken of een contact van enkele minuten, het maakt niet uit. Marja trekt deze bijzondere personen aan en leert hun verhaal kennen.  Ben je nieuwsgierig hoe die ontmoeting met de Radja of de Javaanse prins was? Dan moet je dit boek zeker gaan lezen!

Over de auteur

"Ik ben Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ik over op werk voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe. Deze verhalenbundel is mijn vijftiende boek."

Productinformatie

ISBN
9789402220117 / 978-94-022-2011-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Puzzelen in de vroege ochtend

Tegen zeven uur in de morgen zoeken we een plaatsje bij gate E2 op Schiphol. Als het goed is, zal ons vliegtuig om kwart voor negen vertrekken naar Paramaribo. We installeren ons en beginnen aan de dagelijkse puzzelpagina uit het Algemeen Dagblad.
Naast me zit een oudere man. Later vertelt hij me dat hij al vierentachtig is.
‘Mocht u er niet uitkomen mevrouw, dan help ik u wel,’ zegt hij stralend.
Ik beloof hem om raad te vragen als dat zich voordoet. De doorloper en het kruiswoordraadsel blijken geen probleem. Ze zijn zo opgelost. Maar nu komt het cryptogram.
‘Meneer,’ zeg ik, ‘kunt u ook helpen bij een crypto?’
‘Natuurlijk mevrouw, zegt u het maar.’
‘Ter sprake gebracht bij bridgen. Tien letters,’ zeg ik.
‘Oh, ik weet alles van bridgen. Ik zal u helpen. Weet u wanneer u drie mag bieden?’
Ik pijnig mijn hersens. Jaren geleden bridgede ik fanatiek.
‘Als je een zevenkaart hebt en acht tot tien punten,’ zeg ik trots.
‘Maar mevrouw, u vergeet hoeveel vaste slagen u moet hebben!’
De man krijgt een por van zijn veel jongere vrouw.
‘Ik moet mijn mond houden,’ zegt hij, ‘ik mag niet overal bridgeles geven.’
Hij is even stil en ik probeer me te concentreren.
‘De laatste letter moet een t zijn,’ zeg ik.
De man trekt alles uit de kast. Alles wat met bridgen te maken heeft en met een t eindigt wordt genoemd. Hij doet dit vrij luid. Ik zie dat er meerdere mensen nadenken en proberen mijn probleem op te lossen.
‘Ter sprake gebracht bij bridgen,’ zeg ik nog eens.
‘Misschien moeten we aan ter sprake gebracht denken.’
‘Mevrouw,’ onderbreekt hij me weer, ‘mag ik u een mop vertellen?’
Natuurlijk mag dat. Niemand heeft gezegd wanneer mijn puzzel opgelost moet zijn.

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 03-10-2015
Het is altijd weer knap hoe Marja Vos er in slaagt de lezer te boeien. Deze keer met een serie waargebeurde verhalen. De schrijfster put hier uit ontmoetingen in het dagelijks leven met mensen van jong tot oud. Het feit dat ieder mens een verhaal heeft komt goed tot zijn recht. Je kunt het boek in een keer uitlezen, maar het is ook uitstekend geschikt om zo nu en dan een verhaal te pakken. De illustraties zijn een welkome toevoeging. Dit boek is zeker een aanrader.
☆ ☆ door Roel Botter op 20-10-2015
Lotusschoentjes van Marja Vos is een charmante verhalenbundel over bijzondere ontmoetingen. De schrijfster gunt de lezer een inkijkje in haar reiservaringen. Ze blijkt samen met haar man, veel van de wereld te hebben gezien en mensen te hebben ontmoet die daar iets aan toevoegden. In welke vorm dan ook. Daarnaast vertelt ze over haar werk als vrijwilligster bij De Zonnebloem, in welke hoedanigheid ze met dankbare, maar ook wel eens minder gemakkelijke mensen, die dat zelf niet meer beseffen, te maken krijgt. In Lotusschoentjes gaat de schrijfster nergens diep op in, hoewel sommige onderwerpen zich daar naar mijn gevoel best toe zouden lenen. De verhalen ‘kabbelen’ door het boek. Kortom: een gemakkelijk lezende verhalenbundel die verstrooiing biedt.
door Karen op 30-10-2015
Het boek bevat allemaal korte verhalen, maar toch zo fijn geschreven dat je door wilt lezen. Een mooie kijk gekregen op de ervaring van de verre reizen. Maar ook in het vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem. En natuurlijk bleef de nieuwsgierigheid waar de titel op gebaseerd was. Het verhaal heeft bij mij een traantje doen wegpinken.. Geweldig! Bij het verhaaltje over de BMW heb ik hardop gelachen! Marja, Het was weer een genot om een boek van je te kunnen lezen!
door Johan Vos op 02-11-2015
Lotusschoentjes is een verzameling fijne verhalen van Marja Vos. Vanaf het eerste ontroerende verhaal blijven de ontmoetingen boeien. Wat vooral in deze verhalen opvalt is de positieve benadering en goedheid van Marja in omgang met mensen hetgeen een verademing is in vergelijking met hoe negatief vele mensen in deze tijd denken over vreemdelingen en vluchtelingen.
door Miranda op 04-11-2015
Lotusschoentjes is een boek met veel korte verhaaltjes waarin de schrijfster haar bijzondere ontmoetingen deelt. Je kunt, als het ware de schrijfster haar belevenissen horen vertellen. Het verhaal over een ontmoeting tijdens een reis met een vrouw die ernstig ziek was en misschien juist daarom wel volop van alles genoot raakte mij in het bijzonder.
door Ida van Doren op 13-11-2015
Ook dit boekje van Marja Vos was weer een genot om te lezen. Zij weet de personages als geen ander neer te zetten. Als je aan het lezen bent is het net of je er zelf bij bent.
door Marius en Hennie op 13-11-2015
Wij zijn geen echte mensen die elke week een boek uitlezen. Toch vonden we het leuk om dit boekje te lezen. De verhalen zijn (h)eerlijk geschreven en je kan je daar dan ook goed in beelden hoe zij deze soms, typische mensen, heeft benaderd en daar op haar manier mee is omgegaan. Zeker als je sommige personen die ze heeft beschreven denkt te kennen. Een leuk goed leesbaar boek
door Janny Scheper op 01-12-2015
Leuk geschreven boek over ontmoetingen met gewone en typische mensen. Ze weet je met haar boeken steeds weer te boeien.
door Dewi op 13-12-2015
Door dit boek heb ik weer wat landen op mijn lijstje staan waar ik ooit nog heen hoop te gaan. Heerlijk om al de ervaringen van mevrouw Vos te lezen en heerlijk ook dat ze het voor ons in een boekje heeft gebundeld. Fijn aan dit boekje is dat het allemaal korte verhalen zijn en dat je tussen het huishouden door steeds even een nieuw verhaaltje kunt lezen. Wat ik prachtig vind is ook dat uit de verhalen duidelijk word dat mevrouw Vos echt een gevoelens mensje is. De liefde voor haar moeder, familie, vrienden en zelfs vreemden die ze op verre reizen ontmoet zitten in haar hart. Voor de mensen die het boekje nog niet hebben.... gewoon kopen en beginnen met lezen want hij is echt de moeite waard.
☆ ☆ door Marijke op 13-01-2016
Heel leuk geschreven boekje als je er eenmaal in begint dan kan je niet meer stoppen. Wat ik zo prachtig vind is dat ook uit de verhalen kan merken dat mevrouw Vos een heel gevoelig mens is.
door Erwin op 14-02-2016
Dit boek is zowel een reis door de tijd als een reis over de wereld. Feitelijk beginnend met de geboorte van de schrijfster ziet de lezer hoeveel bijzondere personen zij tegenkomt in haar leven. De korte verhaaltjes maken dit een makkelijk leesbaar boek. Prettig bijvoorbeeld voor op het nachtkastje om voor het slapen gaan nog even een leuk verhaaltje te lezen.
door Petra Lelieveld op 18-04-2016
Een heerlijk boekje om te lezen.Marja schrijft erg openhartig en recht uit haar hart. Een korte bijzondere ontmoeting, een verhaal over iemand die ze al langer kent, een verhaal over één van haar reizen of over "toeval" dat Marja vaak overkomt... Een aanrader om mee te ontspannen...ook leuk om mee te nemen op vakantie. Misschien krijg je dan meteen inspiratie voor nog een vakantie!