Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tijd voor een thriller (2 verhalen)
Het leven gaat door & Bloed in de sneeuw

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (15 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Tijd voor een thriller biedt twee spannende verhalen. In 'Het leven gaat door' maken we kennis met Kim, die het niet altijd makkelijk heeft. Haar motto is 'het leven gaat door' en zo toont ze zich een krachtige vrouw. Als ze met Edward trouwt, vormen ze samen met Floortje en Maartje een gelukkig gezin. Het vreemde karakter van Maartje zal de lezer intrigeren. Dan wordt Edward vermist!
In het tweede verhaal wordt in de sneeuw het stoffelijk overschot van een man gevonden. Hij is duidelijk geen natuurlijke dood gestorven. Rechercheur Ivo Peters en zijn collega Gemma Gouwens onderzoeken de moord.

Over de auteur

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen. Tijd voor een thriller is haar achttiende boek.

Productinformatie

ISBN
9789402235869 / 978-94-022-3586-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-05-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er liep een poes buiten. Heel voorzichtig, duidelijk met moeite, maakte het dier kleine pasjes in de sneeuw. Ad keek er naar. Zij probeerde de weg over te steken om naar het geitenweitje te gaan. Terwijl hij naar de poes keek, zag hij tegenover zich in de sneeuw iets opmerkelijks. Het leek een bergje, een heuveltje. Net of daar iets lag dat ondergesneeuwd was. Misschien een kruiwagen? Nieuwsgierig als Ad was liep hij naar het bergje toe om het beter te kunnen zien. Nee, het was geen kruiwagen. Het was een wit heuveltje met iets zwarts. En iets roods. Ad deed nog twee passen dichterbij en toen kon hij bijna geen adem meer halen. Dat wat hij zag was een hoofd. Met zwart haar. En met een enorme wond. Dat rood was van bloed. De rest van deze mens lag onder de sneeuw.
Zag hij het goed? Droomde hij niet? Toen hij beter keek, zag hij dat het een man was. Zo te zien was hij dood. Het rode bloed stak fel af tegen de witte sneeuw. De man kwam hem vaag bekend voor, maar hij zou niet met zekerheid kunnen zeggen wie het was. Hij zag er zo … zo dood uit. Met gesloten ogen. Ad voelde zich onpasselijk worden. Hij deed een paar stappen achteruit en leegde toen met een grote boog zijn maag. Als een prachtig stilleven lag daar zijn ontbijt in de sneeuw. Terwijl hij met zijn mouw zijn mond afveegde, besefte hij dat hij wat moest doen. Hier lag een dode. Hij moest hulp gaan halen. Met trillende handen pakte hij zijn mobiel en belde 112.

Reviews (15)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nicole op 15-05-2017
Spannend, heerlijk te lezen In een adem uit
door Peter op 16-05-2017
Twee verhalen met voldoende spanning om de lezer erbij te houden. Zeker goed leesbaar voor mensen met weinig leeservaring. Je leest het in een adem uit. De uiteindelijke oplossingen zullen je verrassen.
door Kiara op 18-05-2017
Het leven gaat door is heel spannend geschreven en je kunt merken dat aan elk detail is gedacht. De personages zijn goed en vooral leuk uitgewerkt en toch heb je eigenlijk geen idee wie er echt iets duisters in zich heeft. Ook heel vermakelijk om personages te herkennen. Je wilt de personages beter leren kennen. Jammer toen het verhaal af was. Een verhaal om trots op te zijn! (Dat ben ik ook op jou) Het tweede verhaal Bloed in de sneeuw is een aangrijpend verhaal, maar weer heel anders. Ik kan het niet uitstaan dat we niet weten wie de dader is.
door Miranda op 24-05-2017
Een goed boek in het genre wat mij boeit. Spannend en tot in detail geschreven. Heel leuk ;-) ik ben super trots op je!
door Riet op 29-05-2017
Op een warme dag in de schaduw zo,n spannend boek lezen is genieten. Tot de laatste bladzijde blijft de spanning erin.
door joke scheer op 31-05-2017
Heb het nieuwe boek met plezier gelezen. Knap geschreven en boeiend tot het eind. Het geeft je wat te denken!
door Aglaé op 11-06-2017
Leuk boek om lekker in het zonnetje in een ruk uit te lezen. Vooral het tweede verhaal heeft een orgineel einde.
door Janny Kok op 30-06-2017
Boek met veel plezier gelezen. De twee verhalen vond ik spannend. Echt goed. Vijf sterren waard. Een leuk verjaardagscadeau voor een vriendin.
door Ida van Doren op 07-08-2017
'Het leven gaat door' gaat over een familie. En zoals in heel veel families, gebeuren er ook wel eens akelige dingen. Het verhaal zit goed in elkaar, de personages zijn geloofwaardig. Het zou mij of u overkomen kunnen zijn.'Bloed in de sneeuw', ook dit verhaal is een 'echte' Marja Vos! Wie heeft het gedaan? Ik denk dat ik het weet. Heerlijk lezen voor een verloren uurtje!
door Karen op 10-08-2017
Een boek uitlezen in 2 dagen, dat is voor mij vrij uitzonderlijk! Maar Marja heeft me met de 2 verhalen weer weten te boeien. Twee verschillende verhalen, maar allebei fantastisch geschreven. Een aanrader!
door Petra op 30-08-2017
Wat een heerlijk spannend boek! Ik had hem zo uit! Vooral het eerste verhaal was spannend. Wat ik ook leuk vind is dat Marja de omgeving en locaties waar ik woon gebruikt in haar verhalen. Je ziet het dan zo voor je. Na het lezen van een aantal boeken herken ik nu echt haar schrijfstijl; makkelijk leesbaar voor iedereen, gezellig en o zo hollands!
door Marijk op 12-12-2017
Spannend boek lezen is genieten en tot de laatste bladzijde blijft het spannenf
door Dewi op 11-04-2018
Weer een geweldig boek!! Super spannend en makkelijk om te lezen. Tijdens mijn vakantie zeer van genoten!! Maar... wie is nu de dader???
door Ellen Zwiers op 10-05-2018
Ohhhhh geweldig boek.Bijna in een adem uitgelezen. Van eerste tot laatste letter gegrepen zo spannend en plekjes die er beschreven staan zo dichtbij. Geweldig Marja ga zo door. Dank je wel.
door Kathleen op 13-08-2018
Hoewel ik geen grote lezer ben , heb ik het in een namiddag uitgelezen . Ik vond" het leven gaat door" heel knap geschreven en ik heb er echt van genoten. Rare situaties , die in de realiteit voorkomen ... Bij het tweede verhaal blijft het einde open... ik had toch graag geweten wie die moord nu op z'n geweten heeft. Heel fijn werk Marja ... ik ben blij dat ik je leerde kennen ... dit smaakt naar meer.