Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik heb twee moeders

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
13 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Maartje Wolf heeft niet zoals de meeste kinderen uit groep 6 een vader en moeder, maar ze heeft twee móéders. Zij is daar helemaal aan gewend, maar voor sommige mensen is dat nogal vreemd. Maartje heeft veel aan haar hoofd, want ze moet dit jaar een spreekbeurt houden. Ook staat haar iets spannends te gebeuren. De mama’s hebben namelijk iets belangrijks te vertellen.

Over de auteur

"Ik (geboren in 1948) heb gewerkt als docente Nederlands en conrector van de onderbouw op een grote scholengemeenschap in Schoonhoven. Nu ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn grote hobby: schrijven. Mijn oudste kleindochter inspireerde mij bij de totstandkoming van dit boek. Naast schrijven zijn mijn andere hobby’s stijldansen en reizen. Al eerder verscheen van mij het kinderboekje De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja (uitgegeven door Boekscout)."

Productinformatie

ISBN
9789088349416 / 978-90-883-4941-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Dit verhaal gaat over Maartje Wolf. Ze zit in groep zes en is acht jaar. Pas in december zal ze negen worden, dus ze is een jonge leerling. Het schooljaar is nu zo’n twee maanden aan de gang. In het begin was het wel even wennen. De klas waarin ze zit is erg groot en de nieuwe juffrouw is nogal streng. Omdat Maartje eigenlijk wel een kletstante is, kreeg ze in het begin vaak een standje. Ze dacht dat de juffrouw haar niet zo aardig vond, maar nu heeft ze wel door dat een juf in het begin van een schooljaar streng moet zijn om er voor te zorgen dat er in de rest van het jaar goed kan worden gewerkt. Ze heeft geen broertjes of zusjes. Dat vindt ze eigenlijk wel jammer. Maar ze heeft een aantal vriendinnen die wél een broer of zus hebben. Die hebben soms wel eens grote ruzie. Maartje troost zich dan maar door te denken dat je met een broer of zus die je niet hebt, ook geen ruzie kunt maken. Eigenlijk is Maartje een gewoon, aardig meisje zoals er in de wereld een heleboel zijn. Toch vindt ze zelf dat er met haar wel iets bijzonders aan de hand is. Maartje heeft namelijk geen vader en moeder. Maartje heeft twee moeders. Ze komt uit de buik van mama. Mama is een lieve kleine vrouw. Ze heeft lang blond haar. Ze is zeer muzikaal en kan goed schilderen. Geen deuren en muren ... nee! Ze schildert echte schilderijen. Marjolijn is een sportief type. Maartje heeft haar nog nooit in een jurk zien lopen. Je kan erg met haar lachen. Ze is grappig en speelt, net als Maartje, gitaar.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Loes op 28-09-2011
Wat ontzettend leuk dat er nu een eigentijds boekje is over dit onderwerp!Het hebben van twee moeders. Leuk verhaal, geestig geschreven. Aanrader.
Geschreven door Tineke op 11-10-2011
Een ontroerend verhaal. Ik heb het in een ruk uitgelezen.
Geschreven door Marja op 21-05-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
Geschreven door Peter op 11-07-2012
Vlot geschreven. De schrijfster maakt duidelijk dat het hebben van twee moeders voor een kind net zo vertrouwd kan zijn als het hebben van een vader en een moeder.
door Tamara op 24-11-2012
Op school heb ik over dit boek een boekbespreking gehouden. Waarom? Omdat mijn oma het heeft geschreven en omdat er kinderen in mijn klas zitten die lesbisch zijn gek vinden. En dat vind ik stom.
door Erwin op 30-10-2014
Een van de beste boeken van Marja Vos. Leuk geschreven en gezien het thema zou dit verhaal eigenlijk in alle schoolbibliotheken een plek moeten krijgen.