Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Anna's keuze en
Puck in Jordanië

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
17 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Anna, getrouwd, gaat met haar man naar Indonesië. Daar valt ze van de ene in de andere verbazing. Vooral hun bezoek aan de Papoea’s in Irian Jaya maakt veel indruk. In het tweede verhaal gaat Puck, pas gescheiden, een reis maken door Jordanië. Ze vindt dat het een land met twee gezichten is. Enerzijds een prachtig, boeiend land, anderzijds een land waar de vrouw nog niet veel te vertellen heeft. Op beide vrouwen maakt de reis zo’n indruk dat deze van invloed is op de rest van hun leven. Twee leuke verhalen verpakt in een reisverslag. Het lezen waard.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1948. Ik werkte als docente Nederlands en conrector onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, stijldansen, lezen en reizen. Door twee van mijn rondreizen werd ik geïnspireerd om de novelles Anna’s keuze en Puck in Jordanië te schrijven. Al eerder publiceerde Boekscout drie kinderboeken en een bundel korte verhalen voor volwassenen."

Productinformatie

ISBN
9789460897986 / 978-94-608-9798-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-09-2010
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Als ze uit het vliegtuig stappen zien ze ze al staan: de Papoea's met alleen een peniskoker aan, de vrouwen met een soort draagnet om hun hoofd. Hierin dragen ze groenten, koopwaar en zelfs baby's. Later zal Anna zien dat er zelfs een hondje in het net wordt gedragen. Een huisdier of voedsel? Ze dragen soms hele zware lasten. Verder hebben ze alleen een rieten rokje aan. Anna heeft weinig geduld. Ze wil zo snel mogelijk de straat op. Ze gaan allereerst naar de markt. Ze gaan te voet. Ze zien vrouwen lopen met takkenbossen op hun hoofd. Mannen op blote voeten. Sommigen hebben een bandje om hun voorhoofd. Het is hier een drukte van belang. Ze zitten midden tussen de Papoea's. Deze verkopen voornamelijk groenten. Tomaten, groene en rode, liggen keurig opgestapeld. Er zijn heel veel soorten. Ook is er veel gedroogde vis te koop. Ze zien hier zelfs een slager aan het werk. Met een eenvoudige hakbijl probeert hij botten te klieven. Een onsmakelijk gezicht. Met wat ze aanschouwen zou je bijna vegetariër worden. Ze kijken echter het meest naar de mensen. Papoea's! Het Danivolk! De mannen lopen inderdaad met peniskokers, gemaakt van een kalebas. Met touwtjes zitten deze vast rond het scrotum en om het middel. Ze hebben zich ook erg mooi versierd. IJdele mensen. Veel kettingen om. Als het kan met een varkenstand er aan. Ze dragen ook een prachtige tooi om hun hoofd. Kleine kinderen lopen met nog veel jongere kindjes rond. Baby's krijgen de borst. Er zijn maar enkele kramen. De meeste mensen zitten op de grond. Een kakofonie van stemmen. Soms wordt er een paraplu gebruikt om bescherming te zoeken tegen de felle zon. Veel inteelt? Sommige gezichten doen dit vermoeden. Hun leeftijd is moeilijk te schatten.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Peter op 06-10-2011
Twee verhalen verpakt in reizen, die je als het ware zelf meemaakt. Met leuke foto's. Lekker vlot geschreven.
Geschreven door Marja op 21-05-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
Geschreven door Barbara op 30-07-2012
Ik vond beide verhalen heel leuk om te lezen. Ze zijn boeiend en vlot geschreven en het is een leuke manier om andere landen en culturen te ontdekken zonder zelf op reis te gaan.
☆ ☆ door Leontine op 13-10-2012
Leuk boekje, dat je snel uitleest. Interessant om wat meer over de bezochte landen te weten te komen. In het eerste verhaal herkende ik de schrijfster echt terug.
door dewi op 08-02-2014
Ik heb weer genoten van deze twee verhalen!! Het leuke aan deze verhalen vind ik dat je gelijk een goede reis omschrijving hebt van Indonesie en Jordanie en in mijn geval heb ik gelijk weer wat eilanden op mijn "wil ik heen lijstje" gezet.(Jordanië staat er al op) Het boek is ook makkelijk te lezen en hierdoor lees je hem ook bijna in één keer gelijk uit.
door Karen op 02-05-2021
De twee verhalen hebben mij een mooie indruk gegeven van deze 2 landen. Indonesië staat al langere tijd op mijn reislijstje (met name Bali), maar Jordanië zal in de toekomst ook een heuse kandidaat worden. Zo mooi geschreven. Met de foto's erbij, krijg je gelijk een goede indruk van al het moois er te zien is. Kortom, weer een aanrader!