Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheim van Gerdien Goes

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,6 / 5 (12 reviews )
Prijs
18 ,60
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

In dit boek maken we kennis met Gerdien Goes, een alleenwonende, rijke, al wat oudere dame. Zij woont met haar hondje in Loosdrecht in een grote villa met een enorme tuin. Daar zij praktisch met niemand contact heeft, is ze in de ogen van de bewoners uit de omgeving een geheimzinnige mevrouw. Waar komt ze vandaan? Is ze ooit getrouwd geweest? Heeft ze kinderen gehad? Pas als ze zich aanmeldt voor de handwerkclub wordt een tipje van de sluier opgelicht. Stukje bij beetje komt de lezer achter haar geheimen.

Over de auteur

"Ik ben Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ik over op werk voor volwassenen. Het geheim van Gerdien Goes is mijn zestiende boek."

Productinformatie

ISBN
9789402223620 / 978-94-022-2362-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2016
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tegen het eind van de middag nam mevrouw Goes een beetje plechtig het woord.
‘Dames, ik weet dat we elkaar buiten dit handwerkclubje om nooit zien, maar ik wilde jullie toch uitnodigen voor een bezoekje. Het komende weekeind wordt het prachtig zomerweer en mijn tuin staat er enorm mooi bij. Ik ben er eigenlijk trots op en ik vind het jammer dat haast niemand hem ziet. Als jullie nu eens aanstaande zaterdag op de thee komen. Een uur of half drie? Dan kunnen we daarna nog gezamenlijk een drankje drinken. Ik zou het heel leuk vinden wanneer jullie kwamen.’ Opgelucht haalde ze adem. Zo, dat was er uit. Een belangrijke stap was genomen.
Mevrouw Van Eyk bedacht dat ze die middag eigenlijk met haar zus zou gaan winkelen, maar dat moest ze dan maar verzetten, want ze was enorm nieuwsgierig naar het grote huis van mevrouw Goes en haar mooie tuin. De anderen wilden ook allemaal graag komen. Dat grote huis even buiten het dorp had hen altijd al geïntrigeerd en nu kregen ze de kans hier eens te gaan kijken. Toen iedereen gezegd had te zullen komen, pakte mevrouw Goes tevreden haar tas in.
‘En, geen bloemen meebrengen hoor. Dat is zonde van jullie geld. Ik heb thuis een zee van bloemen.’
‘Dan bak ik een cake,’ zei mevrouw Bakker die haar naam vaak eer aan deed.
Vlak voor ze uiteen gingen kwam mevrouw Goes even naar Marian toe. ‘Je mag Teddy meenemen hoor. Dat vind ik gezellig, maar Leika ook, denk ik.’ Teddy en Leika, het hondje van Gerdien, waren al echte vriendjes geworden. Alvast nieuwsgierig naar aanstaande zaterdag ging het groepje uiteen.

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 07-02-2016
Ook in deze roman is Marja er weer in geslaagd je als lezer te boeien. De geheimen van Gerdien worden inderdaad stukje bij beetje bekendgemaakt. Of alle lezers er in slagen het 'niet met name genoemde geheim' tussen de regels door te herkennen? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Natuurlijk is de romantiek ook volop aanwezig in dit verhaal. Leuk om te lezen. Een gezellig boek.
door Riet van Beek op 19-02-2016
Marja heeft weer een mooi en boeiend verhaal geschreven. Ik heb het in één keer uitgelezen. Het verhaal werd steeds interessanter. Wat een familierelaas. Prachtig!
door Ida op 20-02-2016
Weer een boeiend boek van Marja Vos. In de loop van het verhaal wordt het 'geheim' van Gerdien ontwikkeld. Als bij het afwikkelen van een mummie wordt het geheim stukje bij beetje blootgelegd. Ik denk dat ik weet wat haar eigenlijke geheim is, dat schrijf ik niet want dan zou ik een leesverknoeier zijn. Mooie roman, drama, levensecht.
door Lina op 24-02-2016
Gezellig verhaal=zoveel haast om het uit te lezen, dat ik er verder niet bij nadacht om het te ontrafelen. Door ons gesprek kwam ik er wel achter. Leest makkelijk en boeit ook.
door Leontine van der Wal op 03-03-2016
Heerlijk boekje. Ze worden echt steeds beter. Het leest makkelijk, je ziet de personages gewoon voor je. Grappig vond ik ook dat de postbode de naam Ad had. Schoonhoven heeft jaren een postbode Ad gehad.
door Wil Stennekes op 22-03-2016
Op mijn sterfbed heeft de schrijfster dit boek aan me voorgelezen. Ik vond het geweldig. Het zal moeilijk voor haar worden deze kwaliteit te evenaren. Haar boeken worden steeds beter. DIKKE X.
door Erwin op 17-05-2016
Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en komen uiteindelijk knap samen. Boeiend verhaal voor jong en oud. Zonder dat het geheim echt bekend wordt geeft het boek de lezer genoeg aanwijzingen die tot de verbeelding spreken. Gewoon lekker lezen.
door Kiara Vos op 18-07-2016
Nou Peter, ik ben erin geslaagd het 'niet met name genoemde geheim' tussen de regels door te herkennen. Ik vond het verleden van Gerdien erg interessant geschreven. Je leest er makkelijk doorheen en ik heb het in een ruk uitgelezen. Ook ik was toch wel benieuwd naar Gerdien's geheim, uiteraard.
door joke scheer op 21-07-2016
Een goed verhaal vol vaart geschreven, In een keer uitgelezen! TOP!
door Dewi op 23-11-2016
Wat een verrassend boek is dit om te lezen. Beetje bij beetje leren we haar verdrietige geheimen kennen. Heel goed geschreven en als je er aan begint wil je hem in 1 keer uitlezen. Ook het einde heeft iets geheimzinnigs, maar als je het boek goed gelezen hebt dan vallen de puzzelstukjes op zijn plaats.
door Elly op 23-11-2016
Wat een leuk gezellig boek is dit. Ik heb op mijn vakantie genoten van dit boek. Echt een aanrader! En een leuk slot.
door Karen op 13-02-2017
Het was wederom weer een heerlijk boek. In het begin wist ik niet waar het heen ging, maar uiteindelijk vielen alle stukjes als een puzzel in elkaar. Uiteraard het geheim kunnen ontdekken. Het was een boek wat in adem uitgelezen werd door mij. Wat een mooi boek was dit!