Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Achterdocht

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (12 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

We maken in dit verhaal kennis met een aantal interessante inwoners van de stad Gouda die op de een of andere manier allemaal wat met elkaar te maken hebben. Hun leven kabbelt rustig voort tot één van hen wordt vermoord. De politie onder leiding van rechercheur Rob de Rooy en brigadier Marion van Eyk probeert zo snel mogelijk de dader te vinden. Dat is echt nodig, want deze misdaad houdt de gemoederen bezig. Iedereen verdenkt iedereen. Zo kan de situatie niet voortduren. Vandaar de titel van deze roman: Achterdocht.
Dit spannende verhaal moet je in één adem uitlezen.

Over de auteur

Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, fietsen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen.
In 2018 kreeg ze van de uitgever een oeuvreprijs.

Productinformatie

ISBN
9789464038736 / 978-94-640-3873-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-12-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Haar prachtige lichaam glansde van het zweet. Ze had een blij en voldaan gezicht en voelde zich gelukkig. Ze liet zich van het lichaam van haar twintig jaar jongere minnaar glijden en ging naast hem op haar rug liggen, sloot haar ogen. Ze was tevreden.
Hij draaide zich op zijn rechterzij opdat hij met zijn linkerhand haar borst kon strelen. Ze zuchtte eens diep. En net als op alle maandagmiddagen viel ze in een diepe slaap. Hij bekeek haar nog eens goed. Ze had nog een prima figuur. Maatje 38. Dat vertelde ze altijd trots. Zo kon ze nog altijd goed kiezen wat voor kleding ze zou dragen. Alles stond haar nog.
Om half twee was hij bij haar huis gearriveerd. Zoals altijd stond er een koud biertje voor hem klaar. Zij nam een glas rosé. En al snel daarna nog een. Ze praatten over van alles en nog wat. Ze had een brede interesse en zat nooit om gespreksstof verlegen.
En dan was het tijd voor de slaapkamer. Die ruime, prachtig ingerichte kamer met dat grote bed. Hij verwende haar en voldeed aan haar eisen. Een twintig jaar jongere vrouw kon niet aan haar tippen. Ze wist precies hoe ze haar partner tot grote hoogten kon brengen. Maar ze wist ook precies wat ze van hem wilde. In het begin had ze hem vele aanwijzingen gegeven. Nu wist hij zo langzamerhand wel wat ze wilde. Hij was van goede wil. De afspraken die ze gemaakt hadden waren duidelijk. Op maandagmiddag ging alles volgens haar regels. En hij kreeg na afloop een goed gevulde envelop. De enige eis die ze gesteld had, was dat hij naast haar en zijn huidige vriendin het met niemand deed. Zou ze erachter komen dat hij zich niet aan zijn woord hield, dan zou ze hem …

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 12-12-2020
Opnieuw een vlot leesbare roman die door een moord ook een thriller wordt. Je kan natuurlijk van het begin af aan gokken wie er vermoord zal worden en wie dan de dader geweest is. Maar er zijn meerdere personen die een motief hebben. Het is ook een liefdesroman. want de liefde heeft meerdere aspecten. Fijn om een aantal uren vermaakt te worden.
door Leontine op 23-12-2020
Leuk boek, met een verrassend einde. Ik heb genoten.
door Dewi op 30-12-2020
Wat een geweldig boek weer! Ik heb hem in 1x uitgelezen. Leuk verhaal met een niet verwacht einde.
door Miranda op 15-01-2021
Dit is een boek om in één keer uit te lezen. Vermakelijk en vol achterdocht!
door Kiara op 18-01-2021
Zo knap hoe je alle personages tot in de puntjes hebt uitgewerkt en mij opnieuw weet te verrassen met het einde!
door Karen op 01-02-2021
Wederom weet Marja ons weer een heerlijk boek voor te schotelen. 1 voor 1 worden de hoofdpersonen aan ons voorgesteld. En al lezend kom je achter de verbanden met elkaar. Het is een zeer prettig boek om te lezen. Veel te kort natuurlijk... Maar de conclusie was weer, net als in de vorige boeken, iets wat je niet had verwacht. Ik zie alweer uit naar een volgend boek.
door Ida van Doren op 13-02-2021
Ik heb zojuist Achterdocht uitgelezen. Ik vond het een leuk verhaal waarin heel veel verschillende personages uitvoerig aan bod kwamen. Er werd een moord gepleegd dat op zich is niets bijzonders, maar de dader die was wel bijzonder. De vermoorde persoon, daar had ik niet veel medelijden mee, wel met de dader. Het was een leuk boek om te lezen. Het leest gemakkelijk en staat garant voor een lekker middagje lezen.
door Dries de Jager op 22-02-2021
Mooi om te zien hoe de vermoorde persoon langzaam maar zeker wordt neergezet als een nogal onsympathiek persoon. Als hij uiteindelijk vermoord wordt, voel je als lezer dan ook weinig medeleven. De andere personen zijn wel sympathiek. Zelfs voor Debbie, de verwende/verwaande rijke weduwe, ga je wat sympathie voelen. Hoewel bijna iedereen - terecht - min of meer een hekel heeft aan de vermoorde persoon, heeft eigenlijk niemand een zodanig sterk motief, dat je een moord (en gevangenisstraf) ervoor over zou hebben. Voor de lezer blijft het dan ook gissen. De dader is echt een verrassing. Het boek eindigt met een happy end. Een spannend boek met mooie verhaallijnen.
door Dagmar op 18-03-2021
Leuk en boeiend boek, die er inderdaad voor zorgde dat ik hem in 1x wilde uitlezen. Met tevens een verrassend einde, daar hou ik wel van.
door Erwin op 30-04-2021
Wat mij betreft het beste boek van Marja Vos tot nu toe. Enige minpunt wat ik kan verzinnen is dat het verhaal eigenlijk nog langer had mogen duren. Verschillende personages zijn goed tot leven gebracht en het boek vraagt er om in één ruk uitgelezen te worden!
door Joke van der horst van der weiden op 15-05-2021
Het is een spannend boekje heb, het in één keer uitgelezen. Ik wou wel graag weten wie het nu gedaan heeft!
door Petra op 08-06-2021
Wat een heerlijk boek weer! Ik ga niks verklappen maar ik kan wel zeggen dat het einde weer verrassend was.