Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
3 reviews
Prijs
13 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

De drie vriendinnen Maxime, Joëlle en Natasja zitten in groep vijf en ze maken van alles mee. De alledaagse dingen beleven ze met een vleugje spanning. Ook zijn ze niet ongevoelig voor de charmes van enkele jongens in de klas. Maar soms komen de meiden voor een dilemma te staan. Hoe moet je Vaderdag vieren als je twee moeders hebt? En wat moet je geloven als je oma mailt dat ze op vakantie mensen ziet die zo arm zijn dat ze geen kleding aan hebben? Kortom, een boek waar zowel jongens als meisjes veel plezier aan kunnen beleven.

Over de auteur

"Ik (geboren in 1948) heb gewerkt als docente Nederlands en conrector van de onderbouw op een grote scholengemeenschap in Schoonhoven. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Nu ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn grote hobby: schrijven. Mijn drie kleindochters inspireerden mij bij de totstandkoming van dit boek. Met De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja maak ik mijn debuut."

Productinformatie

ISBN
9789088348907 / 978-90-883-4890-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-05-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het nieuwe meisje. Maxime en Joëlle zitten allebei in groep vijf. Ze vinden dit een leuke groep. Je krijgt al wereldoriëntatie. Dat betekent dat je al wat geschiedenis leert en ook al wat aardrijkskunde. Je krijgt zelfs al huiswerk. Laatst moesten ze de provincies leren met de hoofdsteden erbij. De meisjes zijn al heel lang vriendinnen. Al vanaf groep 1 zitten ze bij elkaar in de klas. Ook na schooltijd spelen ze dikwijls samen. Af en toe eten ze tussen de middag gezellig een boterhammetje bij elkaar thuis. Ze houden allebei van knutselen, dansen en spelletjes doen op de computer. Ze zitten ook samen op gymnastiek. Ze hebben bijna nooit ruzie, maar er is één ding, dat ze niet zo leuk vinden. Ze zijn namelijk allebei op dezelfde jongen. Ze zijn op Thomas. Hij ziet er ook zo leuk uit. Hij is echt vet cool. Als hij aandacht aan Maxime besteedt, is Joëlle jaloers. Maakt hij een praatje met Joëlle, dan is Maxime een beetje nijdig. Toen het schooljaar al een paar weken aan de gang was, kwam er een nieuw meisje in de klas. Ze heette Natasja. Zag er leuk uit. Blond haar. Een brilletje op. Paars! Toch keken de meisjes een beetje de kat uit de boom. Ze bekeken het nieuwe meisje wel, maar niemand maakte af en toe een praatje met haar. De enige die aandacht aan haar besteedde, was Thomas. Elke keer liep hij weer naast haar. Maxime en Joëlle keken elkaar dan even aan. Op een keer zagen ze zelfs, dat hij haar tas droeg, toen ze na schooltijd naar huis liepen. Pfffff! Wat een uitslover!

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Peter op 27-10-2011
Dit eerste deel uit een serie van drie over deze drie meiden zou in de bibliotheek van alle basisscholen moeten staan. Heel leuk en eigentijds.
Geschreven door Marja op 21-05-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
Geschreven door Tamara op 10-06-2012
Ik vind het een leuk boek, omdat de meisjes veel leuke dingen beleven met z'n drieën.