Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jetske

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,8 / 5 (11 reviews )
Prijs
17 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

In Jetske wordt een vertederende liefdesgeschiedenis beschreven. De twee jonge kinderen die samen opgroeien, samen leren fietsen, samen naar de middelbare school gaan en vervolgens ook trouwen is een verhaal uit een sprookje. Maar dan gaat Jetske een reis naar Zuid India maken. De gebeurtenissen hier brengen een wending in haar tot nu toe rustig verlopen leventje. Op een spannende manier wordt beschreven hoe Jetske een oplossing zoekt voor haar probleem. Een ontroerend verhaal dat je in één keer wil uitlezen.

Over de auteur

"Mijn naam is Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me liet inspireren door mijn kleinkinderen. Nu schrijf ik ook voor volwassenen. Deze keer een vertederende liefdesgeschiedenis."

Productinformatie

ISBN
9789402202410 / 978-94-022-0241-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-10-2013
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

2025

Veertien dagen geleden is onze jongste zoon geboren. Mijn vrouw Evelyne en ik zijn het erover eens dat ons gezin nu compleet is.
Vanavond heb ik naar onze Benjamin staan kijken hoe hij lag te slapen in zijn wiegje. Hij heeft donkere haartjes en lange , zwarte wimpers. Het was net of hij glimlachte in zijn slaap. Ik voelde me ontroerd, trots en gelukkig.

Ook ik ben de jongste van drie kinderen. Ik heb een broer en een zus. Wij groeiden op in een gelukkig en harmonieus gezin, waarin mijn moeder het middelpunt was. Ze was altijd vrolijk en lachte om alles wat we deden. Als we verdriet hadden, was ze er om ons te troosten, hadden we een probleem, dan hielp ze ons met het vinden van een oplossing.

Ik had een gelukkige jeugd. Enkele weken terug bekeek ik nog de foto die gemaakt werd toen ik mijn atheneumdiploma haalde. Ik sta tussen mijn stralende ouders in. Het leven lachte me toe, ik zou gaan studeren.

En toen kwam die middag dat ik met mijn vader ging wandelen. Wanneer we door het bos of langs het strand liepen, voerden we altijd hele gesprekken. Die middag vertelde hij mijn moeders geheim. Mijn wereld stortte in. Mama, die ik altijd op een voetstuk plaatste. Hoe kon ze zoiets doen?Mijn leven veranderde op slag. Ik wilde haar nooit meer zien. En mijn vader ook niet meer. Tot ik hoorde…

Toen ik naar onze jongste keek, voor wie het leven nog moet beginnen, besloot ik voor hem en voor zijn broers, voor als ze volwassen zijn en zelf kinderen hebben, de geschiedenis van hun oma op papier te zetten.
En daarom zit ik nu achter mijn computer. Het eerste woord dat ik tik is de naam van mijn moeder: JETSKE.

Reviews (11)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marja Vos op 04-10-2013
Voor meer informatie over de schrijfster, zie www.marjavos.nl
door Peter op 12-10-2013
Marja is er opnieuw in geslaagd mij als lezer te boeien. Begint het aanvankelijk als een verhaal waarin problemen schijnen te ontbreken, krijgt het halverwege een opwindende wending. Tot het eind aan toe blijven de verrassingen zich opstapelen. Ontroerende momenten dienen zich aan op weg naar het einde. Leuke illustraties bij de reisonderdelen.
door Kiara op 23-10-2013
Ik vind dit een erg leuk verhaal, omdat het speciaal begint. Gelijk was ik geboeid omdat ik het geheim van Jetske wilde weten. Terwijl ik aan het lezen was had ik nog geen idee wat het geheim zou zijn, waardoor ik door wilde blijven lezen. Ik heb het boek dan ook in één keer uitgelezen. Ook de zelfgemaakte foto's waren een leuke extra. Ik vond het ook heel goed dat ik zelf een heel ander einde had verwacht, waardoor ik verrast bleef tot het laatste moment.
door Leontine op 26-10-2013
De boekjes waren al heel leuk, maar worden nog steeds beter. Ik heb echt genoten van Jetske. Wat een mooi, menselijk verhaal
door Wil Stennekes op 09-11-2013
Ik wil even reageren op de boekjes van Marja Vos. Ik heb ze alle 11 met plezier gelezen. Ze is begonnen met kinderboekjes en in de loop der tijd zijn het allerlei soorten verhalen geworden. Doordat Marja met haar Peter altijd reist zijn er ook reisverhalen bij versierd met eigen gemaakte foto's, wat het bijzonder maakt. Zo ben ik bij boekje nummer 11 gekomen, Jetske, wat ik een mooi menselijk verhaal vind. Ik heb het achter elkaar uitgelezen. Ik wil iedereen aanraden ook eens een boek van Marja te kopen, want ze heeft steeds een ander onderwerp. Ik zou graag willen dat ze ook eens een gedichtenbundel uitgeeft, want ook daar is ze bedreven in. Veel succes Marja.
door dewi op 30-11-2013
Jeetje weer zo een goed boek. Toen ik begon met lezen vond ik het zo leuk omdat ik bepaalde dingen echt kon vergelijken met mijn eigen leven. ( lieve man, druk leventje, af en toe tijd voor mezelf nodig hebben, reizen) Maar ineens kwam die wending in het verhaal....... zo mooi maar ook heel zielig. En dan natuurlijk het einde van boek.......zo sneu. Dus mevrouw Vos u heeft het weer super gedaan!!! ;)
door Eveline Bos op 22-12-2014
Dit boek leest ook weer erg prettig en wil je niet wegleggen. Leuk dat de schrijfster haar eigen reiservaringen in het boek heeft verwerkt en eigen illustraties heeft toegevoegd, voor extra verbeeldingskracht voor de lezer. Hoewel ik wel het vermoeden had waar het verhaal naar toe zou gaan, gebeurde er aan het einde van het boek toch weer dingen die ik niet had zien aankomen... knap gedaan!
door Dries, Amersfoort op 24-01-2015
Het verhaal begint rustig, het is niet direct duidelijk wat voor spannende zaken je mag verwachten. Tijdens de reis in India gebeurt er iets onverwachts... Vervolgens neemt de schrijfster ons weer mee in rustiger vaarwater. Echter, aan het einde worden we getrakteerd op onverwachte en tragische ontwikkelingen. De schrijfster heeft er een mooi, menselijk verhaal van gemaakt. Ieder mens maakt fouten. De schrijfster laat ons zien, dat het gaat om de manier waarop je daarmee omgaat.
door Joke Van der Horst- Van der Weiden op 12-06-2015
Dit is het eerste boek dat ik in een keer heb uitgelezen. Ik deed dit op vakantie. Het was spannend en leuk.
door Ellen Zwiers op 13-05-2018
Wat een super liefdevol en mooi en vergevingsgezind boek.Hoe lief en houden van bezit deze Rowdi. Hij heeft alles echt goed op een.rijtje denkt goed over dingen na en relativeerd geweldig. In 1 ruk uit gelezen. Zo pakkend geschreven dank je wel Marja.XXX
door Karen op 01-04-2021
Het boekje lag al enige tijd op de leesstapel. Een tijd geleden begon ik eraan in een drukke periode. Ik kwam er niet doorheen... nu heb ik een aantal dagen geleden het boekje gepakt en ben er met veel leesplezier doorheen gegaan. Een heel mooi, boeiend boek. Wel een heftig einde... Kortom, weer een aanrader voor de lezers.