Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hotel De Vrijheid

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
3,8 / 5 (12 reviews )
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

In het noordoosten van Frankrijk, midden op het platteland, staat het kleine hotel "De Vrijheid" waar verschillende gasten hun rust hervinden. Het hotel is het trotse bezit van Pierre. Pierre is een hartelijke man, maar hij verzwijgt een aantal belangrijke dingen. Het leven van de hoteleigenaar lijkt voorspoedig te verlopen, totdat hij plotseling verdwijnt. Rechercheur La Croix wordt ingeschakeld om erachter te komen wat de reden van Pierres verdwijning is. En wat heeft de in Parijs wonende Philip met het hotel te maken? Hotel De Vrijheid is een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie of om ‘even weg’ te zijn uit het dagelijks leven.

Over de auteur

"Ik (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Productinformatie

ISBN
9789461769794 / 978-94-617-6979-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-04-2012
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hotel De Vrijheid Een mooie zomerdag liep ten einde. De zon had geen moment verstek laten gaan. Het was druk geweest op de autowegen. Een stroom toeristen uit Nederland en België was op weg gegaan naar het zuiden van Frankrijk. Het was begin juli. Veel vakantiegangers reden zo’n reisdag in één keer door tot voorbij Lyon. Vele anderen zochten aan het eind van de dag een camping of een hotelletje. Hotel De Vrijheid lag in de Vogezen. Halverwege Toul en Dijon moest je de grote weg verlaten en in oostelijke richting rijden. Op ongeveer 15 kilometer afstand van het schattige plaatsje Épinal, stond het kleine hotel De Vrijheid. Het was het trotse bezit van Pierre. Het hotel had twaalf slaapkamers: twee eenpersoonskamers en tien tweepersoonskamers. Er was dus plaats voor tweeëntwintig gasten. Deze avond was het vol geweest. Veel gasten kwamen alleen maar overnachten. Na een goed ontbijt waren ze van plan door te reizen naar het zuiden. Anderen vonden dit kleine hotel in de Vogezen een doel op zich. In de omgeving was het goed toeven. Je kon hier prachtige wandelingen maken. Sommigen kwamen dan ook voor de rust van het platteland. Wanneer je in De Vrijheid wilde dineren kon dat. Dat moest echter op tijd worden doorgegeven. Alle gasten die hier aten zaten aan één lange tafel. Dat was een idee van Pierre geweest. Hij zag zijn gasten als één grote familie. Het diner was uitgebreid en vulde bijna de gehele avond. Wanneer het eten ten einde was, gingen de gasten dan ook altijd bijna allemaal direct naar bed. Op deze mooie zomeravond hadden de gasten buiten gegeten. In de prachtige tuin was een hoekje afgescheiden waar het avondeten plaatsvond. De verlichting was gezellig. Overal stonden bakken vol bloemen. De tuin zag eruit alsof hij dagelijks liefdevol werd verzorgd. De meeste gasten waren al naar bed.

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Peter op 09-05-2012
Opnieuw een goed leesbaar boek van Marja Vos. Hierin speelt o.a hoe mensen denken over homoseksualiteit en de gevolgen voor hun relaties een rol. Verder worden familiegeheimen stapje voor stapje onthuld. De verdwijning van Pierre maakt veel los. Tot het eind boeiend.
Geschreven door Marja op 21-05-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
Geschreven door Miranda op 21-05-2012
Dit boek boeit vanaf het begin en verrast tot het eind. Erg goed geschreven. Ik vind dit boek het beste van Marja Vos tot nu toe.
Geschreven door Kiara Vos op 03-06-2012
Ik ben natuurlijk super trots op mijn oma, dat zij zoveel inspiratie heeft, om zulke leuke boekjes te schrijven. De boekjes zijn erg goed. En niet alleen omdat ze mijn oma is, hoor. Het boek Hotel de Vrijheid vind ik erg leuk en spannend. Ik heb het ook in één keer uit gelezen. Samen met de mentrix van B1b, vind ik dit het beste boekje.
Geschreven door Gerrit van Beek op 08-06-2012
Ineens, zonder onderbreking uitgelezen. Dat kan alleen maar met verhalen die je pakken en je niet meer loslaten. Mijn bladwijzer is werkeloos op de tafel blijven liggen, nog nooit voorgekomen. Vol verwachting klopt mijn hart...
Geschreven door Riet van Beek op 09-07-2012
Wat heb ik genoten van dit boekje. Las het in een keer uit. Het bijzondere vond ik , dat de lezer nieuwsgierig blijft tot en met de laatste bladzijde. Misschien komt er wel een tweede deel van Hotel de Vrijheid.
door Leontine op 13-10-2012
Ik vond dit echt een heel leuk boek. Je leest het in één keer uit.
Geschreven door Jurgen op 19-10-2012
Het leukste boekje tot nu toe, maar ik heb de nieuwste nog niet gelezen. Het voelt echt alsof je in zo'n klein plaatsje in Frankrijk loopt als je dit boekje leest. Leuk geschreven.
☆ ☆ door Marijke op 11-04-2014
Dit boek boeide mij vanaf het begin tot het einde erg goed geschreven ik kijk uit naar het nieuwste boek van je
Geschreven door Karen op 04-05-2015
Een boek waarin het begin heel veel informatie werd gegeven, maar al lezend werd ik meegezogen in het boek, zodat je eigenlijk het hele boek in 1 keer wilde uitlezen. Zeer verrassend einde. Geweldig boek!
door Ida van Doren op 14-09-2016
Ik las het boek in een keer uit! Het verhaal is vlot geschreven. De karakters zijn duidelijk, je ziet de mensen zo voor je. Het verhaal boeit, je wordt nieuwsgierig en je gaat meeleven. Het is een soort "Shame and scandal in de family" Met een gedeeltelijk happy end, bezorgde dit boek mij een heerlijk leesmoment.
door Petra Lelieveld op 24-09-2016
Ik vind dit het beste boek dat ik van Marja heb gelezen. Wanneer je in Frankrijk bent geweest krijg je echt weer dat gevoel om daar te zijn. Er is continu spanning in dit boek, je wilt weten hoe het verder gaat. Wat is er aan de hand in deze familie? Je leest het echt in 1 keer uit ! Een aanrader en inderdaad heerlijk voor in de vakantie-koffer !