Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op mannenjacht

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,4 / 5 (17 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Helga is vijfenvijftig jaar wanneer haar man komt te overlijden. Haar wereld stort in, maar ze heeft hem beloofd dat ze de rest van haar leven niet alleen zal blijven. Maar waar vind je nu een lieve man? De leuke zijn allemaal al getrouwd. Ze besluit te gaan daten op een internetsite. Op zaterdagmiddagen brengt ze haar vriendinnen altijd op de hoogte van haar liefdesavonturen. Er wordt veel gelachen, maar zal ze ooit de ware vinden? Net wanneer ze denkt haar zaakjes weer aardig op orde te hebben, overkomt haar nog iets vervelends. Komt hier een oplossing voor?

Over de auteur

"Ik ben Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Productinformatie

ISBN
9789402214543 / 978-94-022-1454-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-01-2015
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Alleen Helga had het woord nog niet genomen. Ze genoot stilletjes van het dolle gedoe van haar vriendinnen. Zou ze zeggen wat ze op haar hart had? Of zouden ze het gek vinden? Nee, ze zou het zeggen. Deze grieten vonden immers bijna niets gek.
‘Ik wil ook wat zeggen,’ nam ze het woord.
De andere vrouwen werden stil. Het klonk zo ernstig.
‘Ik heb een besluit genomen.’
‘Een besluit?’ vroeg Pien.
Helga knikte.
‘Kijk,’ begon ze, ‘Twan is nu twee jaar dood. Jullie doen allemaal ontzettend je best voor mij. Ook dat kennisje met wie ik naar het koor ga. En mijn schoonzusje en mijn zwager. En buurman Rob. Maar het is en blijft een eenzaam bestaan.’
‘Daar is niets mis mee,’ reageerde Simone. ‘Het is alleen een kwestie van wennen. Je hoeft nooit meer rekening te houden met iemand.’
‘Nou, dat is het hem nu juist. Ik wil wel graag met iemand mijn leven delen. Gewoon wakker worden naast een warme man.’
‘Seks dus,’ ketste Simone.
‘Nee! Het gaat niet om de seks. Het gaat om warmte. Om gezelligheid. En dan samen ontbijten en niet alleen. En samen koffie drinken en praten over het nieuws dat in de krant staat.’
‘Saai hoor,’ reageerde Simone weer.
Pien en Anita, zelf getrouwd, begrepen wat Helga bedoelde.
‘Wat ik wilde zeggen is dat ik eigenlijk best wel weer open sta voor een nieuwe relatie. Maar ja… Waar haal je zo gauw een man vandaan? De leuke mannen zijn allemaal bezet.’ Ze zuchtte.
‘Dat is niet waar Helga,’ begon Anita, ‘ook leuke mannen kunnen weduwnaar worden. Misschien zoeken zij ook wel een partner.’
‘Dus jullie vinden het niet gek dat ik een ander zou willen? Vinden jullie het geen verraad of ontrouw aan Twan?’ vroeg Helga aarzelend.

Reviews (17)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Peter op 11-02-2015
Opnieuw een goed leesbaar boek van deze schrijfster. Deze keer heeft ze een totaal ander onderwerp gekozen. Datingsites zijn een hype. Via de hoofdpersoon Helga slaagt de schrijfster er op een humoristische manier in een beeld te schetsen van het daten. Maar natuurlijk ontbreekt ook een stukje spanning niet. Ik heb het met veel plezier gelezen.
door Leontine op 18-02-2015
Weer een heerlijk boek. Ik heb ervan genoten. De karakters worden zo leuk beschreven, je ziet de mensen voor je bij wijze van spreken.
door Miranda op 23-02-2015
Dit is een leuk boek met humor geschreven en het leest prettig. Ik heb het in een avond uitgelezen, het is grappig en ontspannend.
door Erwin op 02-03-2015
De boeken van Marja Vos worden steeds completer.
Hoewel de start van het boek anders doet vermoeden zit er juist veel humor in verwerkt. Het verhaal leest lekker weg en de personen komen echt tot leven.
Een aanrader!
☆ ☆ door Riet op 06-03-2015
OP Mannenjacht heb ik in een adem uitgelezen.
Het begon verdrietig , maar werd al gauw een
ondeugend meisjesboek, met ook een heel spannend deel erin.
Het wordt eind goed al goed met een gezellig happy end.
Ik heb echt genoten.

door Wil op 27-03-2015
Ik ben Wil Stennekes uit Schoonhoven. Aangezien ik alle 14 boeken van Marja Vos in mijn bezit heb, kan ik zeggen dat ik de ontwikkeling als schrijfster heb meegemaakt. Het laatste boekje genaamd Op Mannenjacht vind ik bijzonder leuk. En waarom? Omdat alle actualiteiten die in de wereld de laatste jaren hebben plaatsgevonden door het verhaal heenlopen. Ook Schoonhoven komt aan de beurt. Het is een leuk en spannend verhaal geworden met een bijzondere ontknoping. Mijn ervaring is dat ik vind dat Marja op weg is om een volwassen schrijfster te worden. Ik wens haar voor de toekomst veel succes.

☆ ☆ door ingrid op 13-04-2015
Ik heb het verhaal, af en toe giechelend, gelezen!
Geweldig zoals Marja de types beschrijft. Zeker omdat ik enige karakters heb aangedragen......
En dan het moment van de stalker......spannend! Op zo'n moment kan ik het boek niet meer wegleggen, doorlezen dus!!!!
Uiteindelijk, gelukkig, een mooi einde.
Lekker om te lezen.
door Joke van der Horst- Van der Weiden op 12-06-2015
Eigenlijk lees ik nooit een boek, maar dit boek heb ik in een keer uitgelezen. Het was spannend en leuk. Een aanrader.
door Marianne op 17-07-2015
Opnieuw een uitstekend verhaal met een spannende twist. Heb het boek in een keer uitgelezen! Je voelt als het ware de spanning stijgen. Leest lekker weg en je leeft mee met de hoofdpersoon. Absolute aanrader. Ook lekker om mee te nemen op vakantie! Spannend en humor in een boek!
door Jan Walet op 17-07-2015
Fantastisch. Je heb me meegenomen in een verhaal wat realistisch is en zo van deze tijd. Echt spannend en wat een mooi eind. Een aanrader voor iedereen die van lezen houdt.
door Ida van Doren op 06-10-2015
Ik heb dit verhaal in een keer uitgelezen. Het was onderhoudend, grappig, ontroerend. Een aanrader voor iedereen die van onvervalste romantiek houdt. Lekker op de bank met dit boek en een kopje koffie erbij.
door Dewi op 30-12-2015
Had dit boek meegenomen op vakantie en heb er erg van genoten. Het is echt een leuk en spannend boek en zeker een aanrader. Leest ook heel makkelijk. Super bedankt weer mevrouw Vos en ik kijk nu alweer uit naar de volgende!!
☆ ☆ door Marijke op 13-01-2016
Ik heb dit boekje meegenomen naar het ziekenhuis ik heb er erg van genoten. Het is weer een spannend boekje en zeker ook een aanrader. Het leest ook heel gemakkelijk.
door Petra Lelieveld op 18-04-2016
Alweer een boek gelezen van Marja. Ze lezen lekker makkelijk en je wil graag weten hoe het verder gaat.
Het verhaal begint wat verdrietig maar krijgt al snel een vrolijke wending met een leuk plot.
Het thema : een man zoeken via internet is ook echt iets van de huidige tijd.
Ga zo door Marja !
door Dries de Jager op 07-05-2016
In het begin gebeurde er niet zoveel, het verhaal leek zelfs wat saai. Tijdens een langere treinrit merkte ik echter dat de spannende verwikkelingen elkaar snel opvolgden, en wilde ik het boekje het liefst in een keer uitlezen.
door Karen op 13-05-2021
Na vele boeken gelezen te hebben, kwam ik erachter dat ik dit boekje nog niet gelezen had. Dus snel besteld en lezen maar...
Het is een boek wat je het liefst in 1x wil uitlezen. Het verhaal is zo opgebouwd, waardoor je makkelijk het boek even aan de kant kunt leggen, om snel weer verder te lezen.
Een mooi verhaal. Met een uitkomst die je niet echt zou verwachten.
Kortom, weer een aanrader!!!
door Linda op 18-05-2022
Wat leest dit boek lekker weg. Heerlijke, klare taal en een verhaal dat uit het leven gegrepen lijkt met karakters die je zo tot je vriendenkring zou rekenen. Een gevoelig verhaal met ook nog eens fijne humor én een mooi plot! Met een portie liefde als kers op de taart. Erg van genoten.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja

Marja Vos

De drie vriendinnen Maxime, Joëlle en Natasja zitten in groep vijf en ze maken van alles mee. De alledaagse dingen beleven ze met een vleugje spanning. Ook zijn ze niet ongevoelig voor de charmes van enkele jongens in de klas. Maar soms komen de meiden voor een dilemma te staan. Hoe moet je Vaderdag vieren als je twee moeders hebt? En wat moet je geloven als je oma mailt dat ze op vakantie mensen ziet die zo arm zijn dat ze geen kleding aan hebben? Kortom, een boek waar zowel jongens als meisjes veel plezier aan kunnen beleven.
15,99
Voorkant cover

Ik heb twee moeders

Marja Vos

6 reviews
Maartje Wolf heeft niet zoals de meeste kinderen uit groep 6 een vader en moeder, maar ze heeft twee móéders. Zij is daar helemaal aan gewend, maar voor sommige mensen is dat nogal vreemd. Maartje heeft veel aan haar hoofd, want ze moet dit jaar een spreekbeurt houden. Ook staat haar iets spannends te gebeuren. De mama’s hebben namelijk iets belangrijks te vertellen.
15,50
Voorkant cover

Bram de ram en andere verhalen

Marja Vos

4 reviews
Bram de ram is een bundel korte verhalen voor volwassenen. In ieder verhaal staat een dier centraal. Soms is de schrijfster aan het woord, een andere keer het dier. Dat laatste kan heel humoristisch zijn, want mag een dier niet openhartiger zijn dan een mens? Een bijzondere bundel, bij het lezen ervan verschijnt een glimlach op je gezicht.
16,99
Voorkant cover

Het ongeluk

Marja Vos

4 reviews
De leerlingen van groep zes hebben dit jaar voor het eerst een meester. Meester Rob. Hij lijkt in het begin wat streng, maar al snel vinden zijn leerlingen hem top. Wanneer een jongen uit deze klas een ongeluk krijgt, weten de meester en zijn klas hier positief mee om te gaan. Dit spannende en leuke boekje is geschreven voor jongens en meisjes van groep vier t/m zeven, maar ook voor hun ouders en grootouders. Het is het vervolg op De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja, maar als je dat boekje niet gelezen hebt, is dit geen probleem.
16,50
Voorkant cover

Anna's keuze en Puck in Jordanië

Marja Vos

7 reviews
Anna, getrouwd, gaat met haar man naar Indonesië. Daar valt ze van de ene in de andere verbazing. Vooral hun bezoek aan de Papoea’s in Irian Jaya maakt veel indruk. In het tweede verhaal gaat Puck, pas gescheiden, een reis maken door Jordanië. Ze vindt dat het een land met twee gezichten is. Enerzijds een prachtig, boeiend land, anderzijds een land waar de vrouw nog niet veel te vertellen heeft. Op beide vrouwen maakt de reis zo’n indruk dat deze van invloed is op de rest van hun leven. Twee leuke verhalen verpakt in een reisverslag. Het lezen waard.
19,50
Voorkant cover

De mentrix van B1b

Marja Vos

11 reviews
De mentrix van B1b is een vlot geschreven verhaal over een getrouwde vrouw en moeder van drie kinderen, die docent is in het voortgezet onderwijs en ook mentrix is van een brugklas. In de loop van een schooljaar maakt ze van alles met haar leerlingen mee. Wat is er aan de hand met Yara? En hoe helpt ze die jongen met dat grote probleem? In dit boekje vertelt de schrijfster op een goed leesbare wijze wat Loes allemaal overkomt. Een leuk verhaal met veel humor en met ontroerende momenten. Echt een aanrader!
18,50
Voorkant cover

Beestenboel

Marja Vos

Beestenboel is het derde en laatste kinderboek in de serie over de avonturen van de drie vriendinnen Maxime, Joëlle en Natasja. De meisjes zitten nu al in groep acht. Ze maken weer van alles mee. Ze richten een club op: Beestenboel. Verder gaan ze zich oriënteren op het voortgezet onderwijs. Heel spannend. Natasja mag op paardrijles en Joëlle komt op de televisie waar ze mag vertellen hoe ze geboren kon worden doordat een aardige meneer een zaadje doneerde. En Maxime? Zij wordt verliefd. Marja Vos' zevende boek (allen uitgegeven bij Boekscout.nl) is een leuk boek voor jong en oud.
17,50
Voorkant cover

Hotel De Vrijheid

Marja Vos

12 reviews
In het noordoosten van Frankrijk, midden op het platteland, staat het kleine hotel "De Vrijheid" waar verschillende gasten hun rust hervinden. Het hotel is het trotse bezit van Pierre. Pierre is een hartelijke man, maar hij verzwijgt een aantal belangrijke dingen. Het leven van de hoteleigenaar lijkt voorspoedig te verlopen, totdat hij plotseling verdwijnt. Rechercheur La Croix wordt ingeschakeld om erachter te komen wat de reden van Pierres verdwijning is. En wat heeft de in Parijs wonende Philip met het hotel te maken? Hotel De Vrijheid is een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie of om ‘even weg’ te zijn uit het dagelijks leven.
18,50
Voorkant cover

Moord in Schoonhoven

Marja Vos

12 reviews
In het titelverhaal van deze bundel wordt er een lijk gevonden in het stadspark in Schoonhoven. Alles wijst op moord. Kan de politie de dader op tijd oppakken of lopen er nog meerdere mensen gevaar? De meeste verhalen in dit boek spelen in Nederland op duidelijk herkenbare plaatsen. Er komen vele onderwerpen aan de orde. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je nieuwe buurvrouw een heks blijkt te zijn? En heb jij ook wel eens een nachtmerrie als de vrouw in het negende verhaal? En hoe wordt er wraak genomen op de man die je bedroog? Een meeslepend boek.
20,50
Voorkant cover

Indonesië en ik

Marja Vos

12 reviews
Marja Vos vertrekt als zesjarig meisje naar Indonesië omdat haar vader daar moet gaan werken. Later gaat ze terug met haar gezin. Ook haar man verliest zijn hart aan dit land en zo reizen ze daarna nog meerdere malen naar haar tweede vaderland.
Er is in dit verhaal een goede balans gevonden tussen het autobiografische en de beschrijving van de vele eilanden. Mensen die het land nooit bezochten of zullen bezoeken, kunnen zich in gedachten wanen in het land dat Multatuli ooit 'de gordel van smaragd' noemde.
20,50
Voorkant cover

Jetske

Marja Vos

11 reviews
In Jetske wordt een vertederende liefdesgeschiedenis beschreven. De twee jonge kinderen die samen opgroeien, samen leren fietsen, samen naar de middelbare school gaan en vervolgens ook trouwen is een verhaal uit een sprookje. Maar dan gaat Jetske een reis naar Zuid India maken. De gebeurtenissen hier brengen een wending in haar tot nu toe rustig verlopen leventje. Op een spannende manier wordt beschreven hoe Jetske een oplossing zoekt voor haar probleem. Een ontroerend verhaal dat je in één keer wil uitlezen.
19,50
Voorkant cover

Lijk aan de Lek

Marja Vos

11 reviews
Lijk aan de Lek is een bundel vol spannende verhalen. In het titelverhaal proberen de rechercheurs Paul Jansen en Ivo Peters er achter te komen wie de vrouw is van wie het stoffelijk overschot gevonden is aan De Lek. Zullen ze hierin slagen? Vinden ze de moordenaar? En lopen andere vrouwen ook gevaar zolang de dader nog rondloopt? Na het succes van de thriller Moord in Schoonhoven hoopt Marja Vos ook met deze verhalen haar lezers te boeien.
20,50
Voorkant cover

De reizigers

Marja Vos

7 reviews
Zeven mensen die elkaar nog niet kennen maken samen een rondreis door Oost-Turkije. Ze vormen een hechte groep en bouwen in korte tijd een intense relatie met elkaar op. De reizigers blijken allemaal een zorg of probleem te hebben en besluiten elkaar in vertrouwen te nemen. Kunnen ze het oplossen? En kan er toch nog genoten worden van deze boeiende reis?
Marja Vos neemt de lezer mee naar een andere wereld. Ook haar dertiende boek is weer een boeiend verhaal.
20,50
Voorkant cover

Lotusschoentjes Bijzondere ontmoetingen

Marja Vos

12 reviews
Lotusschoentjes is het titelverhaal van een bundel korte verhalen waarin de schrijfster vele van haar bijzondere ontmoetingen met mensen op papier heeft gezet. Dat kunnen personen zijn die Marja Vos op een van haar vele reizen tegenkwam, zoals die Papoeavrouw op Irian Yaja. Maar ook dicht bij huis heeft ze heel bijzondere mensen ontmoet. Een kennismaking van enkele weken of een contact van enkele minuten, het maakt niet uit. Marja trekt deze bijzondere personen aan en leert hun verhaal kennen.  Ben je nieuwsgierig hoe die ontmoeting met de Radja of de Javaanse prins was? Dan moet je dit boek zeker gaan lezen!
21,50
Voorkant cover

Het geheim van Gerdien Goes

Marja Vos

12 reviews
In dit boek maken we kennis met Gerdien Goes, een alleenwonende, rijke, al wat oudere dame. Zij woont met haar hondje in Loosdrecht in een grote villa met een enorme tuin. Daar zij praktisch met niemand contact heeft, is ze in de ogen van de bewoners uit de omgeving een geheimzinnige mevrouw. Waar komt ze vandaan? Is ze ooit getrouwd geweest? Heeft ze kinderen gehad? Pas als ze zich aanmeldt voor de handwerkclub wordt een tipje van de sluier opgelicht. Stukje bij beetje komt de lezer achter haar geheimen.
20,99
Voorkant cover

De haan van Portugal en andere verhalen

Marja Vos

7 reviews
‘De haan van Portugal’ is een bundel met zeer gevarieerde, korte verhalen. Zodoende blijft de lezer geboeid. Elke keer is het weer een verrassing waar het volgende verhaal over gaat. Er zijn verhalen met humor die een glimlach op je gezicht zullen toveren. Zo gaat ‘Verzet’ over een groep bejaarden die opstandig worden, wat een grappig verhaal is. De samenscholende ouderen halen zelfs de voorpagina van de krant.

Maar er zijn ook aangrijpende, ontroerende verhalen bij, zoals bijvoorbeeld ‘Het beloofde land’ en ‘Spinalonga’. Een heerlijk boek voor op vakantie, maar zeker ook voor op het nachtkastje. Een aanrader dus.
21,50
Voorkant cover

Tijd voor een thriller (2 verhalen) Het leven gaat door & Bloed in de sneeuw

Marja Vos

15 reviews
Tijd voor een thriller biedt twee spannende verhalen. In 'Het leven gaat door' maken we kennis met Kim, die het niet altijd makkelijk heeft. Haar motto is 'het leven gaat door' en zo toont ze zich een krachtige vrouw. Als ze met Edward trouwt, vormen ze samen met Floortje en Maartje een gelukkig gezin. Het vreemde karakter van Maartje zal de lezer intrigeren. Dan wordt Edward vermist!
In het tweede verhaal wordt in de sneeuw het stoffelijk overschot van een man gevonden. Hij is duidelijk geen natuurlijke dood gestorven. Rechercheur Ivo Peters en zijn collega Gemma Gouwens onderzoeken de moord.

20,99
Voorkant cover

Rondreis door Colombia

Marja Vos

9 reviews
Ditmaal komt de schrijfster met een verslag van een reis die zij maakte naar Colombia. Tot voor kort stond dit land nog niet op haar bucketlist daar Colombia ruim vijftig jaar burgeroorlog had. Gelukkig is er nu vrede gesloten met guerillabeweging Farc, waardoor reizen door dit kleurrijke, prachtige tropische land mogelijk geworden is.

Uitvoerig doet ze verslag van haar reis. Ze begint echter met tips voor eventueel toekomstige reizigers.

Dat ze gedurende haar tocht van dit land is gaan houden moge duidelijk zijn. Voor reislustigen een aanrader, voor thuisblijvers is dit boek geschikt om in gedachten deze reis te maken.
18,50
Voorkant cover

Vermist

Marja Vos

11 reviews
Vermist is een thriller die zich afspeelt in Het Gooi. Op een avond wacht Laura met haar kinderen op haar man die naar een schoolreünie is. Hij blijft wel lang weg. Waar is hij? Waarom komt hij zo laat thuis? Ze gaat maar naar bed en de volgende dag blijkt hij niet te zijn thuisgekomen. Zou er wat gebeurd zijn? Een ongeluk misschien? De politie wordt ingeschakeld. Deze staat in eerste instantie voor een raadsel. Getuigen worden gehoord en tips nagetrokken.Wat heeft zich die avond afgespeeld?

En dan verdwijnt er nog iemand…
20,99
Voorkant cover

Grappige gedichtjes gebundeld

Marja Vos

11 reviews

De titel zegt het al, ditmaal brengt mijn uitgever een bundel met 82 gedichtjes van mij uit.
Grappige gedichtjes, die na het lezen ervan een glimlach op het gezicht moeten toveren. Er moet in deze tijd vol ernstige dingen, ruimte zijn voor humor. Bij een groot aantal gedichten heb ik een zelfgemaakte foto geplaatst.
Zet daarom op je verlanglijst voor Sinterklaas of Kerst ‘Grappige gedichtjes gebundeld’. Je zult geen spijt hebben van deze aankoop!

18,50
Voorkant cover

Een Himba vrouw en andere verhalen

Marja Vos

9 reviews
De titel zegt het al: Een Himbavrouw en andere verhalen is een verhalenbundel met maar liefst veertig zeer uiteenlopende verhalen. Sommige zijn humoristisch, andere spannend, maar er zijn ook verhalen bij die de lezer zeker zullen ontroeren. De schrijfster haalt overal haar inspiratie vandaan. Onder andere uit de vele reizen die ze maakte. Een Himbavrouw is daar een voorbeeld van. Haar reis naar Curaçao inspireerde haar tot Kwesi en Slavernij in Curacao. En een reis met haar oudste kleindochter resulteerde in het spannende verhaal Mooie mannen op Madeira. Al met al een boeiende bundel die de lezer niet mag missen.
20,50
Voorkant cover

Zo veel liefde

Marja Vos

9 reviews
Zo veel liefde vertelt over het liefdesleven van Yara en Veerle. Beiden hebben ze de liefde van hun leven gevonden. Ze hopen op een lang en gelukkig leven met hun droomman. Maar ook al is er zo veel liefde in je leven, er is geen garantie dat je samen oud wordt. Hoe reageren Yara en Veerle wanneer blijkt dat hun partner niet de ideale man is die ze dachten te kennen?
20,50
Voorkant cover

Reis door Georgië en Armenië

Marja Vos

12 reviews

‘Reis door Georgië en Armenië’ is een boeiend reisverhaal. Hierin houdt de schrijfster een uitstekende balans tussen haar persoonlijke beleving en algemenere, herkenbare elementen, zoals de manier waarop zij keuze voor de landen heeft gemaakt. Het is bewonderenswaardig hoe ze tussen haar persoonlijk relaas op een natuurlijke wijze informatie geeft over de landen. Dit boek is interessant voor mensen die van reizen houden en nog geen reisdoel hebben bepaald. Het verhaal is echter ook interessant voor een ieder die deze reis nooit echt zal maken. In gedachten gaan ze met de schrijfster mee op reis. Een aanrader voor iedereen dus.

17,99
Voorkant cover

Achterdocht

Marja Vos

13 reviews

We maken in dit verhaal kennis met een aantal interessante inwoners van de stad Gouda die op de een of andere manier allemaal wat met elkaar te maken hebben. Hun leven kabbelt rustig voort tot één van hen wordt vermoord. De politie onder leiding van rechercheur Rob de Rooy en brigadier Marion van Eyk probeert zo snel mogelijk de dader te vinden. Dat is echt nodig, want deze misdaad houdt de gemoederen bezig. Iedereen verdenkt iedereen. Zo kan de situatie niet voortduren. Vandaar de titel van deze roman: Achterdocht.
Dit spannende verhaal moet je in één adem uitlezen.

19,99
Voorkant cover

Een open boek

Marja Vos

12 reviews
Nadat de schrijfster kwam met kinderboeken, reisverhalen, thrillers, romans en grappige gedichtjes vond ze het nu tijd voor haar autobiografie. In chronologische volgorde beschrijft ze op vaak humoristische manier de ups en downs van haar leven. Een lezer die haar niet kent, zal toch door haar verhaal geboeid worden.
21,50
Voorkant cover

Rijmelarijen op reis

Marja Vos

7 reviews

In Rijmelarijen op reis heeft Marja Vos haar reiservaringen in de vorm van gedichten op papier gezet. Van China, Peru tot Westerbork. Op deze wijze heeft zij inzicht in andere culturen gegeven. Al haar gedichten zijn voorzien van zelfgemaakte foto’s. Serieuze onderwerpen als Anne Frank heeft Marja afgewisseld met luchtige thematiek.
Humor is aanwezig, zoals hieronder.

Sjans.

In de trein naar Florence
daar had ik sjans.
Hij leek een Italiaan.
Keek me stralend aan.
‘k Had hem haast niet herkend.
’t Was mijn eigen vent!

De combinatie van maatschappij, humor en eigen ervaring maakt deze persoonlijke gedichtenbundel boeiend.

19,99
Voorkant cover

Naar de kermis en andere verhalen

Marja Vos

10 reviews
Naar de kermis is een bundel met korte verhalen. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af. De verhalen moeten gelezen worden in de volgorde waarin ze in het boek zijn geplaatst. Dan wordt het duidelijk dat het uitbreken van de coronapandemie veel invloed heeft gehad op mijn creativiteit. Het zijn niet allemaal sombere verhalen. Gelukkig heeft mijn gevoel voor humor zich goed kunnen verweven in de teksten. Het titelverhaal zou in een bundel met streekverhalen kunnen staan. De enkele uitjes die we in deze jaren maakten, hebben me geïnspireerd, zoals in Sietske te lezen is. Een boeiende bundel voor alle seizoenen.
19,99
Voorkant cover

Reis door Kroatië en Bosnië-Herzegovina

Marja Vos

7 reviews
Reis door Kroatië en Bosnië-Herzegovina is een vlot geschreven reisverhaal. De schrijfster toont de veelzijdigheid van deze landen. Het zijn landen met een rijke historie en ook op cultureel vlak hebben ze veel te bieden. Vaak beschrijft ze haar belevenissen op een humoristische wijze. Iedereen die het verhaal leest krijgt misschien zin om dit land te bezoeken. Maar als je niet van plan bent zo’n grote reis te maken, dan kan je toch heerlijk van zo’n rondreis genieten lekker thuis op de bank. De schrijfster heeft al veel reizen gemaakt en wil graag iedereen vertellen over haar belevenissen. Een aanrader.
17,50