Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op mannenjacht

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,4 / 5 (17 reviews )
Prijs
19 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Helga is vijfenvijftig jaar wanneer haar man komt te overlijden. Haar wereld stort in, maar ze heeft hem beloofd dat ze de rest van haar leven niet alleen zal blijven. Maar waar vind je nu een lieve man? De leuke zijn allemaal al getrouwd. Ze besluit te gaan daten op een internetsite. Op zaterdagmiddagen brengt ze haar vriendinnen altijd op de hoogte van haar liefdesavonturen. Er wordt veel gelachen, maar zal ze ooit de ware vinden? Net wanneer ze denkt haar zaakjes weer aardig op orde te hebben, overkomt haar nog iets vervelends. Komt hier een oplossing voor?

Over de auteur

"Ik ben Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Productinformatie

ISBN
9789402214543 / 978-94-022-1454-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-01-2015
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Alleen Helga had het woord nog niet genomen. Ze genoot stilletjes van het dolle gedoe van haar vriendinnen. Zou ze zeggen wat ze op haar hart had? Of zouden ze het gek vinden? Nee, ze zou het zeggen. Deze grieten vonden immers bijna niets gek.
‘Ik wil ook wat zeggen,’ nam ze het woord.
De andere vrouwen werden stil. Het klonk zo ernstig.
‘Ik heb een besluit genomen.’
‘Een besluit?’ vroeg Pien.
Helga knikte.
‘Kijk,’ begon ze, ‘Twan is nu twee jaar dood. Jullie doen allemaal ontzettend je best voor mij. Ook dat kennisje met wie ik naar het koor ga. En mijn schoonzusje en mijn zwager. En buurman Rob. Maar het is en blijft een eenzaam bestaan.’
‘Daar is niets mis mee,’ reageerde Simone. ‘Het is alleen een kwestie van wennen. Je hoeft nooit meer rekening te houden met iemand.’
‘Nou, dat is het hem nu juist. Ik wil wel graag met iemand mijn leven delen. Gewoon wakker worden naast een warme man.’
‘Seks dus,’ ketste Simone.
‘Nee! Het gaat niet om de seks. Het gaat om warmte. Om gezelligheid. En dan samen ontbijten en niet alleen. En samen koffie drinken en praten over het nieuws dat in de krant staat.’
‘Saai hoor,’ reageerde Simone weer.
Pien en Anita, zelf getrouwd, begrepen wat Helga bedoelde.
‘Wat ik wilde zeggen is dat ik eigenlijk best wel weer open sta voor een nieuwe relatie. Maar ja… Waar haal je zo gauw een man vandaan? De leuke mannen zijn allemaal bezet.’ Ze zuchtte.
‘Dat is niet waar Helga,’ begon Anita, ‘ook leuke mannen kunnen weduwnaar worden. Misschien zoeken zij ook wel een partner.’
‘Dus jullie vinden het niet gek dat ik een ander zou willen? Vinden jullie het geen verraad of ontrouw aan Twan?’ vroeg Helga aarzelend.

Reviews (17)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 11-02-2015
Opnieuw een goed leesbaar boek van deze schrijfster. Deze keer heeft ze een totaal ander onderwerp gekozen. Datingsites zijn een hype. Via de hoofdpersoon Helga slaagt de schrijfster er op een humoristische manier in een beeld te schetsen van het daten. Maar natuurlijk ontbreekt ook een stukje spanning niet. Ik heb het met veel plezier gelezen.
door Leontine op 18-02-2015
Weer een heerlijk boek. Ik heb ervan genoten. De karakters worden zo leuk beschreven, je ziet de mensen voor je bij wijze van spreken.
door Miranda op 23-02-2015
Dit is een leuk boek met humor geschreven en het leest prettig. Ik heb het in een avond uitgelezen, het is grappig en ontspannend.
door Erwin op 02-03-2015
De boeken van Marja Vos worden steeds completer. Hoewel de start van het boek anders doet vermoeden zit er juist veel humor in verwerkt. Het verhaal leest lekker weg en de personen komen echt tot leven. Een aanrader!
☆ ☆ door Riet op 06-03-2015
OP Mannenjacht heb ik in een adem uitgelezen. Het begon verdrietig , maar werd al gauw een ondeugend meisjesboek, met ook een heel spannend deel erin. Het wordt eind goed al goed met een gezellig happy end. Ik heb echt genoten.
door Wil op 27-03-2015
Ik ben Wil Stennekes uit Schoonhoven. Aangezien ik alle 14 boeken van Marja Vos in mijn bezit heb, kan ik zeggen dat ik de ontwikkeling als schrijfster heb meegemaakt. Het laatste boekje genaamd Op Mannenjacht vind ik bijzonder leuk. En waarom? Omdat alle actualiteiten die in de wereld de laatste jaren hebben plaatsgevonden door het verhaal heenlopen. Ook Schoonhoven komt aan de beurt. Het is een leuk en spannend verhaal geworden met een bijzondere ontknoping. Mijn ervaring is dat ik vind dat Marja op weg is om een volwassen schrijfster te worden. Ik wens haar voor de toekomst veel succes.
☆ ☆ door ingrid op 13-04-2015
Ik heb het verhaal, af en toe giechelend, gelezen! Geweldig zoals Marja de types beschrijft. Zeker omdat ik enige karakters heb aangedragen...... En dan het moment van de stalker......spannend! Op zo'n moment kan ik het boek niet meer wegleggen, doorlezen dus!!!! Uiteindelijk, gelukkig, een mooi einde. Lekker om te lezen.
door Joke van der Horst- Van der Weiden op 12-06-2015
Eigenlijk lees ik nooit een boek, maar dit boek heb ik in een keer uitgelezen. Het was spannend en leuk. Een aanrader.
door Marianne op 17-07-2015
Opnieuw een uitstekend verhaal met een spannende twist. Heb het boek in een keer uitgelezen! Je voelt als het ware de spanning stijgen. Leest lekker weg en je leeft mee met de hoofdpersoon. Absolute aanrader. Ook lekker om mee te nemen op vakantie! Spannend en humor in een boek!
door Jan Walet op 17-07-2015
Fantastisch. Je heb me meegenomen in een verhaal wat realistisch is en zo van deze tijd. Echt spannend en wat een mooi eind. Een aanrader voor iedereen die van lezen houdt.
door Ida van Doren op 06-10-2015
Ik heb dit verhaal in een keer uitgelezen. Het was onderhoudend, grappig, ontroerend. Een aanrader voor iedereen die van onvervalste romantiek houdt. Lekker op de bank met dit boek en een kopje koffie erbij.
door Dewi op 30-12-2015
Had dit boek meegenomen op vakantie en heb er erg van genoten. Het is echt een leuk en spannend boek en zeker een aanrader. Leest ook heel makkelijk. Super bedankt weer mevrouw Vos en ik kijk nu alweer uit naar de volgende!!
☆ ☆ door Marijke op 13-01-2016
Ik heb dit boekje meegenomen naar het ziekenhuis ik heb er erg van genoten. Het is weer een spannend boekje en zeker ook een aanrader. Het leest ook heel gemakkelijk.
door Petra Lelieveld op 18-04-2016
Alweer een boek gelezen van Marja. Ze lezen lekker makkelijk en je wil graag weten hoe het verder gaat. Het verhaal begint wat verdrietig maar krijgt al snel een vrolijke wending met een leuk plot. Het thema : een man zoeken via internet is ook echt iets van de huidige tijd. Ga zo door Marja !
door Dries de Jager op 07-05-2016
In het begin gebeurde er niet zoveel, het verhaal leek zelfs wat saai. Tijdens een langere treinrit merkte ik echter dat de spannende verwikkelingen elkaar snel opvolgden, en wilde ik het boekje het liefst in een keer uitlezen.
door Karen op 13-05-2021
Na vele boeken gelezen te hebben, kwam ik erachter dat ik dit boekje nog niet gelezen had. Dus snel besteld en lezen maar... Het is een boek wat je het liefst in 1x wil uitlezen. Het verhaal is zo opgebouwd, waardoor je makkelijk het boek even aan de kant kunt leggen, om snel weer verder te lezen. Een mooi verhaal. Met een uitkomst die je niet echt zou verwachten. Kortom, weer een aanrader!!!
door Linda op 18-05-2022
Wat leest dit boek lekker weg. Heerlijke, klare taal en een verhaal dat uit het leven gegrepen lijkt met karakters die je zo tot je vriendenkring zou rekenen. Een gevoelig verhaal met ook nog eens fijne humor én een mooi plot! Met een portie liefde als kers op de taart. Erg van genoten.