Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lijk aan de Lek

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (11 reviews )
Prijs
18 ,05
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Lijk aan de Lek is een bundel vol spannende verhalen. In het titelverhaal proberen de rechercheurs Paul Jansen en Ivo Peters er achter te komen wie de vrouw is van wie het stoffelijk overschot gevonden is aan De Lek. Zullen ze hierin slagen? Vinden ze de moordenaar? En lopen andere vrouwen ook gevaar zolang de dader nog rondloopt? Na het succes van de thriller Moord in Schoonhoven hoopt Marja Vos ook met deze verhalen haar lezers te boeien.

Over de auteur

"Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Productinformatie

ISBN
9789402207200 / 978-94-022-0720-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-04-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
136
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘En toch ruik ik wat. Het stinkt hier echt.’
Ook Coen ging nu zitten. Hij maakte haar duidelijk dat ze het zich maar verbeeldde en vroeg of ze ook koffie bij zich had. Meteen was Mariska afgeleid, ze schonk twee koffie in en haalde een heerlijke koek tevoorschijn. Zwijgend zaten ze bij elkaar. Coen dacht aan de kinderen in de klas, die nu ook van de zon zouden kunnen genieten. Mariska dacht aan Coen, hoe gek ze op hem was en hoe hartelijk ze door zijn ouders ontvangen was. Coen was enig kind en zijn ouders hadden aangegeven dat ze het leuk vonden nu eindelijk ook een dochter te hebben. Dat was aardig van ze. En ze dacht ook aan… aan de stank. Ze rook iets.
‘Ik moet plassen. Ik ga even een plekje zoeken.’
‘Je kan gewoon plassen hoor, ik zal echt niet naar je kijken.’
Maar dat wilde Mariska niet. Ze was al met Coen naar bed geweest, maar ze was nog steeds een beetje verlegen. Ze zette haar lege koffiebekertje neer en begon het kleine paadje langs de rivier op te lopen. Wat waren hier veel vliegen. En het stonk hier nog erger. Maar gauw plassen en terug. Ze trok haar broek naar beneden, ging op haar hurken zitten en zag wat ze nog nooit gezien had.
Coen hoorde haar gillen. Het ging door merg en been. Wat zou er aan de hand zijn? Hij rende de kant op waar zijn vriendin naar toegelopen was. En toen zag ook hij het. Ingeklemd tussen het riet in het water lag een lijk. Hij durfde eigenlijk niet goed te kijken, maar hij zag dat het een vrouw was. Ze was naakt. Haar lange haren golfden wat in het water. Ze moest hier al een tijdje liggen, want ze zag er niet uit. Er zaten een heleboel vliegen op haar.

Reviews (11)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 29-04-2014
Marja Vos is er opnieuw in geslaagd je als lezer te boeien met haar spannende verhalen. Na het lezen van Lijk aan de Lek denk ik dat ik bij het fietsen over de Lekdijken altijd mijn blik op het riet langs de oever zal houden, want je weet maar nooit. In 'vermist' weet je als lezer meer dan de politie. Hier had ik toch sympathie voor de 'moordenaar'. Bij 'de sollicitatie' en 'de buurvrouw' vraag ik me af of ik ook zo 'slecht' zou kunnen zijn. En aan 'overspel' zal ik me na het lezen van de twee verhalen met dit thema ook niet zo snel overgeven. Kortom, spannend genoeg.
Geschreven door Toos Voges op 01-05-2014
Eindelijk dan een review. Heb het boek met veel plezier gelezen! Je begint met het lezen van het verhaal en op een bepaald moment denk ik dan , waar gaat het heen! Hoe loopt het af. Verschillende keren heb ik echt gelachen om de oplossing die je verzonnen had. Af en toe heb je rare kronkels, maar erg leuk om te lezen! Leest heel prettig!
door Marja op 02-05-2014
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
door Marianneke op 07-05-2014
Zaken schijnen anders te lijken dan ze op het eerste gezicht lijken te zijn. Boeiende, spannende verhalen met een goede dosis humor. Ervaar het zelf en laat je meenemen in de wereld van spanning, liefde, bedrog, moord en nog veel meer.....
door Miranda op 07-05-2014
Lijk aan de Lek is een aanrader van de schrijfster Marja Vos. Het begint met een detective, welke zich afspeelt in Schoonhoven, erg leuk om te lezen. Daarna volgen korte verrassende verhalen. Het boek is vlot geschreven en heeft onverwachte wendingen.
door Leontine op 01-06-2014
Alle boeken zijn leuk, maar... Ze worden steeds leuker. Ik heb genoten
door Pieter op 12-07-2014
Complimenten !
door Petra op 01-09-2014
'Lijk aan de Lek' is een boek met veel verschillende verhalen, het leuke is dat er meestal een leuke wending in elk verhaal zit, soms zie je hem aankomen, maar soms ook niet ! De verhalen zijn boeiend en lezen makkelijk, leuk om mee te nemen op vakantie !
door Kirsten op 17-11-2014
Eindelijk de beloofde review :-) Zowel Lijk aan de Lek als de Moord in Schoonhoven waren prettig om te lezen! Leuke korte en spannende verhalen. De verhalen zijn zo boeiend om te lezen dat ik moeilijk kon stoppen met lezen! Complimenten!!!
door Marianne op 17-07-2015
Spannende verhalen! Goed geschreven!
door Joke van der Horst- Van der Weiden op 17-08-2015
Lijk aan de Lek was een spannend verhaal. Je wilt het in een keer uitlezen. Ook de korte verhalen waren leuk en spannend. Vooral Overspel vond ik erg leuk. Net als dat verhaal over Sinterklaas.