Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Moord in Schoonhoven

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
3,9 / 5 (12 reviews )
Prijs
18 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

In het titelverhaal van deze bundel wordt er een lijk gevonden in het stadspark in Schoonhoven. Alles wijst op moord. Kan de politie de dader op tijd oppakken of lopen er nog meerdere mensen gevaar? De meeste verhalen in dit boek spelen in Nederland op duidelijk herkenbare plaatsen. Er komen vele onderwerpen aan de orde. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je nieuwe buurvrouw een heks blijkt te zijn? En heb jij ook wel eens een nachtmerrie als de vrouw in het negende verhaal? En hoe wordt er wraak genomen op de man die je bedroog? Een meeslepend boek.

Over de auteur

"Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Productinformatie

ISBN
9789462063297 / 978-94-620-6329-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-10-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er was iets bijzonders gebeurd. Hij zat in de achtertuin een sigaretje te roken, toen er plotseling een kat de tuin inwandelde. Het leek of ze met een hooghartige blik naar hem keek. ‘Weg! Weg,’ riep hij. Maar katten zijn, zoals hij al dacht, net vrouwen. Ze doen precies wat ze zelf willen. ‘Ga weg!’ riep hij nogmaals. De kat echter had besloten de man aardig te vinden. Ze liep langs zijn benen en gaf hem kopjes. Plotseling was het of er iets met hem gebeurde. Wie is hier in de tuin nu eigenlijk de baas, dacht hij. Die poes of ik? Hij greep de kat achter haar kop. Legde haar op de tegels. Greep een grote steen en sloeg met twee harde slagen op het hoofd van het dier. Bijna verbaasd over wat hij gedaan had, keek hij naar de verbrijzelde kop. De man voelde zich ineens geweldig. Hij voelde zich machtig. Wat was doden eenvoudig. En wat kreeg je er een kick van. Hij voelde dat hij een erectie kreeg. Na enige tijd in euforische stemming naar het dode dier gekeken te hebben, bracht zijn verstand hem tot de werkelijkheid. Niemand mocht de poes vinden. Straks zouden haar baasjes haar gaan zoeken. In de hoek van de tuin groef hij een grote kuil en deponeerde het dier erin. Hij groef een plant uit en plaatste die op de plek waar de poes begraven was. Hij pakte de hark en harkte de hoek van de tuin netjes. Toen zag hij dat het erg opvallend was, dat alleen dat stukje tuin geharkt was. Van ellende besloot hij de hele tuin te doen. Tot slot pakte hij een emmer water en spoelde zo het bloed van de tegels. Hij voelde zich nog steeds geweldig.

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 19-10-2012
Een bundel met spannende verhalen. Elk verhaal heeft iets eigens. De ontknoping is soms, als je verder denkt, 'eng' verrassend. Hoe komt de schrijfster er op! Soms schokkend en ook wel keihard.Het is niet te hopen dat Schoonhoven zo'n gestoorde moordenaar in huis krijgt. Met veel genoegen gelezen.
door Kiara op 22-10-2012
Hee Oma, Je boekt steeds meer vooruitgang met je verhalen. Ook dit is een leuke bundel met verschillende, meeslepende verhalen. Vooral Moord in Schoonhoven is natuurlijk erg spannend. Maar de rest van de verhalen zijn ook erg goed. Leuk dat je je in verschillende mensen kan verplaatsen en in misschien maar één bladzijde de hele levenslijn van iemand kan vertellen, zonder dat het een langdradige opsomming word. Ga zo door oma, het gaat steeds beter! Liefs, Kiara
☆ ☆ door Marja op 22-10-2012
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl
door Leontine op 30-10-2012
echt een heerlijk boek, ik heb genoten
door Miranda op 24-11-2012
Een verhaal dat je in een keer wilt uitlezen. Als je eraan begint wil je weten waar het naartoe gaat. Goed geschreven, pakkend en gruwelijk tegelijk!
door Riet en Gerrit van Beek op 24-11-2012
Marja, je bent een moordwijf! Zo van de liefelijke gedichten en de onbevangen dierenverhalen naar de gruwelijke verhalen van de mens; zijn we echt zo ontspoord, ik hoop van niet. Verrassend en veelzijdige verhalen en wat een ongelofelijk schrijverstempo! Riet en Gert.
door Rens op 05-04-2013
Wat Marja schrijft leest prettig en gemakkelijk weg, weer een Vos om in één ruk uit te lezen!
door Marianne op 24-06-2013
Hoi Marja, Wat een spannende, lugubere verhalen, vooral van die tweeling vond ik echt gruwelijk, eng. Goed geschreven, je voelt gewoon de spanning oplopen en dan die toch nog onverwachte ontknoping, geweldig!
☆ ☆ door Linda op 07-08-2013
Een boek dat lekker wegleest. De korte verhalen zijn verrassend. Met een vleugje Roald Dahl. Ik had het mee willen nemen op vakantie, maar had het al uit voordat ik wegging. Leuk leesvoer!
☆ ☆ door Ida op 18-12-2013
In een ruk uitgelezen. Spannende verhalen met verrassende wendingen!
☆ ☆ door Marijke op 03-03-2014
Het is een erg spannend boek als je begint met lezen ervan kun je niet meer stoppen hele mooie korte verhalen,het is goed geschreven ik heb er erg van genoten.
door Karen op 04-05-2015
De moord in Schoonhoven was een verhaal waar je heel makkelijk inkwam. En wat natuurlijk dan heel leuk is, is dat je de plaatsen allemaal, ook na 25 jaar, op je netvlies kunt terug halen. Geweldig. De andere verhalen waren ook heerlijk om te lezen. Op naar het volgende boek...