Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De haan van Portugal en andere verhalen

Auteur

Marja Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

De haan van Portugal’ is een bundel met zeer gevarieerde, korte verhalen. Zodoende blijft de lezer geboeid. Elke keer is het weer een verrassing waar het volgende verhaal over gaat. Er zijn verhalen met humor die een glimlach op je gezicht zullen toveren. Zo gaat ‘Verzet’ over een groep bejaarden die opstandig worden, wat een grappig verhaal is. De samenscholende ouderen halen zelfs de voorpagina van de krant.

Maar er zijn ook aangrijpende, ontroerende verhalen bij, zoals bijvoorbeeld ‘Het beloofde land’ en ‘Spinalonga’. Een heerlijk boek voor op vakantie, maar zeker ook voor op het nachtkastje. Een aanrader dus.

Over de auteur

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen. ‘De haan van Portugal’ is haar zeventiende boek.

Productinformatie

ISBN
9789402229912 / 978-94-022-2991-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Verzet

 
Er werd in het dorp een prachtig nieuw winkelcentrum geopend. Dat gebeurde op feestelijke wijze. De burgemeester, voor deze gelegenheid met zijn ambtsketen om, knipte een lint door waarna de fanfare een prachtige melodie ten gehore bracht. Het hele dorp was uitgelopen. Schoolkinderen lieten ballonnen op en de eerste vijftig klanten in de grote zaken ontvingen een rode roos.
Bekende grote zaken als Albert Heijn, Zeeman en de Marskramer waren in het pand gevestigd, maar er was ook plaats voor kleine intieme particuliere winkeltjes zoals een bloemist, een kleding- en een sieradenzaakje. De winkels waren in een vierkant gebouwd. Het hele complex was overdekt. De grote patio was schitterend ingericht met gezellige banken en mooie plantenbakken. Het geheel zag er uitnodigend uit.
Terwijl de eerste klanten hun boodschappen deden, zetten enkele bejaarden zich neer op een van de bankjes. Aanvankelijk gingen ze even zitten om hun vermoeide benen te strekken, maar later gingen er steeds meer zitten, omdat het eigenlijk wel gezellig was om leeftijdgenoten tegen te komen. Ook bejaarden in rolstoelen sloten aan bij de rest.
Eerst werd er voornamelijk gesproken over het nieuwe winkelcentrum, maar al snel gingen de verhalen over algemenere zaken.
In de dagen na de opening werd het steeds drukker op de binnenplaats. Klanten keken met argusogen naar de ouderen. Het begon hier wel een hangplek voor bejaarden te lijken. Moeders met kleine kinderen in een wagen konden nog maar met moeite bij de ingang van de winkels komen.
De gesprekken werden steeds geanimeerder.
‘Zeg lui,’ sprak een gepensioneerde notaris luid, ‘maken jullie je ook veel zorgen om jullie inkomen? Ze hebben deze maanden de belasting verhoogd. Jullie willen niet weten hoeveel geld ik per maand nu minder krijg!’
‘Poeh, dat moet u zeggen,’ was het directe antwoord van een voormalig stratenmaker. 

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 30-10-2016
Opnieuw is Marja Vos er in geslaagd te boeien. Deze keer met een verhalenbundel. Soms autobiografisch, maar ook veelal humoristisch. Ook schuwt ze niet de lezer aan het denken te zetten over een maatschappelijk probleem. Echt de moeite waard om zo nu en dan op te pakken en een of twee verhalen te lezen.
door Ida op 19-11-2016
Deze verhalenbundel van Marja Vos maakt je aan het lachen en soms schieten de tranen in je ogen. Mijn favoriete verhalen waren: Stel dat het andersom was; Benno; Spinalonga. Ik kan dit boek van harte aanbevelen!
door Karen op 22-11-2016
Wat was het weer een mooi boek om te lezen... Tot tranen van het lachen aan toe. Mijn favoriete verhalen waren: Verontwaardigd, De vos en de mol en Twee keer per week. De laatste was een verhaal wat ik uit de praktijk ken... Kortom het boek is een aanrader!
door Dewi op 23-11-2016
Opnieuw weer een super leuk boek van mevrouw Vos! Ik heb af en toe echt hard op gelachen. Mijn favoriete verhaaltjes waren: Achternamen, De foto, Twee keer per week, en Het beloofde land. Het fijne aan een verhalenbundel is dat er voor ieder wat leuks te lezen valt. Dit boek is echt weer een aanrader!
door Elly op 23-11-2016
In het zonnetje op de vakantie heerlijk genoten van dit boek. Staan leuke afwisselende verhaaltjes in. Ook verhaaltjes waar men over na kan denken. Ik heb er in ieder geval erg van genoten en kan dit boek echt aanbevelen!!
door Erwin op 30-11-2016
Gevarieerde verhalenbundel. Leuke combinatie van verschillende onderwerpen. Een van mijn favorieten 'De vos en de mol' Voor degenen die het niet weten: De meisjesnaam van Marja Vos is Mol. Verder 'Hoe mijn opa Nederland behoedde voor een oorlog'. Opa die in zijn eentje de Duitsers tegen hield met zijn imponerende figuur. Deze en nog veel meer verhaaltjes lezen lekker weg.
door Leontine op 03-02-2017
Opnieuw een leuk boek van Marja Vos. Een boek dat je niet in snel uit moet lezen, maar lekker elke keer een verhaaltje wanneer je er zin in hebt. De verhaaltjes zijn uiteenlopend. Gewoon grappig of heel serieus. Een lesje nadenken hier en daar. Heerlijk hoor. Marja mijn complimenten