geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten

Je kans op een uitgeefcontract

De uitgeverij van Boekscout neemt haar taken serieus. Daar profiteer je van. We gaan je manuscript eerst lezen en beoordelen. Deskundig, en met een open vizier.

We zijn niet gek op afwijzen. Ons respect voor de inspanningen en de creativiteit die de auteur heeft ingezet, vind je terug in ons oordeel.

Het is onze ervaring dat we ongeveer 85 procent van wat ons wordt aangeboden, kunnen accepteren. Je hebt dus een bijzonder grote kans dat we je boek willen omarmen, en ervoor willen gaan.

Zien we potentie in je boek, dan zullen we de mogelijkheden met je bespreken, en uiteindelijk ook onze beoordeling met je doornemen. Je krijgt dan ook de nodige adviezen mee.

Behoort je boek tot die 15 procent die we niet in onze uitgeverij kunnen inpassen, dan is er nog steeds geen man overboord. We kunnen je dan namelijk ook de optie bieden je boek in eigen beheer uit te geven.

Er is een heel klein percentage boeken waarmee we helemaal niets kunnen. Of beter gezegd: niets willen. Dat zijn boeken waarin discriminerende taal staat, waarin wordt opgeroepen tot strafbare handelingen, waarin andere mensen op een verwijtbare manier worden beledigd, of waarin mensen worden beschuldigd van iets zonder dat dit is bewezen.

Lees verder: We staan naast je Stuur je manuscript toe